ja jestem kluczowym naganiaczem na spadki od 50 gr... dodam jeszcze, że niejaki swojak triumfalnie na poziomie 28 gr jak pierwszy raz taki spadek był na te poziomy i ja napisałem, że zostawiam tego śmiecia na amen napisał tutaj, że "agent skończył swoją pracę dla W. i teraz już go nie zobaczymy"... pech chciał, że praca do wykonania została, jeszcze target 10gr na horyzoncie...Dzisiaj mamy 19 gr i co z tego. Wg 90% osób piszących na tym forum do końca roku miała być złotówka a przynajmniej przebicie 40 gr... :)
Oj przydałoby się. Niestety tutaj przydaje się bardziej nos i wyczucie chwili, niż analiza techniczna. Zazwyczaj sygnały kupna / sprzedaży nie działały, lub przynosiły odwrotny skutek. Niestety tak to bywa w spółkach o takich filarach finansowych i sytuacji - transformacji.
Dzisiejsza sesja nastroiła mnie pozytywnie (oczywiście pomijając jakieś pierwsze chwile po otwarciu) :)
Póki co na 19 gr blisko 700 000 akcji
20 gr - 300 000 akcji
21 - 22 gr = 1,5 mln akcji
Ja bynajmniej nie sprzedawałem, a wręcz przeciwnie (może niektórzy napiszą że po raz kolejny ubrali leszcza w akcyjki).
Jeszcze jedno - na już nie działającej stronie igr była rekomendacja zarządu jeszcze za czasów Pana Marka Zbrojskiego jako prezesa - pierwsza emisja po 10 gr. Człowieka już nie ma w zarządzie, a jego rekomendację zrealizowali.
Co do audytu to audyt zawsze jest on na plus. Widać wymaga to uporządkowania pewnych kwestii prawno - finansowych i przygotowanie do .....
Same pojedyncze sygnały AT mało znaczą, ale w połączeniu z planami, zachowaniem się kursu nie tylko w ciągu sesji ale od początku roku, w tym co narysował nam wykres, w wolumenach, zagrywkach jak np dzisiejsze otwarcie, w kursach zamknięcia w bardzo mocnym wsparciu widać zmianę trendu na wzrostowy. To nie trwa chwilę ale powinno się zrealizować i się realizuje.
Wzajemnie maruder pozdrowienia.
Co do rekomendacji to trochę nie tak.
Rekomendacja brzmiała: cena emisyjna równa nominalnej.
Tylko że było to na etapie przed Walnym, gdzie projekty uchwał do Walnego mówiły o nominale 32 grosze.
Potem sprytnie olano projekty, a nagle weszła "nowa" uchwała o nominale 10 gr.
Ponieważ w rekomendacji liczby nie padały, tylko samo hasło "cena emisyjna = nominalnej", to dzisiaj zapominając o tych "drobnych" powyższych szczegółach, rzeczywiście mozna powiedziec, że posłuchano propozycji ówczesnego Prezesa...
Procka niestety nie jestem w stanie tego teraz zweryfikować, gdyż strona nie działa, ale nie dalej jak 2 tyg temu czytałem to jeszcze raz i z tego co pamiętam to wprost była kwestia emisji po 10 gr. Generalnie to obecnie mało ważne. Od czasu tego pisma minęło sporo czasu, o kursie już nie mówiąc.
Ważne aby podtrzymać pozytywny nastrój. Czasami ciężko jest trzymać nerwy na wodzy, ale póki co daje radę i tego również wam życzę.
Dlaczego było takie poruszenie po ogłoszeniu ceny emisyjnej 0,1 zł osób które posiadają akcje IG, jak z wywiadu z Sawalą dowiadujemy się, że "emisja będzie prywatna skierowana do W Inw.."? Obserwuje zachowanie wszystkich osób na forum i powiem wam, że zachowujecie się jak dzieci w przedszkolu. Zachowujcie się jak dorośli i nie piszcie o zachowaniu innych tylko o sytuacji w której jest IG. Myślałem, że siedząc tutaj dowiem się coś więcej, ale nic z tego, oprócz niektórych osób nie nadajecie się na analizowanie, przemyślenia i poważną wymianą zdań tylko jesteście stworzeni do krytykowania, obrażania innych. Zwykli spekulanci, przez których inni cierpią. Zarażajcie tym innych, a będzie jeszcze gorzej.
Takie uroki forum, stety lub niestety.
Można olewac niektóre wpisy, ale czasami ręka świerzbi i sama rwie się do pisania;) Chociaż i tak wiadomo, że to jak grochem o ścianę.
Pozdr.:)
Jaki wniosek, trzeba kupowac, jesli kurs nie reaguje na zle info tzn ze nastapi .....
jakt to mowia rakieta, wiec mozna spokojnie wciagac i usredniac, tak z zamknietymi oczami z limitem do 20 groni a ci co chca byc pierwsi proponuje PKC.
Ja wchodze jak przebije 1,20. i przy emisji 1 mld moze wejdzie perla do wig20 a to bedzie oznaczac ze fundy zaczna kupowac i perla poleci na 10 zyla. Tak do konca 2014 roku.