Było przeszło rok temu posłuchać starego wyjadacza giełdowego.
Na GPW jestem już kilka dobrych lat. Znając już trochę ten rynek, to raczej wątpię aby jeszcze kiedykolwiek kurs akcji tej spółki przrekroczył 12 gr za akcję. Raczej wskazanie na spadki, potem scalenie akcji i dalej spadki.
To oni skupia swoje akcje za 5 zl bo zmniejszenie w kapitale zakladowym jest warunkiem scalenia? :) chyba nie bo to byl absurd...
ale wytlumaczcie mi to ...kupuje dzisiaj 200 tys akcji
Scala mi 1:20 i zostaje 10 tys
Wartosc nominalna 2 zł
Czyli na rachunku mam 20 tys zł ?
Niestety tak! Większej kpiny nie widziałem, skupią 52 akcje po cenie 0,03 czyli wydadzą 1,56zł i scalą 1:20. Czyli jak masz 200.000 akcji to po scaleniu masz 10.000 i warte są 0,60 groszy każda biarąc że scalą przy 0,03. Po roku akcje będą ponownie warte 0,03 grosze i zostaje Ci 200zł na dropsy. Tak sie robi biznes.
I jeszcze dodam ze jezeli kancelaria i grendysa to nie sa slupy i dalej na papierze jest zapał aby miec jakis wplyw na spolke to najwyzszy czas aby polaczyc sily zapisac soe na walne i tam w grupie sie spotkac :)
Byloby fajne spotkac ludzi z ktorymi wymienia sie opinie i ktorzy maja podobny poglad na to co sie tu dzieje:)
czasu jest mało kto jedzie? jakbyśmy mieli 1/20 ilośc głosów to można by odwołac krola i cały zarząd ze stanowisk lub obniżyć pensję do minimum krajowego za taki stan rzeczy. inaczej każdy zostanie udupiony. Po scaleniu będzie emisja i dalsze spadki. Nieźle nabrali ludzi z tym skupem kto nie doczytał niech zajrzy to nie uwierzy. szok!!
Scalenie służy wywaleniu w runek 160mln akcj. Przy obecnum kursie i obrocie nie ma takiej możliwości. A z tym skupem to poprostu śmiech na sali. Jeżeli dojdzie do scalenia to za rok o tej porze będzie 3gr.