• obligacje MIR0513 Autor: ~caryca [77.115.2.*]
    dzisiaj - dwa razy dolne widły, kurs na zamknięciu 88,99 tj. - 6,52%, tko na jutro, kurs 75,01, tj.-15,71%. Na obligach widły są co 3%. Wczoraj kurs na zamknięciu wynosił 95,20. Nieźle pojechali.
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~planista [95.215.232.*]
    Na akcjonariuszach miry takie rzeczy wrażenia nie robią ;P
    ----------------------------
    Cieszmy się bo akcje są tanie!!! jasny gwint...
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~NiczegoNieBędzie [79.191.235.*]
    To już koniec :(((((((
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~planista [87.204.219.*]
    To obawa spowodowana nie spłaceniem na czas obligacji z wykupem styczniowym.
    Kolorowo nie jest ale szanse jeszcze są. Ciekawe czy większościowi, w tym rubicon mają jakiś pomysł. Czy pojawienie się karkosika na rubiconie nie jest spowodowane właśnie problemami z mirą. Ma jakąś dziwną umowę ni to akcje, ni obligacje na rubicona. Dużo niewiadomych a niedługo wszystko się wyjaśni. Albo wóz albo przewóz - tu już innej opcji nie ma.
    I nastała taka niezręczna cisza ;P
    Mam nadzieję, że zrolują te obligi to kurs może do 0,15 wróci przynajmniej. Potem jeszcze 5 gr up i już będę na "0". A jeszcze 2 lata temu po złotówce się ludziska zabijali o papier... Co za czasy...
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~DanTheDowner [195.20.110.*]
    W każdym razie widać, że to zamieszanie jest już w kursie
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~realny [79.191.235.*]
    dokładnie.
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~Eddie [188.33.182.*]
    http://obligacje.pl/news/946/miraculum-nie-ma-opoznienia-w-splacie-obligacji.html
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~Ogon [178.23.192.*]
    wygląda to tak, jakby powstała panika u innych obligatariuszy po tym komunikacie i wysłali kolejny, żeby niby uspokoić rynek. Smutne to, ale ten zarząd chyba sobie nie radzi z zarządzaniem tą spółką, co i rusz jakieś hity w komunikatach. Choć pewnie i tak zwalą na poprzedników.
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~mario [188.47.59.*]
    Na forum Rubicona piszą że Karkosik może przejać Miraculum za grosze ,bo tyle teraz kosztuje ta spółka.poczytajcie
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~Ogon [178.23.192.*]
    myślę, że to nie Karkosik tylko zupełnie ktoś inny. Już w poniedziałek Walne w Rubiconie, więc wszystko będzie jasne. Trzy lata Nowakowska chodziła po rynku i szukała kasy na rozwój spółki i na konsolidację branży. Może to ktoś od niej uznał, że taniej i bezpieczniej kupić Rubicon niż odkupić Mirkę od Rubiconu... trochę to spiskowa teoria, ale może ma jakiś sens.
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~TakiJeden [178.43.6.*]
    A mnie się wydaje ,że właśnie Karosik przejmie Miraculum....czas pokaże. A jeśli tak się stanie to dzisiejszy kurs będzie wspomnieniem...
    I lament tych ,którzy nie weszli na ubitym dołku.

Oczywiście mogę się mylić... :)
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~caryca [46.76.211.*]
    dwa komunikaty z tego roku w sprawie obligacji wskazują, że zarząd (celowo z małej litery) słabo się orientuje w tym biznesie i nie dorósł do tego, aby być ZARZĄD z prawdziwego zdarzenia, który sprawnie zarządza spółką i zanim wyda komunikat, sprawdzi jego treść, wartość merytoryczną oraz prawdziwość zawartej w komunikacie informacji.
    Nie piszą tylko ja dywagowałem.
    My drobni to sobie możemy nagwizdać. Dowiemy się o wszystkim po fakcie.
    Prawdą natomiast jest, że karkosik był (jest) dobry w stawianiu firm na nogi. Firm, które coś produkują, robią. Mirce tak naprawdę potrzebny jest kapitał i zamordyzm w zarządzaniu. Kark ma jedno i drugie.
    Co z tego wyniknie - zobaczymy
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~caryca [46.76.211.*]
    widzę, że niewiele pomogło sprostowanie zarzadu w sprawie obligacji, bo kurs obligacji MIR0513 dzisaj 76,0 tj. - 14,9%, przy wzmorzonym obrocie.
    A masz notowania w czasie rzeczywistym?
    Ja widzę teraz równoważenie na 87,97
  • Re: obligacje MIR0513 Autor: ~grubas-gruby [88.156.131.*]
    Oj rzeczywiście wielkie halo,po tej cenie poszło raptem 6 szt. pewno dla zmyłki.....
[x]
MIRACULUM 3,02% 0,61 2026-05-06 15:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.