Chciałbym Cie prosić abyś wypowiedział się na temat MIT. Jeśli znajdziesz czas rzecz jasna. Cenie sobie Twoje wypowiedzi i trafność inwestycji. Widać że posiadasz sporą wiedze dlatego proszę o przysługe :)
pozdrawiam, przepraszam że na forum jhm ale wiem że Cię tu łatwiej znależć. Wkońcu sam jestem posiadaczem tych akcji;)
Szczegolnie duzego ryzyka nie podejmujesz kupujac mit teraz.Uwazam ze po wybiciu maja szanse te akcje znalezc sie w okolicy 0,50, choc ktos juz o to czas temu pytal przy cenie obecnej i troszke zlecialo i wrocilo do tej samej strefy.Podsumowanie-ryzyko niewielkie,szanse na 0,50 spore. To oczywiscie nie jest jakas fundamentalna ocena tej spolki.
1973 a moze powrozysz na inne tematy np czy wyjde bogato za maz czy mnie maz zdradza albo kiedy mi sie krowa ocieli bo te twoje analizy to mnie powalaja ma szanse na 50 gr howgh a wyjasnie dlaczego pozniej bo teraz nie mam czasu a wszystkie te porady na watku spolki ktora od 2 miechow wedle ciebie ma rosnac tymczasem stracila w tym czasie 30 % generalnie przy hossie ,sam sobie zadajesz te pytania i na nie odpowiadasz czy naprawde jest tu tylu balwankow?
to ja z innej beczki ..poprosze o uzasadnienie wyceny spolek greeneco .. krezus ..
lpp ...zywiec .. nie ma innego logicznego wytlumaczenia ze ktos jest chetny placic za cos 10-20 razy wiecej niz to jest w rzeczywistosci warte .. tylko chciwosc .. wiec dlaczego ta zasada nei ma zadzialac na spolce mit ..
ja nei mam akcji mit ..wiec mi nic nie musi dac ... ale czasem sie tej spolce przygladam ..i z dolka na 34-35 wyskoczylo na 42-43..teraz sie buja w okolicach 40 groszy ..wiec nie widze zadnych przecwiskazan na skok na 50 groszy ..skoro nawet takie wynalazki jak greeneco maja swoje 5 min .. i naprawde nie potrzeba do tego zadnych innych uzasadnien jak to ze moze tak byc ..wystarczy iskra kilka grubszych portfeli dt i juz...
Dzięki 1973 :) narazie się wstrzymam z zakupem tej spółki. Tego Artudit nie ma co słuchać ani co z nim pisać. Strata czasu. To pewnie jaki stary zrzęda któremu chyba nic w życiu nie wychodzi i skrzęcić i psioczyć na innym mu pozostało ;) hehe
Nie będe pytał o sytuacje JHM aczkolwiek powiem szczerze że mnie zaczyna trochę martwić... zainwestowałem środki ( 3/4 portfela) które w niedługim czasie potrzebuję wyciagnąć a tu przestój....
No już wczoraj cos drgnęło ;) szkoda że takie mizerne obroty tylko
dzięki że się tak udzielasz, nie wiem czemu niektórzy żywią do Ciebie wręcz nienawiść. Poświęcasz praktycznie czas dla każdego który Cię o coś prosi, za to Cię bardzo cenię i lubie :) udanych inwestycji
Dnia 2013-01-16 o godz. 09:16 ~1973 napisał(a):
> Honor tak nakazuje!
jak wszyscy zaczną się bić w piersi a zaraz po tym pozbywać JHM to widłowy nabawi się odcisków...
Cierpliwości, to niestety dość nudna spółka
Myślę, że taka możliwość jest. Marywilska zapewne wykaże zysk conajmniej 2 razy wyższy, sprzedaż mieszkań była niezła, w IVQ doszły przychody z najmu pawilonów. Zysk za 2011 nie był zbyt wielki więc jest bardzo prawdopodobne, że skok może być już teraz r/r ! Natomiast w przyszłym roku, kiedy dojdzie jeszcze jeden pawilon i przychody z wszystkich pozostałych + Marywilska, to skok ten w stosunku do 2011 (jako bazowy) będzie znaczący.