Kiedyś napisałem, że OFE pomału będą odkupować tańsze akcje.
Do czego zmierzam?
Wydaje mi się, że już to robią i dlatego tak to wszystko wygląda.
Nie puszczają kursu wyżej, wiadomo czemu.
Sytuacja będzie tak się rozwijać, jak długo nie będzie zdecydowanego inwestora z większą kasą, może nawet do wyników.
Całkowicie podzielam poglądy J23 z tym, że nie można tak dokładnie wyczuć momentu wybicia jak ktoś na akcjach spekuluje.
Chyba się zemną zgodzicie, w końcu nikt nie kupuje akcji danej spółki, żeby stracić np.90%
Odkupują powiadasz...
Ja tam widzę sztuczną podaż... tak naprawde oddających (drobnych) jest zaledwie mały procent - więc jakie to odkupowanie. Jak nie pociagna w góre to będą przerzucac z worka do worka a nie odkupować. Tak to widzę.
jestem ciekawy czy w tym roku westa osiągnie pułap kilku złotych za jedną akcję,większość akcji nabylem powyzej 3 złotych póżniej akumulowałem na różnych poziomach,patrze na konto kapitał mocno stopniał,ile ing wtopił jak kupowal po 11 złotych-spece od inwestowania,,,,
Panowie na szerokim jest źle tydzień korekty mozliwy Wig słaby dzięki Bogu że ktos to delikatnie zbiera gdyż 0,68 nie stanowiłby wsparcia. Jak przeżyjemy na 0,70 to good.
Zastanawiam się nad 0,73 mam wolne środki a tam 100k bez zbędnego zawyżania kursu.
Co do 3 zł nie wiem kiedyś powróci myslę że panikarzy wytrzepano duzo wczesniej i dzisiaj możemy byc na lekkim plusie wbrew rynkowi a takie zachowanie waloru to dobry aspekt do wzrostów.
Memo:
Ktoś to zbiera mali rzucają się z prawej duzi cierpliwie zbierają obserwuję nie jest ciekawie ale jak wytrzyma 0,71 na koniec dnia uff
Jeżeli się uda to kurs będą próbowali zwalić w okolice 1,8 w co wątpię , że tak nisko poleci.
Podejrzewam, że na dwójce się dzisiaj zamknie.
W niedługim czasie powrót na 2,47 i może wzrost w kierunku 3 zeta.