Tradis to cześć ze spółkami wyłoniona z Eldorado S.A. całe Eldorado miało obroty roczne w czasie transkcji około 5 mld ................ Tradis ze spółkami i sklepami (sieciami) poszedł prawie za 1 mld kupił Eurocash
................ to ile będzie warty na rynku BACPOL który obecnie wykaże przychody rzędu 1,2 - 1,4 mld powiedzmy 1/5 tj 200 mln a z tego 10% ma Cap ?????????????????????? a może na GPW dostaną więcej kto wie kto wie
a czy wiadomo (mniej-więcej) kiedy CPA będzie się przymierzał do wprowadzenia BAĆ-POL'u na Giełdę?
No i czy to samo (i kiedy) planują względem GEKOPLASTU?
Ten Bac-pol i Gekoplast fajnie sie rozwijaja i tak patrzac to tylko akcje jakie ma CP tych dwoch spolek sa warte wiecej niz kapitalizacja CP na gieldzie. Do tego dodac ONICO, DUON, ktory sie tez dobrze rozwija i reszte to CP powinno byc warte jeszcze raz tyle.
hipotetyczne powody mogą być różne:
1. ktoś spekulacyjnie chce sobie pograć? - chociaż wtedy to by rozegrał w kilka tygodni, a tu jest wzrost regularny kilkumiesięczny, więc
2. ktoś dostrzegł potencjał i akumuluje cierpliwie?
3. ktoś coś wie?
4. buy-back?
5. jakiś fundusz?
6. ?
obstawiam scenariusz #2. Jest to wg mnie papier mało dowartościowany przez inwestorów. Wg mnie CPA ma potencjał w ciągu 2-3 lat być wartym ze 200-300m REALNEJ wyceny, jak wszystko by poszło dobrze (ekspansja DUONu, rozwój ONICO, wprowadzenie Bać-Polu i Gekoplastu na GPW). Obecna wycena spółki (~40m) jest moim zdaniem zbyt mała biorąc pod uwagę jej potencjał. Ja traktuję ten papier długoterminowo - i jestem przygotowany zarówno na 1.20 jak i 3.20 za tydzień czy za miesiąc... :P Poniżej 10zł szkoda sprzedawać moim zdaniem - a kiedyś było nawet i 18zł... ;)
18 ???? grudzien-styczen 2006 jazda z 5 na 115 w dwa miesiące !!!!! to były czasy .... wtedy byłem niestety tylko biernym obserwatorem, a cap był gwiazdą, supernovą .... potem była oczywiście jeszcze szybsza jazda w dół, wielu po tej zwale mówiło cap ? nigdy więcej .... zła sława przylgnęła do spółki i w zasadzie tak jest do dziś .... może już jest czas na nowe rozdanie ???