• Mzuri i inne firmy zarządzające nieruchomościami - opinia Autor: ~Robert [188.220.235.*]
    Witam,

Czy jest ktoś, kto skorzystał z usług firm zarządzających nieruchomościami? Poza Mzuri nie znalazłem profesjonalnych alternatyw. Pomimo, ze Mzuri jest na rynku 3 lata i zarządza ponad 200 nieruchomościami (przyznam, ze slaby wynik, ale może inni właściciele maja podobne obawy i pomysł całkiem nowy w tym kraju) nie ma nigdzie profesjonalnej opinii, przez liczącą się gazetę/telewizje/portal... nie pomaga to w zaufaniu...
    Wszystko co znalazłem to kłótnie jednego z pracowników (nie zweryfikowane oczywiście) na forum oraz opinia (niezweryfikowana również) iż pracuje się w tej firmie ciężko i za grosze.
    Oddanie nieruchomości wartej ponad 400 tys zł w obce ręce nie jest proste, wiec dobrze by było usłyszeć od kogoś kto miał styczność z ta bądź inna firma zarządzającą.

Pozdrawiam
  • Re: Mzuri i inne firmy zarządzające nieruchomościami - opinia Autor: ~mirek40 [79.191.207.*]
    jeśli chodzi o firmę zarządzającą nieruchomościami to korzystałem z usług Gestor, gdy mieszkałem w poprzedniej kamienicy w warszawie i bardzo dobrze sobie wspominam tamten okres - profesjonaliści, zawsze służą poradą
  • Re: Mzuri i inne firmy zarządzające nieruchomościami - opinia Autor: ~mea [31.175.5.*]
    U nas rządzi firma Status i też z obowiązków wywiązuje się ze swoich obowiązków, u nas w bloku wszyscy zadowoleni.
  • Re: Mzuri i inne firmy zarządzające nieruchomościami - opinia Autor: ~maria [188.33.188.*]
    Dobrą firmą zarządzającą nieruchomościami jest Status. Polecam ją bo zarządzają osiedlem na którym mieszkam i jestem bardzo zadowolona z ich usług. Działają na rynku od wielu lat. Raz na kwartał wysyłają nam biuletyn informacyjny, który informuje na bieżąco o planowanych remontach i inwestycjach, także idą z duchem czasu, a nie tak jak w spółdzielniach nic nigdy nie wiadomo i ciężko złapać kontakt do kogokolwiek, a do Statusa można napisać maila na którego zawsze odpiszą, albo oddzwonią.
  • Re: Mzuri i inne firmy zarządzające nieruchomościami - opinia Autor: ~waldi [78.8.60.*]
    za kilka miesięcy, góra rok, wszystkie te firmy typu mzuri i inne zbankrutują. Wymiecie ich państwo poprzez Bank Gospodarstwa Krajowego, który za nasze, publiczne pieniądze kupi od deweloperów w pakiecie mieszkania o 25% taniej niż każdy inny i wynjamie je o 20 % poniżej wartości rynkowej. Tak oto ci wszyscy co marzyli o tym że kupią mieszkanie na wynajem jako inwestycja dla przyszłej emerytury, mogą już pakować walizki i wyjeżdżać z kraju
  • Re: Mzuri i inne firmy zarządzające nieruchomościami - opinia Autor: ~Olga [37.7.116.*]
    Moje osiedle też wybrało firmę Status do zarządzania. Wahaliśmy się pomiędzy kilkoma firmami, ale ostatecznie stanęło na Statusie. Zarządzają dla nas już 3 lata i nie mogę im właściwie nic zarzucić. Wszystkie plany i budżety jasno rozpisane. O wszystkim jesteśmy informowani.W razie czego zawsze można do nich zadzwonić i chętnie odpowiadają na pytania. Po tych 3 latach mam o nich bardzo dobre zdanie
  • Re: Mzuri i inne firmy zarządzające nieruchomościami - opinia Autor: morusek [87.207.96.*]
    widzę ze Status jest bardzo popularny, moim osiedlem rowniez zarządza ta firma, i póki co od kilka lat nie została zamieniona na inną ponieważ wywiązują się ze swoich obowiązków, mieszkańcy są zadowlonie poniewaz jak pojawi się problem mna osiedlu to wiadomo do kogo się zgłosić żeby ten problem rozwiązać.