Pisalem Wam, ze ta firma to dno. Niektorzy temu zaprzeczali i kupowali ( pisalem na poczatku grudnia ). Takie raporty przedstawili cudowne i co ino, a jaka jest prawda pisalem. Firma trup z takim zarzadzaniem i cenami dlugo juz nie pociagna. Byc moze bedzie tu jeszcze spekulacyjny lekki skok pod swieta wielkanocne bo to ich konik, ale bedzie to tylko okazja do pozbycia sie tego trupa. Pozniej okreswakacji totalny zastoj i marazm ( wtedy grubo ponizej 2 zl obstawiam ). Nie naganiam tutaj na sprzedaz, ani nie mam zamiaru odkupywac od nikogo akcji tej spolki. Do indywidualnego przemyslenia dla kazdego. Pozdrawiam. Bee sie pojawial i pisal czasami.
W tm roku wracamy na 4zł a w przyszłym myślę że kolejny szczyt na 6zł.
Spółka ma wprawdzie kłopoty ale się rozwija i szuka sposobu na przetrwanie i zyski.
Wyniki za 4Q będą dobre - jak zwykle w tym okresie i to napewno znacząco podniesie kurs.
A główną zaletą tej spółki jest brak dodruku -dlatego jest szansa że kurs może wrócić na dobre tory.
jestes zbyt duzym optymista. Scenariusz bedzie taki, ze teraz lekka podbitka pod wielkanoc. A pozniej pikowanie przez cala wiosne lato i jesien... Owerko jest faktycznie zbyt glupi na dodruk, ale byc moze ktos mu podsunie taki pomysl, a wtedy akcjonariusze beda ugotowani.
Wchodziłem jakiś czas temu jak było testowane dno na dwa złote z groszami nie wierzyłem tak jak Ty że urośnie i wyszedłem na pierwszej podbitce.Zapomniałem o spółce i jak kiedyś przez przypadek spojżałem na notowania to myślałem że mnie szlag trafi gdybym uwierzył w spółkę miałbym nie 30% zarobku a prawie 300%
Bakalland przypomina mi trochę Groclin tam też jeat mało akcji no może mają większą płynność.
Jak się spojrzy na wykres długoterminowy to technicznie widać tutaj możliwość sporego wzrostu.
Ja nie namawiam do zakupów każdy decyzję inwestycyjną podejmuje sam.
Masz racje, nawet po postach widac ze spolka popularnoscia sie nie cieszy. Jest na GPW pare takich spolek na ktore trzeba miec cierpliwosc. to spolka kwartalna a nie na DT. kilka razy u mnie juz byla i zazwyczaj bylo podobnie
Czy ja wiem czy dno?
Oni chociaż coś produkują przeciwieństwie do co niektórych spółek i jakieś zyski osiągają nie drukują akcji a to jest dla mnie bardzo ważne.
Może spadnie jeszcze do 2zł tego nie wiem ale za taką cenę na pewno bym dobrał:-)
no i po co mispol potrzebny bakalandowi.skoro ten nie ma na niego wplywu a o wszystkim decyduja litwini.spolka zostala z malo plynnym papierem ktory kupowala b.wysoko.polityka usredniania do niczego dobrego nie prowadzi
taaaaa, mieli 2% dokupili by uśrednić i mają teraz prawie 9%, wez się koleś pacnij i przetrzyj oczy jesli nie kumasz o co chodzi. zrozumiesz wkrótce....
Ciekawe jak długo jeszcze będzie spadać?kiedy uklepiemy dno i ruszymy?
W perspektywie pięciu lat jak się spojrzy na wykres to ewidentnie widać że trend powinien się zmienić-było już pięć fal spadkowych czyli czas na odbicie i to silne.
Skoro firma ma kasę na skup własnych akcji i ich umorzenie ma kasę aby kupować akcje innych firm to według mnie dobry znak.
hej, gdzieś dzisiaj znalazlem porownanie spolek bakaliowych :)
http://www.finweb.pl/gielda/analityk-radzi/6616-bakaliowy-rynek
tam są nie tylko spolki z gpw, wiec ciekawie. W sumei bakalland dobrze przedzie, zobaczymy jak w 2013, trzeba trzymac kciuki. moze do dragons den :D
przejdz sie do pierwszego lepszego sklepu i spytaj jak sie sprzedaje ... to dramat ceny kosmos, wszystkie podkreslam wszystkie firmy sa tansze od bakallandu. Co do przejmowania innych firm itp. zobacz, ze sa to nieudane inwestycje: beerfingers, wspolna dystrybucja z oshee... Otworz oczy.
No niestety za jakość trzeba płacić -przed świętami żona kupiła dwie masy makowe na strucle jedną z Bakallandu a drugą z Bakala nie zauważyła że są z innych firm (Bakal nawet opakowania ma podobne do Bakallandu)różnica była niesamowita gdybym tego nie porównał to bym nie uwierzył. W Selgrosie produkty Bakallandu są cały czas jeżeli by nie schodziły to by je wycofali.
nie widzicie ,że gość specjalnie wypuszcza te teksty? logiczne ,że nie chce dokupić i to jak najniżej i dlatego jako urodzony altruista przestrzega przed wkładaniem kasy w Bakalland..nieważne ,że spółka ma gotówkę, produkuje i sprzedaje.dla kolesia to dno!!!
trzymajcie porfele jak najdalej....sukces gwarantowany ale dla tych co nie słuchają głupot i kupią w dołku
czlowieku ani kijem przez szmate bym tego nie dotykal... Nie jestem zainteresowany wcale tym walorem. Co do firmy to moglbym ci sporo opowiedziec, ale faktycznie nie ma co byc dobrym bo cie kopna w tylek :) Takze kupuj i patrz jak ci kasa topnieje...
Poinformowany spierda....j z forum i nie wracaj.Jeżęli jesteś dupk..m z funduszu to nie wysilaj się ze swoimi wypocinami.KOnkrety proszę a nie jakieś niedomówienia zę niby coś wiesz a nie powiesz.Po chu....j się wysilasz i kisisz atmosferę.Nie jesteś zainteresowany to wypier j.Pozdrawiam i czekam na 2zł.Pojebań.u
Dnia 2013-02-21 o godz. 17:40 ~poinformowany napisał(a):
> czlowieku ani kijem przez szmate bym tego nie dotykal...
> Nie jestem zainteresowany wcale tym walorem. Co do firmy to
> moglbym ci sporo opowiedziec, ale faktycznie nie ma co byc
> dobrym bo cie kopna w tylek :) Takze kupuj i patrz jak ci
> kasa topnieje...
Poinformowany spierda....j z forum i nie wracaj.Jeżęli jesteś dupk..m z funduszu to nie wysilaj się ze swoimi wypocinami.KOnkrety proszę a nie jakieś niedomówienia zę niby coś wiesz a nie powiesz.Po chu....j się wysilasz i kisisz atmosferę.Nie jesteś zainteresowany to wypier j.Pozdrawiam i czekam na 2zł.Pojebań.u
i po co obrazasz dzieciaku ? moge sie z toba zalozyc, ze utopisz pieniadze. Twoj wybor rob co chcesz :) Nie jestem z zadnego funduszu. Tak jak pisalem wiem wiele o tej spolce i tak wpadlem napisac. Dzieciaku stracisz tu pieniadze i wtedy wspomnisz moje slowa ;) Bawcie sie ;)
wpadłeś nie po raz pierwszy.Iesteś obecny codziennie ale wpisy dokonujesz w momencie kiedy sytuacja techniczna na BAKALLANDZIE daje nadzieje na odwrócenie trendu. Ewidentnie pilnujesz kursu rzucając na własne wcześniej ustawione popyty.Pierwsze transakcje lustrzane są zabronione!Drugie nie myśl żę bramka proxy cię ochroni.Pozdrawiam pojeban....u.
ty masz chyba cos z glowa nie tak :) widac pajacu ze masz 18 lat i zgrywasz sie na strasznego inwestora. Chcesz sie zalozyc, ze wyjebiesz tu pieniadze ? Moze uwazni ludzie skorzystaja z moich wskazowek i zastanowia sie 2 razy zanim kupia gniota. A ty frajerze stracisz kase z komuni i bedziesz plakal. Nie pozdrawiam :)
A może sobie ktoś pisać że to bankrut że stracę pieniądze ale przecież stracę swoje.....
Ja powoli zaczynam zbierać i myślę że to słuszna decyzja-pewnie że chciałbym złapać po dwa złote ale nie będę naganiał na spadki bo po co ten poziom też nie jest zły....po kropelce też się nazbiera.
ludzie czytac ze zrozumieniem :) To nie bankrut ( jeszcze nie: ) ) pisalem kilka postow wczesniej scenariusz. Lekki wzrost pod swieta wielkanocne bo wtedy w firmie cos sie dzieje. Pozniej dlugo dlugo nic bo wakacje, lato i towar sprzedaje sie tragicznie. Kurs bedzie spadal pod swoim ciezarem. I tyle nie dorabiajcie teorii niepotrzebnych. Nie pisze tu zeby odkupic, zarobic czy nagonic kogos. Gram na innych spolkach. O firmie pisze tylko i wylacznie w kontekscie tego, ze posiadam o niej bardzo duzo informacji. Gdyby dzialo sie cos zlego w firmie to sie pewnie dowiecie bo nie lubie jak ktos traci pieniadze ;) Teraz daje Wam spokoj i zarabiajcie :)
słuchaj pojebańc...u cztery posty wyżej pisałeś że to gniot i bankrut.Podobno znasz sytuację w spółce na wylot.Teraz pierdol...sz że to n ie bankrut.Tak na marginesie mógłbym być twoim dziadkiem[pojeb...e]W moich czasach na komunię dostawało się rower składany a nie kasę.Spodziewaj się wizyty nieznajomych[Twoje ip jest już znane.mówiłem tobie bramka proxy n ie pomoże].Zobaczymy na jak długo zamilkniesz.Pozdrawiam pojebańc...u.
bramka proxy ? zamilkne ? nie rozsmieszaj mnie parchu :) Czekam az zamilkne dzieciaku neostrady. Kolejny internetowy napinacz :) hahaha Kto takim ludziom zapewnie dostep do internetu. Dzieki za poprawe humoru :)
"nowy" wyluzuj..trolowi za to płacą aby naganiał ..taka praca więc idzie w zaparte, że wpadł na forum na chwilę chronić naszą kasę...fakt, że za teksty bęcki w pełni mu się należą ale może opamięta się i ładnie przeprosi...
Niech pisze merytorycznie np w styczniu sprzedaż spadła.Na kupno mispola wydali tyle i tyle[może za dużo].Nic nie wie a udaje wtajemniczonego.Pozdrawiam
No jesteśmy na tych samych poziomach co w 2009r drugie dno a właściwie trzecie(cholera no ile tych den?)Pewnie niedługo będziemy wspominać tanie zakupu hehe.
nowy frajerze bo juz ci tak musze napisac smrodzie :) Nie strasz mnie tu bo jak bede chcial to cie sam znajde i bedziesz spiewal cienkim glosem parowo :) Idziesz o zaklad ze wtopisz tu pieniadze? taki jestes pewniak to sie zaloz :) I honorowy oddasz na zywo pieniazki jeszcze ci napluje w gebe :) Codziennie nizej pajacu jakie to uczucie ? a bedziesz jeszcze nizej wiec zapinij pasy matole :D Nie musisz mnie szukac po ip internetowy dzieciaku. Podaj numer a sam dociebie zadzwonie pajacyku :)
Kolejny raz powtarzam, ze nie jestem tu zeby kupowac jakiekolwiek akcje. Mialem tu juz nawet nie pisac zeby was nie denerwowac, ale to co przeczytalem od tego smroda nowego nie moglem zostaic bez odzewu :) Przepraszam normalnych graczy i spadam. Chyba, ze ten gowniarz ma cos jeszcze do powiedzenia :)
Po twojej pewności żę będzie dużo niżej należy przyjąć że należysz pojeb...e do ścisłego za zażądu.Zbijając kurs chcecie pojeb...y skupić jak najtaniej .To wasza debilowa...a strstegia.Pamiętaj pojeb....e każdy kij ma dwa końce.Transakcje w ramach spółek zalężnych bardzo łatwo udowodnić a to już temat na rozmowę z KNFem.Pozdrawiam debilu.[czekaj cierpliwie]
zimno zimno nie jestem z zaRZadu :) naucz sie jak sie pisze zarzad :) na co mam czekac ?:) az mnie zabijesz wirtualnie lub spuscisz mi korespondecyjny lomot ?:) Opanuj emocje i zacznij myslec logicznie :) Jesli wam to tu pomoze to moge zniknac i nie pisac :) Bo tak jak mowie lata mi to kolo nosa. Bawcie sie. Ciao :)