• mapamap u operatorow Autor: ~pluto85 [5.184.219.*]
    Prezes w wywiadzie dla PAP wspomina "W międzyczasie prowadzimy z firmami telekomunikacyjnymi rozmowy handlowe w sprawie potencjalnego wykorzystania naszych danych mapowych w urządzeniach sprzedawanych bezpośrednio w ich sieciach. Pozyskanie takiego kontraktu mogłoby znacząco wpłynąć na wyniki spółki"
    Dzis na stronie produktu imagis zauwazylem oferte bezplatnego testowania mapymap na 3 dni w sieci Plus GSM (szczegoly http://www.mapamap.pl/polkomtel ). Mam nadzieje ze to dopiero poczatek wspolpracy, a docelowo mapamap znajdzie sie w kazdym smartfonie sprzedawanym chocby w tej sieci.
  • Re: mapamap u operatorow Autor: wertical [91.90.160.*]
    Brawo Pluto za wyszukanie takiej informacji. Od kilku dni zastanawiam się czy dokupić PCG na dłuższy okres. Nie wiem czy jeszcze poczekać czy już kupować. Analiza fundamentalna i wskaźnikowa przemawia za kupnem, ale przeraża mnie ta Calatrawa;/ Oni zawsze mogą zrobić jakiś przekręt i to my drobni będziemy w ciemnej dupie.
  • Re: mapamap u operatorow Autor: ~jan [178.37.159.*]
    jak pokazalo zycie super wyniki ,ktore osiagnal pcg nie przeszkadzaly aby notowac akcje na poziomie w przedziale 75 gr-2 zł ,wiec chyba wszytko jasne:)

dobrz kombinujesz:)
  • Re: mapamap u operatorow Autor: ~zzz [78.88.174.*]
    akby wyszła cala ładował bym na maxa , a tak obserwuje czasami coś skubnę ale, a raczej samo wpadnie...
    Do cali nie mam zaufania i nie prędko się to zmieni niestety ...
    pozdr
    Masz racje Janie i właśnie ten strach zniechęca. Będę obserwował i trzymał palec na enterze, bo tutaj wszystko może się zdarzyć. Na chłopski rozum powinno rosnąc, ale niestety Naród dobry, tylko ludzie ch*uje;-)
  • Re: mapamap u operatorow Autor: ~pluto85 [5.184.219.*]
    Na dluzszy okres to masz wiele latwiejszy wybor, mnie martwi sredni termin, bo choc czesc trzymam tu na dlugo, to druga czescia sobie operuje. Generalnie cale IT ma niskie marze, ale tez rekordowe przychody i spore ich wzrosty. PCG sie wyroznia, ale tez sporo wzroslo, teraz po korekcie (lub w trakcie) te wzrosty nie sa juz az tak imponujace, wiec potencjal znow jakis jest. W koncu nawet szczytu na 2,20 jest sporo do nadrobienia.
  • Re: mapamap u operatorow Autor: ~delio [89.67.246.*]
    Prezes powiedział, że Rubicon sprzedał w pakietach, wiec ktoś te akcje ma....

tajemniczy jakiś był

Dnia 2013-01-14 o godz. 12:25 ~delio napisał(a):
    > Prezes powiedział, że Rubicon sprzedał w pakietach, wiec
    > ktoś te akcje ma....

tajemniczy jakiś był

No to kto w takim razie zwalał nagiełdzie...?
    pozdr

Pany coś mi tu nie gra ...
    Wiem że spółka jest ok ,ale ,ale....
    Nawet gdyby ten nowy inwestor był i nabył pakiet od rubicona to czy nie dążył by do uwalenia kursu aby dokupić tanich akcyjek ...
    Tak tylko sobie myślę ...
    pozdr
  • Re: mapamap u operatorow Autor: ~delio [89.67.246.*]
    no własnie chyba to robi
    ktoś dziś kupuje od wystraszonych

• Re: mapamap u operatorow Autor: ~KOS [91.230.43.*]
    CO SIĘ STAŁO ZE SŁYNNYM SKUPEM WŁASNYCH AKCJI ,CISZA ,A TAK SZUMNIE TO OGŁASZA ŁA CACTRAWA
    No fakt. Dla przypomnienia -skup do 6 mln akcji wlasnych, z ograniczeniem do 8 mln zl, przy czym 2,1 mln zl juz mialo zasilic specjalny fundusz na skup.... Moga kupowac w kazdej postaci -jak sa pewni swego, to mogli od Rubiconu kupic. Nie jestem pewien tylko czy musza oglosci samo rozpoczecie skupu.
  • Re: mapamap u operatorow Autor: ~KOS [91.230.43.*]
    SPÓŁKA IMAGIS OTRZEMAŁA GAZELE BIZNESU ZA 2012 R NAJDYNAMICZNIEJ ROZWIJAJĄCA SIĘ SPÓŁKA
    tak,tak ,a prezes order usmiechu od dzieci:))))
    Firma IMAGIS S.A. została wyróżniona tytułem "Gazeli Biznesu 2012" w 13 już edycji tego prestiżowego rankingu najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich firm. Ranking Gazel Biznesu publikowany jest od 2000 roku, "Gazela" to firma małej lub średniej wielkości, która dzięki niezwykle dynamicznemu rozwojowi doskonale daje sobie radę wśród nawet znacznie większych konkurentów. Rankingi Gazele Biznesu sporządzane są co roku przez Puls Biznesu oraz inne dzienniki ekonomiczne należące do szwedzkiej grupy Bonnier Press Group w takich krajach jak Szwecja, Dania, Austria, Łotwa, Rosja, Estonia i Słowenia. W Polsce ranking Gazele Biznesu jest publikowany pod koniec każdego roku w postaci ponad dwustustronicowego specjalnego wydania, które dołączone jest do grudniowego wydania "Pulsu Biznesu". Oprócz tego na specjalnej stronie gazele.pl znajduje się pełna baza Gazel Biznesu, czyli wszystkich firm, które znalazły się na rankingowych listach.
    a tak ku przypomnieniu nie fam cal dlaczego:

"Poznański producent systemów do zarządzania (ERP) może wkrótce zmienić właściciela

Calatrava Capital podpisała list intencyjny w sprawie sprzedaży całego posiadanego, 29,5-poc. pakietu akcji PC Guard. Wartość rynkowa papierów to 11.5 mln zł. W księgach funduszu pakiet na koniec 2011 r. był wyceniany na 10,99 mln zł.
    Paweł Narkiewicz, prezes Calatravy Capital nie chce ujawnić nazwy potencjalnego kupującego. To podmiot z branży informatycznej – oświadcza. Twierdzi, że jest zainteresowany przede wszystkim produktami GPS, które oferuje zależny od PC Guard Imagis. Chce jednak też kontynuować biznes polegający na produkcji i wdrażaniu systemów do zarządzania firmą (ERP), czym zajmuje się PC Guard.
    Według prezesa, rozmowy o sprzedaży poznańskiej spółki trwają już od dłuższego czasu i są bliskie finalizacji. – Trwa due-diligence w PC Guard. Myślę, że w ciągu dwóch tygodni będziemy mogli sfinalizować umowę – mówi.
    Zapewnia, że Calatrava Capital chce zbyć pakiet papierów w całości i za gotówkę. – To będzie dla nas definitywne zamknięcie tego projektu – deklaruje. Nie zdradza wartość transakcji. Zapewnia, że fundusz wykaże na niej pokaźny zysk, który zostanie zaksięgowany w II kwartale. To oznacza, że cena, którą za akcje PC Guard zapłaci kupujący, będzie musiała być sporo wyższa niż kurs giełdowy tej firmy.
    Calatrava Capital zainwestowała w Imagis dwa lata temu ok. 23 mln zł. Następnie wniosła spółkę do PC Guard w zamian za nowe akcje giełdowej spółki i gotówkę. Na potrzeby tej transakcji (została domknięta w połowie ub.r.) wartości Imagisu oszacowano już na prawie 40 mln zł. W kolejnych miesiącach Calatrava Capital zmniejszała stopniowo swoje zaangażowanie w PC Guard. Narkiewicz nie chce zdradzić ile ostatecznie fundusz zarobi na całym projekcie. – Myślę, że spokojnie możemy mówić o podwojeniu zainwestowanych pieniędzy – oznajmia.
    Na GPW akcje PC Guard kosztowały w poniedziałek o godz. 14 ponad 2,3 proc. mniej niż w piątek czyli 1,27 zł.
    parkiet.com"

Po tym infie, niby super hicior same superlatywy >dostałem niemiłosiernie na gardzie po du.sku.

Od tamtej pory nie ufam narkowi i cali ...

Ostatnie info na parkiecie same superlatywy ...
    I co?..., nie będę tego komentować .
    Tylko teraz byłem trochę mądrzejszy ....
    pozdr
  • Re: mapamap u operatorow Autor: ~barakuda [83.242.82.*]
    Witam po takich lekturach jesteśmy skazani na sukcesy ,kwestia spokojnego zachowania..Z szacunkiem i Pozdro...........
    Dnia 2013-01-14 o godz. 14:13 ~barakuda napisał(a):
    > Witam po takich lekturach jesteśmy skazani na sukcesy
    > ,kwestia spokojnego zachowania..Z szacunkiem i
    > Pozdro...........

Oby tak było barakuda ....
    równiez pozdr
    co wy sie tak spinacie koledzy ,chyba nie tzrymacie yuch akcji od 2 zl ???? Jesl tak to nie bardzo ogarniacie szulernie:)

Czasu na wejscie sporo ,zarobek bedzie godziwy ,

Na dziennym S juz od dawna (13.12 .12),na tygodniowym lada moment wiec odpuscic sledzenie ,czekac spokojnie na korekte ,wysyp badnews od jutra wiec moze w tym tygodniu przyspieszenie.:)
    Na tygodniowym S? Przeciez dopiero co SMA30 przebila od dolu SMA45. To raczej sygnal K. Do tego utrzymujemy sie ponad SMA15.
  • Re: mapamap u operatorow Autor: ~kos [91.230.43.*]
    ktoś celowo zwala kurs i blokuje coraz to na niższych poziomach
    Dnia 2013-01-14 o godz. 14:30 ~kos napisał(a):
    > ktoś celowo zwala kurs i blokuje coraz to na niższych
    > poziomach

Przecież pisałem o tym ....
    Lektura w Moich postach...
    pozdr
[x]
PCGUARD 0,00% 0,38 2009-03-20 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »