• BGE szuka nowych kontaktow? Autor: ~drop [89.67.90.*]
    biomasa to glownie kontakty, jezeli chca sciagnac najlepszych handlowcow do BGE i TLM to rozpuszczenie informacji o dobrym programie dla menadzerow moze bardzo pomoc
  • Re: BGE szuka nowych kontaktow? Autor: ~Niki [79.185.165.*]
    Przepraszam ale czy ty wiesz o czym mówisz?
  • Re: BGE szuka nowych kontaktow? Autor: ~Alina [46.134.53.*]
    Ma kolega troche racji;)
    Dlaczego nie placzecie, kiedy Zelmer, banki i inni uchwalaja program akcji menedzerskich?
    Bo wiecie, ze to sluzy stabilizacji dzialalnosci spolki.

Uwazam, ze to zwykla zawisc niedoroslych "inwestorow", ktora psuje nam atmosfere inwestycyjna.

Nie potraficie sie pogodzic z faktem, ze ktos obejmie akcje taniej, niz Wy kupiliscie. A to chore. Wy gracie na gieldzie, oni pracuja w spolce. Tak jes od wiekow, amen;)
  • Re: BGE szuka nowych kontaktow? Autor: ~ponury żniwiarz [46.186.46.*]
    Tak, to pozytywna informacja.
    Tyle że nie dla akcjonariuszy.
    Troszkę się podejście firmy zarządu zmieniło do dawców kapitału. Bo z drzewa go nie wziął.
  • Re: BGE szuka nowych kontaktow? Autor: ~Niki [79.185.165.*]
    Z całym szacunkiem ale ja uważam, że menedżer jest zatrudniany za wynagrodzeniem - powinien mieć postawione cele i jak je realizuje to dostaje wcześniej uzgodniony bonus. Nie mam nic przeciwko temu aby ten bonus był w akcjach firmy ale z dyskontem 50% w stosunku do ceny rynkowej a nie z dyskontem wynoszącym 95%!. Sorry, ja z tym mam problem a nie z tym, że kadra menedżerska dostaje akcje. A może szanowna koleżanka słyszała jakie mają być kryteria umożliwiające zakup akcji? Jakieś targety do zrealizowania, określony poziom zysku operacyjnego, EBITDA ? O tym ani słowa więc jak ktoś dostaje akcje za 5% ich wartości to jaką ma motywację, żeby je trzymać dłużej. 20-krotna przebitka to mało? No to może 40-stokrotna będzie dobra - czyli cena 4 zeta. Mało x40 no to x50, a co tam, czyli 5 zeta? Naprawdę sądzisz Alina, że te akcje nie trafią w rynek?
  • Re: BGE szuka nowych kontaktow? Autor: ~kosmala [89.67.90.*]
    w programach motywacyjnych akcji sa zwykle sprzedawane po nominalne, w koncu nie chodzi o dyskonto tylko o wartość rynkową
    jesli chodzi o zasdanosc programu to raporcie jest tez taka informacja " na zasadach określonych w Programie Akcji Menedżerskich BGE S.A. przyjętych odrębną uchwałą Zarządu pozytywnie zaopiniowaną przez Radę Nadzorczą" wiec warunki maja swoje uzasadnienie w opinii RN
[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.