W dniu 18 grudnia 2012 roku, Fundusz posiada 2 114 788 (2114000 siedemset osiemdziesiąt osiem) akcji co stanowi 4,79% udziału w kapitale zakładowym i ma prawo do 2 114 788 głosów na Walnym Zgromadzeniu co stanowi 4,79% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy.
wojtek z vrla to musimy poczekać, takie info zrobi tu UPS
możliwe, że się wszystko ruszy w lutym przed wynikami
Moja propozycja AKUMULUJ póki jest okazja.
prototypy sa wykonane....aby produkować muszą otrzymać ISO.... i GOS..... cos administracja nie zbyt rychliwa.....swego czasu pisałem, aby odwiedzić ambasadora Ukrainy i go zapytać jak to jest....zacierali ręce jak wprowadzona na GPW Weste w czerwcu 2011r i od tego czasu nikt sienie interesuje, Sobolewski, Jakubiak BZWBK poza wystawianiem nieprzychylnych prognoz
Dnia 2013-01-10 o godz. 10:13 lew429 napisał(a):
> Nie mają podpisanego kontraktu i czekają.
Jeżeli z Boshem
> lub i inną firmą podpiszą umowy.
Wtedy kurs poszybuje,
> wprzeciwnym razie lepiej nie myśleć.
Dnia 2013-01-10 o godz. 10:22 lew429 napisał(a):
> Oczywiście.
A jak wyjaśnić tak znaczne obsuwanie się kursu.
> Gdzie się skończy zjazd.
Wsparcie 0,59 a może minima 0,45
Komus zalezy na uwaleniu kursu. BDM zwiekszał zaangazowanie, ma dodatni bilans. Pozostałosc OFE, TFI rezygnuje z akcji czy tez niewidzialna reka rysuje wykres według swojego uznania. Niema sensownego wytłumaczenia.
KOV 10 razy więcej akcji zadłużenie podobne do Westy a kurs 3. razy mniejszy
wywalili co chcieli z rana... teraz , ze niby zaczną skup bo "niby jest tanio"...
troche leszczy razem z tym co wywala podpompuja 2-3 gr i odnowa powolna wyjebka
Fundusze mogą o kilkanaście procent więcej zainwestować w akcje a tu takie zjazdy.
No ale kiedyś się muszą skończyć.
Wyczuć moment i dokupić to jest jedno z wyjść.
Cóż za wspaniałomyślnoś "wyczuć moment i dokupić"
Nie widzisz, ze cały czas ktos stara sie i pisze w arkuszu zlecen: "Tak to jest ten moment .. inwestorze kupuj !" haha tylko, ze jutro moze byc jeszcze lepszy
Autor: ~lex mex [178.36.9.*], 2013-01-10 10:50
Cóż za wspaniałomyślnoś "wyczuć moment i dokupić"
Nie widzisz, ze cały czas ktos stara sie i pisze w arkuszu zlecen: "Tak to jest ten moment .. inwestorze kupuj !" haha tylko, ze jutro moze byc jeszcze lepszy
Nie chodzi, że to będzie dzisiaj ta okazja.
Ale wg. np. AT przy 0,59 - 0,60 dokonam następnego zakupu.
Jak poleci dalej na dół to również dokupię itd.
Dlaczego? Ponieważ jak wchodziłem w tą spółkę to się liczyłem z takim scenariuszem.
Bez interwencji nadzoru finansowego tego się nie rozstrzygnie. My możemy sobie pogdybać.
Instytucje finansowe nie płacące opłaty za zlecenia może kurs ustawiać jak mu się rzewnie podoba
indywidualni inwestorzy mieli około 500 tys. akcji pozostałe 11 mln były w posiadaniu instytucji finansowych OFE,TFI, DM wiec te niewielkie ilości nie mogły tak zaniżyć kurs w przeciągu jednego roku. Zrobiły to ręce maklerskie. ING już od sierpnia ubr zaczął zmniejszać zaangażowanie to nie przez ostatnie 3 miesiące jak nie którzy sądzą
A mi się wydaje, że fundy wychodzą powoli, żeby w razie czego nie przyliczyć wtopy totalnej, Westa leci na pysk, niby politycy ukrainy coś tam deklarowali, że będzie pomoc, ale słowa polityków to mogą być tylko słowa (może i opłacone).
Powiem krótko, tam skąd fundy zaczynają wychodzić lepiej samemu nogi nie moczyć. Na kolejną podbitkę powyżej 1zł też bym nie liczył, ing już zeszli chyba z większości papieru więc taka podbitka nie miałaby sensu. A spółka jest za duża aby drobnym udało się zamieszanie na wolumenie zrobić.
Autor: ~16 [74.63.112.*], 2013-01-10 14:49
A mi się wydaje, że fundy wychodzą powoli
Od dawna wiadomo, że fundy już dawno wyszły i to Ci się tylko naprawdę wydaje.
Teraz to jest taka możliwość, że delikatnie wchodzą zbierając, żeby nie podpadło bo cena podejdzie zbyt gwałtownie.
Dowiesz się o tym jak osiągną pułap 5%
Zniechęcenie na Weście już jest tak duże i papier tak wymęczony, że coś takiego jak na O2O, Alterco czy EPD może się na niej w każdej chwili pojawić....
Obserwuje Pana posty - i widzę, że ma Pan dobre wyczucie.
Ja mam dobrą intuicję. Coś z tego będzie.
Pozdrawiam.
Ps. Czy to zbieg okoliczności czy zdecydowanie nie, że na wątku "Wartość bilansowa na jedną akcję" komentuja tylko i wyłącznie "zarejestrowani forumowicze"?
Nie ma tam nikogo "przypadkowego"....
Witam.
Porównałem sobie tak z ciekawości EPD i Westa i co ciekawe to Westa jest moim zdaniem w dużo lepszej kondycji jak EPD.
EPD 64,84% udziałów PBG firmy oczekującej na układ.
FF podobne ale w Westa ROA 9,72 a EPD -62,45
Następnie zadłużenie Westy jest o dużo mniejsze w związku z czym liczę, że na Westa wybicie może być o wiele wyższe i to w niedługim czasie.
Według AT tak to właśnie mi wchodzi.
Możliwe jest jeszcze zejście do 0,65 w najgorszym przypadku wsparcie 0,59 i UPS
Zaznaczam, że to jest moje osobiste zdanie.
Pozdrawiam
Komu zależy na tym, aby kurs był jak najniżej?
Kto miał 24% akcji i przyczynił się do takiego spadku
Ukraińcy nie rozwodnili kapitału.
Ukraińcy nie sprzedawali akcji
Więc komu można dziękować za obecne wycenę akcji.
Cena nominalna Westy niska ponieważ jeszcze w 2010 roku tych akcji było niewiele o dużo wyższej cenie 3100 akcji po cenie nominalnej 100 euro bez ceny emisyjnej
Split 1 : 100 18.03.2011 roku i wyszło 30 mln akcji po 0,01 E
18.03.2011 emisja 11 033 333 akcji przy cenie nominalenej 0,01 E i 11,75zł cenie emisyjnej.
Taka historyczna prawda
Czy tylko ja tutaj potrafię liczyć, a reszta udaje że nie potrafi.
Co prawda nominał to tylko rzecz umowna, ale jednak jakiś porządek powinien być we wszystkim.
Akcje po splicie 1:100 ze 100E mają wartość nominalną 0,01E ?.
Chyba nie trzeba być geniuszem, żeby stwierdzić, że split musiał by wynieść 1:10 000, żeby ze 100E zrobiło się 0,01E, lub po drodze został zgubiony jeszcze jeden split 1:100.
Sto razy w te czy wefte, niewielu widocznie obchodzi
Dnia 2013-01-11 o godz. 09:54 ~alonzo napisał(a):
> Czy tylko ja tutaj potrafię liczyć, a reszta udaje że nie
> potrafi.
Co prawda nominał to tylko rzecz umowna, ale
> jednak jakiś porządek powinien być we wszystkim.
Akcje po
> splicie 1:100 ze 100E mają wartość nominalną 0,01E ?.
Chyba
> nie trzeba być geniuszem, żeby stwierdzić, że split musiał
> by wynieść 1:10 000, żeby ze 100E zrobiło się 0,01E, lub po
> drodze został zgubiony jeszcze jeden split 1:100.
Sto razy
> w te czy wefte, niewielu widocznie obchodzi
gdzieś prze palcowałem na klawiaturze ?
https://www.bankier.pl/inwestowanie/spolki/WESTAISIC/akcje.html
J23 kim jest z pewnością nie idiotą facio zna się na rzemiośle
Gdzie pan jest J23?
Do końca miesiąca zamknięcie luki spadkowej gostek kuma i czai a wy nie szanujecie ludzi mądrych.
Załapał 0,68 i odbój cóż za piękny wykres kto oddał na dołku ?
Może i będą
ale pamiętasz Madzie i tak się
zastanawiam wracając do jej słów
czy ona nie miała racji mówiąc wtenczas
że Westa zaliczy spadek do ok. 0,45 /0,60 coś około tego
i chyba może mieć rację.
A co będzie to nie nam wyrokować.