• taka mała ciekawostka.... Autor: ~sadlos26 [87.206.10.*]
    Z tego co pamiętam przy debiucie spółki na NC zarząd zapowiadał przejście na rynek główny.Wiadomo że przy debiucie mówi się wiele i często na wyrost ale pewnie wszyscy tu o tym pamiętają i chcieliby aby tak się stało ;)
    Dzisiaj na parkiet.com jest o tym artykuł i jest tam jak dla mnie najistotniejsze zdanie dotyczące przejścia z NC na rynek główny otóż kapitalizacja spółki musi przez co najmniej pół roku wynosić 12 mln euro a więc ok 50 mln zł.
    W przypadku AER kurs musiałby latać po ok 5,4 żeby myśleć o przeprowadzce.
    Zastanawia mnie co musiałoby się stać i w co spółka musiałaby zainwestować żeby taki kurs był widziany?Co o tym sądzicie?
  • Re: taka mała ciekawostka.... Autor: ~prizm [46.186.46.*]
    Proste, wieloletni kontrakt z NASA na serwis wszystkiego co mają i mieć będą + odzyskanie samolotu :)
  • Re: taka mała ciekawostka.... Autor: ~16 [74.63.112.*]
    1. O GPW zapomnij, to była typowa śpiewka na pozyskanie kapitału
    2. kapitalizacja = cena akcji x ilość akcji, są to 2 zmienne, a nie jedna jak błędnie przyjąłeś w swoim rozumowaniu
  • Re: taka mała ciekawostka.... Autor: ~sadlos26 [87.206.10.*]
    W tym moim mini obliczeniu nie ma żadnego błędu,przy tej ilości akcji kurs musiałby być ok 5 żebyśmy spełnili warunek kapitalizacji.
    Wiem że to nie realne albo mało realne a pewne jest tylko to że nie spadnie poniżej 1 grosza ;)
    pokończą się dotacje to pewnie i o jakiejś emisji zaczną myśleć
  • Re: taka mała ciekawostka.... Autor: ~prizm [46.186.46.*]
    Mogą dodrukować do 10mln sztuk, a ile jest? Więc raczej zbędne obawy.
    Dotacji to im akurat przybywa a nie ubywa.
    No będzie zysk prawda? Więc o czym mowa?
    dyrektory mają powyżej 50% mogą robić ze spółką co chcą, drukować będą chcieli to zmienią status i wydrukują. nawet nie ma nikogo postronnego przynajmniej na 5% co by mógł kogoś spoza układu do RN wprowadzić więc hulaj dusza piekła nie ma
[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.