Dnia 2013-01-16 o godz. 19:42 ~krab napisał(a):
> Zarzucili lasso na kurs i nie pozwalają rosnąć... ale jak
Grubaski poprzewalali z kupy na kupe i jadą do góry!!!
od paru dni jestem akcjonariuszem neti ale jestem trochę zaniepokojony
spółka przynosi straty , zarząd sprzedaje akcje , niepewny 2013r. i kurs grubas ewidentnie wychodzi tylko dlaczego ???BuyBack sie kończy + polityka dywidendowa (chociaż prezes mówił o niej wymijająco) wróży szybki zarobek
Nie wierz w to:)
to że bezpodstawnie spadło niedawno do 4,24 nie oznacza że teraz kurs spadnie:) ktoś manipulował kursem żeby tanio kupic, obłowil się więc lecimy raczej w kierunku 5zł niż 4zł:)
ale to tylko moje skromne zdanie. . jak spadnie uśrednic można, a i z dywidendy pociecha będzie:)
do---- ciekawy -----mówisz ,,gruby wychodzi .....a to dziwne , ja widzę akumulacje. Ale jak chce się kupić taniej ..., to rozumiem twoje wpisy o ,,sypaniu przez grubasów ''
Hehe... gruby wychodzi i leci w dół... Niestety gdyby nie skup to już dawno byśmy zapomnieli o taki niskich poziomach. Powiedz mi Drogi Kolego Ciekawy, skąd wzięło się prawie 16% na minusie swojego czasu? Poprzyj to jasnymi argumentami makro i mikroekonomicznymi, a biorę w ciemno twoje pisanie o spadkach....
Na chwilę obecną to co piszesz to tylko mrzonki kolejnego naganiacza. Prosimy KONKRETY
gracz - jak widzisz akumulacje to pewnie widzisz wybicie podziel sie wiedzą i napisz kiedy to nastąpi i na jakich poziomach sie zatrzyma ??
lampka - jak pisałem wcześniej, jestem akcjonariuszem od paru dni i nie znam tej spółki tak dobrze jak Ty po wpisie podejrzewam ze kiblujesz tu od 6,40zł
jako nowy na neti zadałem parę nurtujących mnie pytań gracz-owi wydawał mi sie dobrze zorientowany na temat spółki i niestety nie dostałem odpowiedzi a wręcz zostałem zaatakowany i nazywany naganiaczem na spadki
nie wiedziałem ze to forum jest dla optymistów i ludzi patrzących przez różowe okulary
w takim razie nic tu nie napisze
Hehe przyjacielu masz prawo do swojego zdania ale trzeba być jeleniem żeby nie widzieć, że kurs jest niski wyłącznie ze względu na skup. Netia ma ogromny potencjał wzrostowy wbrew marudzeniu o kiepskiej sytuacji telekomów... Moja złość nie jest podyktowana tym, że kupiłem za wysoko. Wszedłem w Netie za 4,3,- i już sporo zarobiłem. Jestem jedynie lekko sfrustrowany, że tak skutecznie trzymają kurs na poziomie "do 5 złotych".
Moje różowe okulary, które już baaardzo dawno temu się stłukły mówią mi, że Tobie i innym się wyklaruje temat kiedy tylko skup się skończy. Będzie odpał i tylko taka jest możliwość....:*
przez wtorek , środa jak spadało po 2,50% to siedzieliście cichutko jak mysz pod miotłą a teraz euforia +4,65% brawo!!
tylko szkoda że na finiszu nie wciągnęli batona 50,000 akcji po 4,73zł od leszcza
bo rozumiem ze według was to leszczu sprzedaje ????????
A dlaczego twierdzisz, że ktoś musi zakładać sprzedaż przez leszcza? Czy tylko leszcze sprzedają? A może ktoś się tylko wymienia? Leszczem jesteś Ty i ja, a kto jutro wstaje ze spokojną głową, realizuje zaczęty już jakiś czas temu plan. My tylko mamy wiedzieć, że nazywa się on skup (czyt. manipulacja). Jeszcze raz stwierdzę to samo co wcześniej, kurs Netii nie ma prawa polecieć w dół (poza korektami ). A to, że piszę akurat dzisiaj to zwykły zbieg okoliczności. Nie podniecam się takimi wzrostami;)
a to ze zarząd sprzedał swoje akcje to też taka manipulacja albo wymiana ???
Third Avenue Management LLC zmniejszył swoje zaangażowanie z 20% na nie całe 10% ???
przecież to taka wspaniała spółka , przyszłościowa z kończącym sie BuyBack i będą płacić dywidendę a mimo to sprzedają na wyścigi z zarządem swoje akcje
do ciekawy
---- należałoby powiedzieć po jakiej cenie oni sprzedali --a sprzedawali po 5,44 i wyżej , i jako wtajemniczeni wiedzieli co planują zrobić z kursem, ( a moze po 4, odkupili ---skąd wiesz,a komunikat mogą podać później ......przecież t o GPW --norma )
Ale kto tobie mówi --kupuj--nikt ....czekaj na 4 zł,3 zł . Powodzenia
Otóż to. Domniemania ciekawego to tylko jedna strona medalu. Jak już wcześniej pisałem, to że zarząd sprzedawał o niczym nie świadczy. GPW to nie jest gra tabelek i wykresów. To jest gra manipulacji emocjami i informacją.
Oooo!!! patrzcie gracz sie obudził trzymałeś nas tak długo w napięciu, wszyscy czekamy z niecierpliwością na twoją analizę wybicia z potencjalnym zasięgiem
a tak na marginesie
wszyscy wiedzą i Ty powinieneś ze zarząd ma 7 dni na podanie raporty o kupnie/sprzedaży akcji
Dnia 2013-02-12 o godz. 19:52 ~ciekawy napisał(a):
> -12,92 % musisz przyznać lampka ze 3,91 to jest niezła gra
> manipulacji emocjami i informacją haha
gracz - powiedz co
> o tym ...... albo ty już lepiej nic nie mów !
pewnie zrzuca kurs na nizsze poziomy
technika pokazuje dystrybucje.wszedlem dzis po odbicie ale chyba jutro z rana oddam.
Dnia 2013-02-12 o godz. 21:12 ~ciekawy napisał(a):
> miejmy nadzieje ze dywidenda będzie większa niż 0,50gr i
> wtedy netia będzie atrakcyjniejsza od tpsa i zasięg 7 zł
> możliwy
a co do wyników będą podobne do konkurencji.....
> niestety
ale skad dywidenda skoro spolka jedzie na stratach?