w tym roku będzie 20 - 25 zł ,
nie ma co się podniecać 9,5-10 zł
kto nie wierzy to niech oddaje po 9-10 :) grubasowi , a potem gruby odda wam po 25
i tak jak zwykle leszcz zostanie wydymany....
No to ja na razie bez akcji - "wyleszczony"? zobaczymy czekam z workiem na zakupy poniżej 9 - jesli pociąg odjedzie beze mnie trudno. Pozdrawiam posiadaczy
super, obstawiam dzisiaj do fixu min. +2% :) Skończy się korekta na wigu z gtc na poziomach z końca roku, a wtedy przy hossie wyszybuje znacznie ponad roczne maxima ;)
Dzisiaj się zatrzymamy nieco przed 10 zł lub nieco ponad. Korekta nastąpi tutaj przy jakichś 10.40 dopiero. A to i tak idioci będą sprzedawać i realizować zysk tak wcześnie.
A no widzisz ja sprzedałam po 5,52 oczywiście że za wcześnie ale nadrobiłam
Orlenem.choć poczekajmy do końca .myślę że odkupie GTC bo uważam że to
dobra inwestycja ,zwłaszcza że wyszli z mieszkaniówki a budują tylko biura
Grube ryby ustawiają sobie zlecenia i przerzucają.... nic to nie znaczy. ten kto się chciał pozbyć większej ilości akcji to się pozbył... ten kto chciał kupić to kupił.
Maklerzy to z całej Polski ogarniają
Ela Ty sprzedałaś jak dobrze pamiętam po 9,52. Od tamtego momentu było i 10zł a jest 9,40 i Ty piszesz że "mówiłam że spadnie" - trochę mało składnie.
Jakby było 8zł ( ptfu ptfu ) to mogłabyś tak napisać.
A Ci spece na TVNCNBC to mi się aż wylewa.
Ameryka na górce.... Niemcy na górce a WIG20 w dupie.
Nie napływa kapitał zagraniczny na GPW i dlatego takie kiszenie ogóra :/
hmmmm
od paru dni po za rynkiem przewalane jest od 300k do 650k papieru i nic to nie znaczy....no nie wiem.....
czas pokaże jak się to odbije na kursie.
No widzisz miałam racje że spadnie,ciekawa jestem ile jeszcze.
Ale któryś raz w CNBC słyszę że W20 w ciągu 2 lat osiągnie do
5000 ,zastanawiam się czy to możliwe
Dzieje się sporo a informacji żadnych
przerzucanie 500k papieru i 0 informacji kto i co
Zapowiedź pojawienia się jakby nie było konkurenta dla GTC a mianowicie PHN
Możliwość że fundusze i nie tylko one zmniejszą zaangażowanie w GTC na rzecz PHN
możliwe odwrócenie trendu więc wątpliwości sporo albo i jeszcze więcej
i buja
Napewno fundusze zrezygnują z lokowania w spółce która jest od dekady na giełdzie na rzecz PHNu który powołany w 2011 nawet debiutu jeszcze nie miał a chciałbym zaznaczyć ze sporo jest takich panstwowych spółek celowych bez celu i dobrego zarządu nie podniecałbym się tak tą konkurencją dla GTC
Tylko tyle powiem że GTC ma bardzo duże straty na budowach w
Bułgarii Rumunii i Polsce i te straty cały czas odlicza.Dlatego
wyszła z mieszkaniówki i buduje tylko biurowce.
Sprzedawajcie leszcze za 9,19 niech gruby zarabia. A do konca stycznia wprowadzaja do obrotu kolejne obligacje plus do marca ma zostać sprzedana V część platinium za 16 mln E.
Tu jest pole do wzrostów wyraźnie potwierdzone przez tę korektę. Ktoś skupuje akcje po taniości bo wie że zaraz będzie strzał w górę.
Czynnikiem ryzyka jest rynek... a dokładnie to że DAX i SP500 są na maxach a wig20 w czarnej dupie.
I jak tam zacznie się korekta.... to i ona GTC też nie ominie.
Takie obroty przy znizkujacym wigu20 oznaczają, że grubi się ubierają przed strzałem w górę. NIby tłumaczyć można obawą wyjścia WB z unii ale to perspektywa tak odległa że równie dobrze można by było się tym przejmować jak wejsciem polski do strefy euro.
SP osiągnął 5 letnie szczyty w tym albo w następnym tyg nastąpi tam korekta i kapitał stamtąd przerzuca się powoli na wig gdzie kupuje walory po taniości. Tak to działa od lat i kto ma troche oleju w głowie i obserwuje skrupulatnie rynek ten wie że that's the way it is.