Temat trochę przewrotny, bo na poważnie, to chyba nikt za takimi notowaniami nie tęskni.
Jednak paru z nas na pewno tęskni za spokojem tamtych dni. Nie chodzi mi nawet o spokój w notowaniach, ale o spokój na tym forum...
Tak, musimy jeszcze sporo polecieć do dołu, aby paru kretynów wreszcie zniknęło z tego forum. Tego po prostu już się nie daje czytać.
Trafiło nam się niestety, że zawitało tu paru idiotów i od tego momentu rozpoczęło się całe zło.
Panowie Ci nie wnoszą nic merytorycznego. Jedyne co potrafią to tylko i wyłącznie szczekać...
Gdy ich tu nie będzie, to będzie znak do odwrócenia trendu i może wreszcie nam się zazieleni...
A co do samej sytuacji na BGE?
Ostatnio, gdy wieszczyłem wzrosty, to polała się krew
Może więc teraz, gdy uważam, że w najbliższych dniach jeszcze sporo się obsuniemy (tak uważam, gdyż po tak dotkliwych spadkach nie było ciągle widać chęci do kupna)
to może jednak pójdzie już w górę???
Jedyne sensowne dla mnie wytłumaczenie obecnej sytuacji, to sprzedasz akcji przez osoby, które będą obejmowały emisję za 0.1. I to ma sens. I chciałbym żeby tak było
W innym przypadku, znaczyłoby że sprzedają osoby znające przyszły raport. Oby tak nie było.
Oczywiście, można wierzyć w spiskowe teorie o zaniechaniu realizacji kontraktów etc., ale nie ma ku temu żadnych merytorycznych podstaw. Osoby które miałyby o tym wiedzieć i realizować aktualną dystrybucję siedzą na jednej gałęzi z nabywcami 3 mln akcji po 2,5 oraz osobą powiązaną z członkiem RN, która nabyła akcje po 1,4. Zatem w tym kontekście wyprzedaż przez doinformowanych jawi się jako niespójna i nielogiczna.
Przyczyną korekty jest obsunięcie się kursu pod własnym ciężarem. Przyczyny? Brak inf i emisja. A teraz chronologicznie o faktach u grubasów:
1. GMK przejmuje stery w wakacje,
2. emisja 3 mln po 2,5 pln w grudniu na rzecz nieujawnionego podmiotu,
3. GMK nabywa akcje od Nikla,
4. emisja po 0,10 w ramach motywacyjek.
W mojej opinii motywacyjki to farsa i jawią się jako ostatni element gonitwy o ster w BGE. Te akcje mają trafić docelowo do zgoła innego podmiotu, niż pracownicy. Góra przepycha się między sobą.
Aktualny brak inf może być czyniony celowo. Oczywiście nie w ramach dobrania akcji, co rozruszania rynku. Wreszcie się dzieje - wolumen wzrósł, forum żyje, pojawią się chętni na dobranie. To inżynieria kursu, nic więcej.
Szykuje się północ. Nie po to grubasy naprężają muskuły, a spółka chowa infa żebyśmy mieli pikować na grosze.
Czytajac Wasze przemyslenia to sama przyjemnosc!!! Oby wiecej Takich akcjonariuszy!!!!
Wydaje mi sie ze mam najwiecej z Was akcji (pokaze w poniedzialek)i powinienem przezyc dzisiejszy dzien najbardziej ale moze takie dni nas wzmocnia -ja moge spokojnie patrzec jak bedzie tu 0.10zl po prostu dokupie wiecej akcj-wartosc spolki znam i wiem co bedzie ze 2-3 lata
ja to nie AVE ktory szczeka jak wiejski pies
moze to bylo potrzebne zeby oczyscic akcjonariat
ale po pierwsze nie sadze zeby ta emisja po 0.10zl miala wplyw na kurs 100% ze bedzie z Lockout na min rok a po drugie jak ktos dostaje akcje to chyba zalezy mu na spolce
a po trzecie 15 zl w tym roku bedzie czy sie komys podoba czy nie