• dywidenda, skup Autor: ~gracz [83.24.200.*]
    http://www.stockwatch.pl/przeglad-prasy/?u=http%3a%2f%2fwww.gpwinfostrefa.pl%2fGPWIS2%2fpl%2findex%2fnews%2finfo%2f458744%2cnetia-moze-wyplacic-0-2-0-4-zl-dywidendy-na-akc

02-04 gr na akcje

pozostało do skupu ( od 11.01.13 r. ) 1,7 mln z 9 775 mln akcji. a 8 100 mln już odkupiono z rynku
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~krab [178.36.91.*]
    Zarzucili lasso na kurs i nie pozwalają rosnąć... ale jak
  • Re: dywidenda, skup Autor: tedi67 [212.122.223.*]
    Dnia 2013-01-16 o godz. 19:42 ~krab napisał(a):
    > Zarzucili lasso na kurs i nie pozwalają rosnąć... ale jak
    Grubaski poprzewalali z kupy na kupe i jadą do góry!!!
  • do gracz [83.24.200.*] Autor: ~ciekawy [83.21.246.*]
    od paru dni jestem akcjonariuszem neti ale jestem trochę zaniepokojony
    spółka przynosi straty , zarząd sprzedaje akcje , niepewny 2013r. i kurs grubas ewidentnie wychodzi tylko dlaczego ???BuyBack sie kończy + polityka dywidendowa (chociaż prezes mówił o niej wymijająco) wróży szybki zarobek

co o tym myślisz???
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~gracz [178.42.56.*]
    skup idzie jak burza. Zostało do kupienia tylko 465 120 akcji i mają na to 4 mln zł , z puli 49,5 mln zł przyznaczonych na skup.

--do ciekawy ---możesz jutro sprzedać i przyglądać się z boku...może ci się uda kupić po 4,00 zł
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~ciekawy [83.26.152.*]
    na prawde myślisz że spadnie do 4 zł ????
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~aducha [83.20.236.*]
    Nie wierz w to:)
    to że bezpodstawnie spadło niedawno do 4,24 nie oznacza że teraz kurs spadnie:) ktoś manipulował kursem żeby tanio kupic, obłowil się więc lecimy raczej w kierunku 5zł niż 4zł:)
    ale to tylko moje skromne zdanie. . jak spadnie uśrednic można, a i z dywidendy pociecha będzie:)
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~ciekawy [83.26.152.*]
    też brałem pod uwagę chwilowy spadek do 4.1zł i dla tego zostawiłem trochę gotówki żeby uśrednić

i tego co widzę to zleci ,ewidentnie grubas wychodzi musi mieć powód do zamykania pozycji widocznie jest lepiej poinformowany jak MY
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~Zielony [77.252.42.*]
    Kolejny co gra przeciw trendowi?
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~gracz [79.191.43.*]
    do---- ciekawy -----mówisz ,,gruby wychodzi .....a to dziwne , ja widzę akumulacje. Ale jak chce się kupić taniej ..., to rozumiem twoje wpisy o ,,sypaniu przez grubasów ''
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~lampka [178.37.228.*]
    Hehe... gruby wychodzi i leci w dół... Niestety gdyby nie skup to już dawno byśmy zapomnieli o taki niskich poziomach. Powiedz mi Drogi Kolego Ciekawy, skąd wzięło się prawie 16% na minusie swojego czasu? Poprzyj to jasnymi argumentami makro i mikroekonomicznymi, a biorę w ciemno twoje pisanie o spadkach....
    Na chwilę obecną to co piszesz to tylko mrzonki kolejnego naganiacza. Prosimy KONKRETY
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~ciekawy [83.10.137.*]
    gracz - jak widzisz akumulacje to pewnie widzisz wybicie podziel sie wiedzą i napisz kiedy to nastąpi i na jakich poziomach sie zatrzyma ??

lampka - jak pisałem wcześniej, jestem akcjonariuszem od paru dni i nie znam tej spółki tak dobrze jak Ty po wpisie podejrzewam ze kiblujesz tu od 6,40zł

jako nowy na neti zadałem parę nurtujących mnie pytań gracz-owi wydawał mi sie dobrze zorientowany na temat spółki i niestety nie dostałem odpowiedzi a wręcz zostałem zaatakowany i nazywany naganiaczem na spadki
    nie wiedziałem ze to forum jest dla optymistów i ludzi patrzących przez różowe okulary
    w takim razie nic tu nie napisze

bez odbioru !!!

• Re: dywidenda, skup Autor: ~lampka [178.36.127.*]
    Hehe przyjacielu masz prawo do swojego zdania ale trzeba być jeleniem żeby nie widzieć, że kurs jest niski wyłącznie ze względu na skup. Netia ma ogromny potencjał wzrostowy wbrew marudzeniu o kiepskiej sytuacji telekomów... Moja złość nie jest podyktowana tym, że kupiłem za wysoko. Wszedłem w Netie za 4,3,- i już sporo zarobiłem. Jestem jedynie lekko sfrustrowany, że tak skutecznie trzymają kurs na poziomie "do 5 złotych".
    Moje różowe okulary, które już baaardzo dawno temu się stłukły mówią mi, że Tobie i innym się wyklaruje temat kiedy tylko skup się skończy. Będzie odpał i tylko taka jest możliwość....:*
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~ciekawy [83.27.225.*]
    abyś miał racje z tym odpałem lampka ;)

przez wtorek , środa jak spadało po 2,50% to siedzieliście cichutko jak mysz pod miotłą a teraz euforia +4,65% brawo!!
    tylko szkoda że na finiszu nie wciągnęli batona 50,000 akcji po 4,73zł od leszcza
    bo rozumiem ze według was to leszczu sprzedaje ????????
    A dlaczego twierdzisz, że ktoś musi zakładać sprzedaż przez leszcza? Czy tylko leszcze sprzedają? A może ktoś się tylko wymienia? Leszczem jesteś Ty i ja, a kto jutro wstaje ze spokojną głową, realizuje zaczęty już jakiś czas temu plan. My tylko mamy wiedzieć, że nazywa się on skup (czyt. manipulacja). Jeszcze raz stwierdzę to samo co wcześniej, kurs Netii nie ma prawa polecieć w dół (poza korektami ). A to, że piszę akurat dzisiaj to zwykły zbieg okoliczności. Nie podniecam się takimi wzrostami;)
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~ciekawy [83.27.225.*]
    a to ze zarząd sprzedał swoje akcje to też taka manipulacja albo wymiana ???

Third Avenue Management LLC zmniejszył swoje zaangażowanie z 20% na nie całe 10% ???
    przecież to taka wspaniała spółka , przyszłościowa z kończącym sie BuyBack i będą płacić dywidendę a mimo to sprzedają na wyścigi z zarządem swoje akcje

nie zastanawia Cie to ????
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~zader [78.8.63.*]
    ty przeciez avenue ma ponad 17% akcji i jesze dokupili niedawno skad masz info ze ma ponizej 10%
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~ciekawy [83.26.95.*]

Akcjonariat

Ogółem - 100 % liczba akcji: 386 280 904 | liczba głosów: 386 280 904
    ING OFE - 13,33 % liczba akcji: 51 500 000 | liczba głosów: 51 500 000
    Third Avenue Management LLC - 9,99 % liczba akcji: 38 601 902 | liczba głosów: 38 601 902
    SISU CAPITAL Ltd. - 7,8 % liczba akcji: 30 145 852 | liczba głosów: 30 145 852
    Aviva OFE Aviva BZ WBK - 5,24 % liczba akcji: 20 243 646 | liczba głosów: 20 243 646

http://www.parkiet.com/instrument/1647,4.html

informacja w prawym dolnym rogu
    informacja w lewym dolnym rogu
    a teraz znalazłem ze ma 17,87%
    ???? któryś z nich kłamie ???

http://www.stockwatch.pl/inwestor/Third-Avenue-Management-LLC.aspx
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~zader [78.8.195.*]
    i ta druga wiadomosc jest aktualna

http://www.stockwatch.pl/gpw/netia,akcjonariat,wskazniki.aspx

jak widac avenue dokupili i to powyzej 5zl ponad 2% w listopadzie
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~gracz [83.28.132.*]
    do ciekawy
    ---- należałoby powiedzieć po jakiej cenie oni sprzedali --a sprzedawali po 5,44 i wyżej , i jako wtajemniczeni wiedzieli co planują zrobić z kursem, ( a moze po 4, odkupili ---skąd wiesz,a komunikat mogą podać później ......przecież t o GPW --norma )
    Ale kto tobie mówi --kupuj--nikt ....czekaj na 4 zł,3 zł . Powodzenia

https://www.bankier.pl/wiadomosc/NETIA-Informacja-o-zbyciu-akcji-Netii-przez-osobe-blisko-zwiazana-z-czlonkiem-zarzadu-oraz-osobe-majaca-staly-dostep-do-informacji-poufnych-2687460.html
    Otóż to. Domniemania ciekawego to tylko jedna strona medalu. Jak już wcześniej pisałem, to że zarząd sprzedawał o niczym nie świadczy. GPW to nie jest gra tabelek i wykresów. To jest gra manipulacji emocjami i informacją.
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~ciekawy [83.8.250.*]
    Oooo!!! patrzcie gracz sie obudził trzymałeś nas tak długo w napięciu, wszyscy czekamy z niecierpliwością na twoją analizę wybicia z potencjalnym zasięgiem

a tak na marginesie
    wszyscy wiedzą i Ty powinieneś ze zarząd ma 7 dni na podanie raporty o kupnie/sprzedaży akcji
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~aducha [79.173.6.*]
    Wiecie kiedy jakaś dywidenda?
  • lampka gracz Autor: ~ciekawy [83.5.58.*]
    -12,92 % musisz przyznać lampka ze 3,91 to jest niezła gra manipulacji emocjami i informacją haha

gracz - powiedz co o tym ...... albo ty już lepiej nic nie mów !
  • Re: lampka gracz Autor: ~necik [109.243.154.*]
    Dnia 2013-02-12 o godz. 19:52 ~ciekawy napisał(a):
    > -12,92 % musisz przyznać lampka ze 3,91 to jest niezła gra
    > manipulacji emocjami i informacją haha

gracz - powiedz co
    > o tym ...... albo ty już lepiej nic nie mów !

pewnie zrzuca kurs na nizsze poziomy
    technika pokazuje dystrybucje.wszedlem dzis po odbicie ale chyba jutro z rana oddam.
    chyba juz nie bedzie skupu akcyjek?
  • Re: lampka gracz Autor: ~ciekawy [83.5.58.*]
    miejmy nadzieje ze dywidenda będzie większa niż 0,50gr i wtedy netia będzie atrakcyjniejsza od tpsa i zasięg 7 zł możliwy

a co do wyników będą podobne do konkurencji..... niestety
    Dnia 2013-02-12 o godz. 21:12 ~ciekawy napisał(a):
    > miejmy nadzieje ze dywidenda będzie większa niż 0,50gr i
    > wtedy netia będzie atrakcyjniejsza od tpsa i zasięg 7 zł
    > możliwy

a co do wyników będą podobne do konkurencji.....
    > niestety

ale skad dywidenda skoro spolka jedzie na stratach?
    zysków z poprzednich lat

http://www.stockwatch.pl/przeglad-prasy/?u=http%3a%2f%2fwww.gpwinfostrefa.pl%2fGPWIS2%2fpl%2findex%2fnews%2finfo%2f458744%2cnetia-moze-wyplacic-0-2-0-4-zl-dywidendy-na-akc
  • Re: lampka gracz Autor: ~necik [109.243.28.*]
    zdarzenie przyszle i niepewne..
    pewnie nie dadza nic jak tpsa ,ktora miala miec 1,5 a jest 0,5
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1299666-Od-2013-roku-zalezy-przyszly-obraz.html
  • Re: lampka gracz Autor: ~necik [109.243.28.*]
    Dnia 2013-02-12 o godz. 22:13 ~ciekawy napisał(a):
    > http://www.parkiet.com/artykul/7,1299666-Od-2013-roku-zalez
    > y-przyszly-obraz.html

dywidenda jest tu mocno niepewna...sadze ze nie dadza...
    i pewnie pod wynik kurs osunie sie na 3 ja jutro sie raczej pozegnam z wami.
  • Re: lampka gracz Autor: ~ciekawy [83.26.248.*]
    i co necik sprzedałeś z rana ??
  • Re: lampka gracz Autor: ~nocnik [91.199.246.*]
    wyglada na to ze bedzie wyzej kolo 5
    wyniki pewnie sa w cenie.ciekaw jestem czy bedzie dywidenda?
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~Radar [83.22.121.*]
    Dlaczego sądzisz że będzie ok. 5 zł
  • Re: dywidenda, skup Autor: ~nocnik [91.199.246.*]
    technika
    spada z ponad 6 pln,wiec powinno zrobic polowe spadkow w gore.
    czyli wg mojej wiedzy 5 i na 5 byl najmocniejszy opor.
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.