Kto interesuje się spółką wie dlaczego.
Podpowiedź: Sytuacja rafinerii na Ukrainie. Od 15 stycznia 2013 sporo się zmieniło :))))
p.s. Skupują nieśmiało lepiej poinformowani
Podpowiem,że odwrotna sytuacja w rafinerii spowodowała spadek z ponad 3 pln na 70-80 groszy. Nie widzę powodów, by cena nie wróciła szybko tam, gdzie jej miejsce.
W każdym razie wyniki za IV kwartał/2012 nie powinny być powalające.
Za I/2013 to już inna historia.... :)
Za Q1 będziesz miał takie wyniki jak za Q4 i w całym roku wielka grupa zarobi z 300 tys. zł więc będzie wycena na 1,5 bańki co da poniżej 50 groszy na akcje. Tu nie ma żadnych fundamentów ale najwyraźniej kupiłeś bu uznałeś, że tanio i zarzucasz sieci na leszcza. Powodzenia ale jesteś nekrofilem bo ta spółka to niestety trup.
Po tym co "pokazała" spółka to nikt tego śmiecia nie tknie. Miało być 2,3 mln zysku za 2012 będzie może 1,2-1,3. Spółki zależne na Ukrainie i w Rosji nie zarabiają, Repsola nie ma, o przejęciach można zapomnieć bo nie ma za co a akcji musieliby chyba nadrukować ze 100 milionów, dalej to już mi się nie chce pisać. Ostatnie podrygi zdychającej ostrygi i ktoś chce podciągnąć, żeby wywalić ale nic z tego nie będzie.
Żadne zmiany widmo. Zmiany są fundamentalne i można przeczytac o nich na stronie ukrainskiej. Mam nadzieję, że wkrótce podobne informacje przyjdą od Rusoil. Tymczasem za 2012 raczej będzie 0.8 mln zysku, ale za 2013 może być kilk razy wyższy.
Tak, tak w 2012 też miało być 2,3 zgodnie z DI a prezio-pajac mówił nawet o 4,6 mln po przejęciach. No i ... zrobili te dwa przejęcia, i żopa blada. Jak będzie 0,8 mln za 2012 to papier będzie latał po 30 groszy co najwyżej. A w żadne gadki typu "jutro będzie lepiej" to nikt tu nie uwierzy, więc jak masz coś do wywalenia to korzystaj z okazji i odkupisz taniej po wynikach za Q4. A jeszcze nie wiadomo czy audytor nie każe zrobić odpisów na te "wspaniałe" spółki zależne, które prawie nic nie robią.
jezeli cos sie istotnego wydarzylo 15.01 i do tej pory nie ma komunikatu ze strony spółki to tylko sie cieszyc ze nie jest sie w tym bagnie zwanym BDG, ktore od zawsze nie wie co to rzetelnosc i rowny dostep do informacji. ba, oni w ogole nie wiedza co to komunikowanie sie z akcjonariuszami choc dzieki nim pracuja :D:D:D
znajac zycie kolejny blef MMA aby mogl spokojnie sie koleżka przygotowac do dostania wpier.....(l)ol :)
już dawno tu nie zaglądałem, jednak raczej wychodzą z inwestycji tak jak sugerowałem kilka miesięcy temu, że to powinni zrobić. Lepiej późno niż wcale, tylko czy uda im się wyjść bez większych strat, bo jak tutaj mówić o stopie zwrotu z inwestycji, jeśli tak będą patrzyć, to jeszcze ich to pogrąży, im prędzej się odetną tym lepiej i tak długo zwlekali i jeszcze się zastanawiają. Nie mam obecnie akcji, ale poczynaniom spółki będę się przyglądał.
Wyłączyli z konsolidacji Fesenko. Na Ukrainie faktycznie dzieje się dziwnie. Liczę jednak na powrót powyżej 2pln wobec spekulacji o wyjściu z inwestycji w Fesenko i RusOil. W końcu BDG to nie takie gów.o jak dajmy na to BGE. :)
Pozdrawiam współczujących,
p.s. Mam 30k po średniej ok.92 grosze.