Właśnie wróciłem z GB i rozglądam się za spółką w którą warto zainwestować. Ponieważ w przeszłości miałem ERG i fajnie na nim zarobiłem to pomyslałem że przy tej śmiesznej cenie warto by było uczynić to ponownie:)
Dziś dysponuje znacznie wiekszymi środkami które mogę zamrozić na rok lub dwa.
Moje pytanie brzmi czy warto ??? Nie śledzę na bieżąco tego co sie w spółce dzieje bo zwyczajnie nie mam na to czasu. Pracuję 6 dni w tygodniu.
Widze że tu dużo pesymizmu i właśnie to dodatkowo mnie mobilizuje do większych zakupów.
Sledząc wątek spotkałem post niejakiego Egona który ma pokaźny pakiecik:)
Właśnie na opinii takich świadomych inwestorów najbardziej mi zależy:)
Ja bym na twoim miejscu poczekał aż coś się ruszy, bo nie ma żadnych powodów do inwestowania w ten papier.
Mają talie spółki jak Bioerg i Plaspack czy coś takiego , a jak one pokażą dobre wyniki to wtedy można się dopiero zastanowić.
Ja sam się im przyglądam, ale wolę działac na spółkach o większym wolumenie.
jak masz większą kase to poszukaj spółek z większą płynnością. erg to spekulacyjna spółka, nawet gdyby tu nastąpiło wybicie to i tak nie zdążysz sprzedać dużej ilości akcji skoro nie masz czasu na śledzenie notowań. tu jest sporo ludzi,którzy tylko czekają na pierwszą lepszą okazje żeby pozbyć się tego g..., nawet sam erg ma spory pakiet akcji, którego chętnie by się pozbył. piszesz o 2 latach więc warto zwrócić uwage na spółki, które inwestują, przejmują, restrukturyzują i mają konkretnych ludzi w zarządzie, a nie jakichś geologów
Dnia 2013-01-17 o godz. 08:58 ~kolo napisał(a):
> A ile akcji erga ma ten Egon???????????
Prześledź dokładnie wątek, ale wydaje mi sie że coś koło 1,5mln., przynajmniej tyle deklarował.Przyznasz że to niezły pakiet zważywszy na fakt że kupiony pewnie na dużo wyższych poziomach.
Zastanawia mnie również co się stało z akcjami pana P. Przecież "ulica" nie była w stanie wchłonąć 4mln w ciągu jednej sesji. Czyli gdzieś te akcje na pólkach leżą.
Faktem jest że dzisiejsze obroty i poziom cenowy to żenada ale jeżeli tylko nie bankrutuja to kiedyś wystrzeli i może dolecieć b. wysoko.
Widzę że w dalszym ciągu wierzysz w Erga i kumulujesz akcje. Również sie bacznie przyglądam i zastanawiam nad większym zaangażowaniem. Spółka już 2 lata szoruje po dnie i jesli nie padnie to prędzej czy później musi wystrzelić.
Próbowałem się dodzwonić do spółki i popytać o parę spraw ale niestety bezskutecznie. Rozumiem że przy takiej ilości akcji Twój kontakt z zarządem wygląda lepiej ???
Czy oni wezmą sie w końcu do roboty czy dalej tylko ględzą bez konkretów, odnosze wrażenie że ERG ma spory potencjał ale jest do dupy zarządzany !!!
Mam nadzieje że wpuszczą do spółki trochę świeżej krwi i zaczną "cos" robić.
Zacząłem już zbierac papier ale bardzo pasywnie. Przy tych obrotach żeby kupić większą ilość musiałbym zrobić +20% a to mi sie nie uśmiecha:)
na razie jestem zapakowany pod korek ale mam naprawdę dobrą średnią nie zamierzam sprzedawać zrobiłem już na tym papierze 2 kółka , znam dwie osoby które trochę tego mają , zarządzanie tą firmą jest fatalne ale na to na razie nie mam wpływu , to jakiś margines moich inwestycji dlatego możecie sobie pisać o bankructwie , jak chcesz kupić więcej akcji napisz ofertę do erga w sprawie ich pakietu mnie nie chcieli sprzedać :) żeby pogonić leszcza z papieru powinien być zjazd do 30 gr , tam bym chętnie dokupił , ale nie mam zamiaru wrzucać akcji sam:) tu wystarczy ze ktoś kupi kiedyś 200-300 tyś i nie będzie w ogóle podaży , jak sprzedam nieruchomość na pewno akcji , a na razie jak ktoś chce kupiĆ bez podbijania kursu to 20- 50 tys dziennie a i gdzie jest ten debil od CBA I KNF?:)))
Tak zrobię, wyślę zapytanie do spółki o możliwość zakupu akcji. W końcu skupowli w celu dalszej odsprzedaży więc teortycznie nie powinno być problemu:)
Jeżeli kurs spadnie do 30gr to można sobie darować rozmowe z tymi leśnymi ludkami tylko łykać z rynku jak to napisałeś pod korek:)
Szkoda tylko że ten zarząd taki kulawy bo ten okres powinni wykorzystać na przejecia i umocnienie pozycji rynkowej. Może OBR-a ponownie zaatakuję bo przewidziany do prywatyzacji na ten rok !!! Oby tylko Don Parówa za pośrednika nie robił bo wiemy dobrze jak się to skończyło-:)))))))))))))))))))))
z tymi przejęciami to troche Cię poniosło, żeby przejąć trzeba mieć pieniądze, a u nich w kasie pustki. jak już uda ci się kupić akcje to możesz połączyć siły z egonem i przejmiecie władze w ergu;-)
Powiem Ci że to wcale nie jest głupi pomysł !!!
Jak zrealizuje swoje plany to razem możemy dojść pod jakieś 15-20% i skończą się nonszlanckie ustawki na WZ jak to miało miejsce w grudniu. Ktoś ich musi w końcu zmusić do roboty na rzecz akcjonariuszy !
Ocenimy wtydy zarząd i jak będą walić w prącie to na taczki i za bramę:)))
a wiesz po jakiej cenie skupowali akcje? widze, że nie więc Ci powiem po około 47 groszy. jeżeli kupili to z myślą o zarobku to za mniej niż 47 groszy nie sprzedadzą. na rynku masz teraz po 38 groszy i nie ma kto tego kupić, a ty gadasz jakieś farmazony o listach. co im zaproponujesz zakup za 60 groszy buhahaha
a co Cię to obchodzi? masz z tym jakieś problemy ze jedni mają kasę a inni nie ? co z PIS u jesteś:)? erg to może 3-5% moich inwestycji , chcesz jakąś książkę o mnie napisać?
to znasz hasło żeby żyło się lepiej:))) dlatego nie martwcie się o moją kasę , a erg niech pada jest ryzyko jest zabawa giełda nie jest dla biedaków :) tak jak pisałem zrobiłem juz 2 kółka na ergu a kupowałem go pierwszy raz w publicznej ofercie:))