• Rafamet przeludniony Autor: ~gg [77.254.188.*]
    O Ile waszym zdaniem % załogi powinien odchudzić się NASZ RAFAMET?
    Bo chyba wszyscy wiedzą i widzą że tłuszczyku jest zbyt wiele!!!!!!
  • Re: Rafamet przeludniony Autor: ~mcd [78.133.191.*]
    oszczędności i racjonalizm to nie są mocne strony wiadomo kogo
    i wiadomo że ten ktoś ma finanse w tyle

koniecznoś redukcji zatrudnienia w obszarach poza ścisłym polem produkcji jest tak oczywista że szkoda tracic na to czas

zagadką dla mnie jest bierna postawa KJ
  • Re: Rafamet przeludniony Autor: ~limal z kajogogo [178.43.175.*]
    ale jak pięknie prawi o kontraktach które jak pózniej sie okazuje nigdy nie doszły do skutku np.białoruś czy prawie pewnym sukcesie w sądzie o opcje( swoją drogą ile kosztował przegrany proces i apelacja)
  • Re: Rafamet przeludniony Autor: ~ggg [211.79.115.*]
    Panowie, kogo obchodzą koszty, ważne że nasz Prezes może się polansować z prawnikami.
    Koszt obsługi jaką płacimy jest bardzo , bardzo , bardzo wysoki, no ale - koledzy z boiska to się płaci. Faktycznie dziwi bierna postawa właściciela
  • Re: Rafamet przeludniony Autor: ~as [213.195.158.*]
    dodać należy niedoszłe kontrakty w Indiach a ostatnio irak lub iran i tak w koło maciek czyli nie zwalniamy ludzi którzy w części pierdzą w stołek do emerytury bo będą kontrakty tam i tam, i tak kupujemy czas a potem kolejna bajka i kolejny czas i szafa gra
  • Re: Rafamet przeludniony Autor: ~limal [178.43.195.*]
    to ciekawe ale jakieś konkrety to co napisałeś to ogólniki
  • Re: Rafamet przeludniony Autor: ~gg [178.36.76.*]
    na pulsie biznesu ukazała się odpowiedz
    Czy w związku z niestabilną sytuacją na rynku walutowym i spadkiem popytu (45% wypełnienia, jak sama firma donosi z 12 grudnia 2012) zostały wstrzymane jakiekolwiek podwyżki płac dla pracowników, zarówno fizycznych jak i umysłowych (jak to się dzieje w większości firm)? Kiedy firma okroi administrację i zatrudni firmy zewnętrzne do sprzątania i ochrony?

Działania Spółki w zakresie corocznego kształtowania funduszu płac są racjonalne. Podwyżki płac nie są możliwe w sytuacji niepełnej kontraktacji wyprzedzającej oraz w kryzysowym otoczeniu gospodarczym. Płace pracowników służb pomocniczych oscylują w granicach płacy minimalnej.
    Spółka posiada pakiet działań wyprzedzających na wypadek konieczności dostosowania stanu zatrudnienia do zmniejszającej się skali zamówień na wyroby firmy.

MOŻE KTOŚ PRZETŁUMACZYĆ NA POLSKI ODPOWIEDZ
    BO JA ZA BARDZO NIE WIEM CZY BYŁY TE PODWYŻKI CZY NIE
  • Re: Rafamet przeludniony Autor: ~ja [178.36.101.*]
    No to czekamy na scenariusz cięcia kosztów bo kontraktów nowych brak i jak sama spółka informowała jeśli kontraktów nie będzie do 15.10.2013( akcja inwestor) to dopasują poziom zatrudnienia!!!!!!
    ha,ha
    Niestety ja osobiście nie wierze w jakiekolwiek cięcia personalne, lipa lipą poganie no ale żebym się mylł,i to będę chwali pod niebiosa!!!!!!!!
[x]
RAFAMET -2,88% 50,50 2025-11-14 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.