Witam przygode z tym rynkiem zaczołem pół roku temu na poczatku straciłem praktycznie cały depozyt. przestałem grać przeanalizowałem gdzie robie błąd i moim najwiekszym błedem było otwieranie pozycji za pozycją na przemian widząc jak mi ucieka wykres i majac zysk 10%depozytu otwieranie przeciwstawnej pozycji "teraz to musi juz napewno spadać"
Od 3 miesiecy gram inaczej, codziennie przelewam na forex 2,5 tys otwieram jedna pozycje na 0.5 lota na $$ na wykresie m15 na podstawie RSI zaczyna sie oddbicie czasem drobne i mając zysk 50-200zł zamykam pozycje pieniadze odrazu przelewam spowrotem na konto i koncze grac.... nie bedąc łakomym odnosze sukcesy.... miesiecznie zarabiam od 1000zł do 1500zł i jestem zadowolny mały stres i drugą wyplate mam za godzinie siedzenia przy kąpie.... a i zawsze gram z tredem jak widzie ze rosnie kupuje jak widze ze spada sprzedaje. Moze to komus pomoże w na samym początku swojej przygody z forexem.
Dużo pomogły mi tez wpisy BAX, Dziękuje i Pozdrawiam :)
otwierasz 0.5 lota z depozytem 2500? hmm , napisz dokładniej jakie są twoje kryteria wejścia , RSI poziomy wykupienia wyprz. czy dywergencje? na czym grasz i jaki masz współczynnik poz wygranych do stratnych.
Jeśli faktycznie grasz 0,5 lota przy depo 2,5 tys. to jesteś klasycznym przykładem połączenia naiwności z głupota:). Czyt. "dawca kapitału". Zero pojęcia o MM, pewnie o AT tez mgliste pojecie. Mając 2,5 tys chcesz dorobić druga pensje. Czyli "tylko" 40%-60%/m-c. I do tego nie jesteś "chytry" hehe. Niezłe. Przykład jak się nie powinno grać na forexie, taki powinien być tytuł postu.
Strasznie malo zarabiasz. Ja z 1 k w pół roku zrobiłem 18 k. Fakt ze miałem szczescie i susiłem się na alegro na bardzo dobry system fresh fx. Tez bylem w plecy przed kupnem a dopiero ten system pokazał mi jak patrzec na rynek i korekty, gdzie sl stawiac.
Dnia 2013-01-23 o godz. 12:53 ~m4x napisał(a):
> do pol: a ten system można jeszcze kupić, jak jest jego
> skuteczność ?
Widze ze jeszcze jest wystarczy wpisac fresh fx do wyszukiwarki przedmiotow na alegro. Skutecznosc np wczoraj na niskich tf 5 minut i 15m na 7 sygnalów 5 trafionych a 2 sl , w sumie 68 pipsow na plus.
ja osobiście najbardziej lubię taki system zarabiania:
z 1000
po tygodniu robię 2000
po dwóch tygodniach mam już 4000
po 3 tygodniach mam 8000
po 4 tygodniach mam 16 000
a po 5 tygodniach to już 32 000
generalnie dużo nie wymagam robię 100% zysku w tydzień i tak wygląda mój system
to nara wszystkim
:)))
pogadajcie z gościem co wygrał konkurs automatów w XTB w miesiąc zrobił 27 000 % ten człowiek musi odpowiadać za 99 % PKB tego kraju może on by się podjął spłaty polskiego długu jak myślicie ?
Ja mam system taki robie dziennie 10 pip, strzelam z rana na full załadowany bez sl oczywiście. Patrze na wykres od H do D, jak tam widze tam młota to kierunek z tym młotem i wio! Wyłaczam wszystko i wlaczam znowu rano dnia nastepnego. Wiadomo nie jest to super system, trochę samobojczy ale jakoś działa :)
Dom Maklerski BZ WBK S.A.
2013 January 11, 23:59
Closed Transactions:
Ticket Open Time Type Lots Item Price S / L T / P Close Time Price Commission R/O Swap Trade P/L
80961 2013.01.11 15:27 balance Deposit 2 005.00
80965 2013.01.11 15:28 buy 0.50 usdpln 3.07650 3.07962 3.09205 2013.01.11 17:23 3.07948 -13.84 0.00 149.00
81212 2013.01.11 17:25 buy 0.50 usdpln 3.08410 0.00000 0.00000 2013.01.11 17:28 3.08552 -13.88 0.00 71.00
81229 2013.01.11 17:36 balance Withdrawal -2 235.00
-27.72 0.00 220.00
Co do rsi poziom 24 i nizej kupuje
Zysku nie wpłacam drugi raz bo gajac wiekszymi lotami wieksze nerwy a wiadomo w stresie dobrych decycji sie nie podejmuje. Lapiej jesć mała łyzką a wciąż niz wielką i sie czasmi udławić pozdrawiam.
Pogadamy za pół roku. Jak jeszcze tu bedziesz na forum z całym depo to będe mocno zdziwiony hehe. A ile to według Ciebie "duża" łyżka? Skoro 60%/m-c to "mała"
WSZYSTKO OK i ty rob swoje
pozostaw te super zyski tym starym wyjadaczom ktorzy tu zarabiaja po 100 procent he he he
a tak nawiasem mowiac
odkad zwolnilem obroty i nie szaleje na rynku mam na 10 az 8.93 pozycje trafione to o ustawieniach
mozecie wierzyc lub nie ja wiem swoje
im wiecej chcesz tym szybciej to depo ci zadrzy pozdrawiam
heh zawsze mnie zastanawia czemu ktoś po 300 pln sprzedaje system gry na fx? niech wejdzie z 1 lotem i wyciągnie sobie 300 pln w 5 min jeżeli rzeczywiście taki system działa
nigdy nie pisalem ze gra systemem to cos złego
ale dlatego ze nigdy tak nie zarabialem na forex
wiedza ostroznosc nauka itp itd i zdrowie a reszta to juz zalezy tylko od tego ile ??
nie ile chcialbys zarobic ale ile zarobic umiesz????????
bo pazernosc to ludzka cecha
Miałem na myśli EA (robota) co zamyka i otwiera sam pozycje. "Rasuje" sie go na danych historycznych na konkretnej parze w konkretnym okresie czasu. Na innej parze i innym TF może zgłupiec i wyczyścić depo, Bez emocji :) A system to każdy powinien swój mieć. Zasady opisane na kartce kiedy wejść i kiedy wyjść. I dlaczego. I trzymać sie tych zasad konsekwentnie
dochody ze sprzedaży fx fresh do tego jeszcze kasa za szkolenia dla jelenia :))) i wcale nie potrzeba żadnego tradingu wręcz na tradingu można stracić to co się zarobiło :)
hahahahahahaha, co za bzdury, jak bys zarabial miesiac w miesiac 60% po by cie GS czy innym Morgan odrazu za miliony wynajal, ludzie nie sluchajcie takich bredni, zadne systemy na allegro tez nie maja prawa dzialac w dluzszym terminie, to są KOMPLETNE BZDURY
forex to genialne miejsce dlatego jak właśnie wywalili cię z roboty ale dostałeś odprawę to koniecznie przynieś tu całą kasę otwórz rachunek i graj kup fx fresh kup szkolenie i graj twój broker i twój opiekun rachunku na pewno ci pomoże :)))
bax dobrze pisze
a ja jeszcze lepiej liczę
dla eurusd i 1 lota:
50 pipsów dziennie X 20 dni w miesiącu X 31.20 PLN za pips = 31 200 PLN tyle jest do ugrania i co nie opłaca się ? :)))
Łukasz gra 0.5 lota to najwyżej zarobi połowę tej kwoty :)
slusznie i wtedy nawet jesli zaliczysz 30 procent wpadke w ciagu calego mca
czyli 7 na 10 trafionych
to i tak wlacznie z oplatami masz wystarczajacy zysk
przestalbys truc glupoty
na foreksie madry moze zarabiac tyle ze tobie moga sie tylko takie sumy przysnic
i najgorzej jak na ten temat wypowiadaja sie nie dosc ze golasy bez klasy ale jeszcze matoly ktore o tym rynku nie maja zielonego pojecia
Posłuchałem dzisiaj waszej rady i zainwestowałem troche wiecej...
O 9.10 kupiłem E/D 1lot przy rsi 23 sprzedałem o 9.25 i mam prawie 1tys :) oczywiście całość przelana i na dziś koniec. Pół wypłaty zarobione w 15 min. Pozdrawiam
"najgorzej jak na ten temat wypowiadaja sie nie dosc ze golasy bez klasy ale jeszcze matoly ktore o tym rynku nie maja zielonego pojecia " zabiłeś mnie tym tekstem, nie poznaje kolegi, ale przynajmniej sie niezle usmialem
...i grając konsekwentnie bez planu, na czuja, bez zarządzania kapitałem, grając na eurusd w konsolidacji, trafić można prosto do hotelu pod mostem...powodzenia :)
Dnia 2013-01-24 o godz. 22:22 ~kubaaa napisał(a):
> cześć Łukasz tez zaczne grać takim systemem jak Ty bo
> powiem Ci że tylko bycie konsekwentymy i stanowczym mozna
> wytargać coś z tego rynku. Pozdrawiam
niektórzy stanowczo lubią siedzieć na stratnych pozycjach :)
Dnia 2013-01-24 o godz. 22:22 ~kubaaa napisał(a):
> cześć Łukasz tez zaczne grać takim systemem jak Ty bo
> powiem Ci że tylko bycie konsekwentymy i stanowczym mozna
> wytargać coś z tego rynku. Pozdrawiam
>niektórzy stanowczo lubią siedzieć na stratnych pozycjach :)
Lukasz,to,że piszesz,że zarobiłeś 1800 zł jest nieprzekonywujące...mam propozycję...zarejestruj sie w GO4X,zapisz sie do prowadzonego tam Konkursu,podaj nam swój nick i po miesiącu wykaż sie zyskiem.My znając Twój nick bedziemy mieli wgląd do Konkursu...tam jest wykazana każda transakcja.Jeżeli,po miesiącu powiekszysz stan konta o 20% i powtórzysz taki wynik każdego miesiąca przez rok,to zapewniam Cię,że każdy z nas do końca życia,będzie zdejmował na Twój widok czapkę z głowy.Pozdrawiam Cię serdecznie Gadżecik.