No tak. Ci co inwestowali bez fundamentow, to juz pozegnali sie z kasa na zawsze. Patrz firmy, ktore oglosily upadlosc. Powodzenia. Dac Ci liste bankrutow z NC ?
jak przebije 2.5 to spadnie na 2 zl i bedzie dalej spadac bo akcja jest fundamentalnie warta 1 zl w najlepszym razie jakby spolka zarobila 1 mln, a c/wk to14
"bo akcja jest fundamentalnie warta 1 zl w najlepszym razie jakby spółka zarobiła 1 mln"
za III kwartał zrobili 600 tys. zysku .. ale chyba jeszcze nie z nowych kontraktów, prawda?
Na przykład tego z października na 300 milionów złotych a to przecież nie jedyny kontrakt jaki ostatnio podpisali?
Gdybym miał być takim optymistą jak ty pesymistą to bym powiedział że w następnych kwartałach zysk będzie równy kolejnym kapitalizacjom.
Myślę że obaj "nieco" przesadzamy :)
Przypominam o dotychczasowym nie uwzglednieniu przychodow z najintratniejszych kontraktow. Dodaje, ze nie znamy konkretnych stawek marz za w/w.
W ostatniej analizie (tej na zlecenie gpw, ktora wzieto pod lupe z rygorem wykluczenia z rynku - co dodaje wiarygodnosci) rewident podal marze na poziomie 2-5%. Jednoczesnie wyraznie napisal o marzy 2% z mniejszego kontraktu.
Moral - 5% za wiekszy. A te przychody dotychczas nie ujrzsly swiatla dziennego.
Nie mam pojecia, jak wyliczyles c/wk 14. Abstrahujac od faktu, ze to b. malo, jestem ciekaw. Doprecyzuj:).
Do centrum analiz. Ech, analityk, gdyby akcje byly warte teraz 1 zl, to nikt nie przepłacalby 2,5 zł za 3 mln sztuk a i ostatnia trans. pakietowa , prawie 1 mln szt. to podejrzewam, ze cena mogla być sporo wyższa .