Chciałbym podjąć temat budowlanki. A ściślej mówiąc budownictwa jednorodzinnego, kształtowania się cen nieruchomości, wpływu jakości architektury domu do jego ceny, wpływu standardu, technologii budownictwa, zapotrzebowania energii, kosztów itp. Ogólnie szukam obecnie dobrego projektu domu dla 4-osobowej rodziny, który to projekt będzie spełniał wszystkie unijne standardy i pozwoli zbudować dom na wysokim poziomie zarówno estetycznym jak i na wysokim poziomie rozwiązań technologicznych, po prostu ma być energooszczędny i tani w eksploatacji. Traktuję ten dom jako inwestycję życia i w 3/4 będę brał kredyt na jego budowę. Proszę o jakieś wskazówki odnośnie gdzie taki projekt kupić, i co uważacie na ten temat. Na pewno na forum są tacy, którzy już zbudowali dom w życiu lub są na etapie budowy lub kupili gotowy dom więc wskazówki i porady tym bardziej będą cenne bo rynek budowlany ostatnio okazał się bardzo przewrotny.
Spośród setek portali, które sprzedają projekty gotowe, które na dodatek wyglądają wszędzie tak samo i niczym się nie różnią to projektyeurohouse.pl proponują coś innego. Po raz pierwszy obejrzeliśmy domy na poziomie europejskim, które mają styl i idą z duchem czasu.
Wielkim plusem jest cena projektu, która jest w środkowym przedziale cen za tego typu produkt natomiast jakość znacznie odbiega in plus w stosunku do tego co sprzedaje większość. Przede wszystkim nie ma w ofercie 1000 projektów, żeby się przez to przekopać to trzeba mieć cierpliwość i nerwy a i tak na koniec okazuje się że nic nie pasuje. Tutaj masz kilkanaście domów w różnych stylach i różnych metrażach i widzisz konkretnie różnicę. Poza tym dla mnie co jest ważne to w tej chwili to aby dom był energooszczędny i w miarę tani w eksploatacji a z tego co widzę to Eurohouse właśnie mocno stawia na te kwestie. Nie sztuką jest kupić projekt i wydać na budowę bezsensownie, bez ładu i składu i później mieć dom, który na rynku nieruchomości, który jest jaki jest, nie będzie miał odpowiedniej wartości bo albo będzie brzydki albo nie będzie spełniał unijnych norm albo będzie "palił" co
stary 20-letni duży fiat 126p.
Niektóre domy na tym portalu dla mnie są zbyt nowoczesne, nie wiem, być może jestem zbytnim tradycjonalistą ale jest tam sporo projektów w tradycyjnym lecz nowoczesnym stylu i to uważam za wielki plus.
Dnia 2012-12-29 o godz. 14:15 ~Ernest.S napisał(a):
> Spord setek portali, ktre sprzedaj projekty gotowe,
> ktre na dodatek wygldaj wszdzie tak samo i niczym si
> nie rni to projektyeurohouse.pl proponuj co innego. Po
> raz pierwszy obejrzelimy domy na poziomie europejskim,
> ktre maj styl i id z duchem czasu.
Wielkim plusem jest
> cena projektu, ktra jest w rodkowym przedziale cen za
> tego typu produkt natomiast jako znacznie odbiega in plus
> w stosunku do tego co sprzedaje wikszo. Przede wszystkim
> nie ma w ofercie 1000 projektw, eby si przez to
> przekopa to trzeba mie cierpliwo i nerwy a i tak na
> koniec okazuje si e nic nie pasuje. Tutaj masz
> kilkanacie domw w rnych stylach i rnych metraach i
> widzisz konkretnie rnic. Poza tym dla mnie co jest wane
> to w tej chwili to aby dom by energooszczdny i w miar
> tani w eksploatacji a z tego co widz to Eurohouse wanie
> mocno stawia na te kwestie. Nie sztuk jest kupi projekt i
> wyda na budow bezsensownie, bez adu i skadu i pniej
> mie dom, ktry na rynku nieruchomoci, ktry jest jaki
> jest, nie bdzie mia odpowiedniej wartoci bo albo bdzie
> brzydki albo nie bdzie spenia unijnych norm albo bdzie
> "pali" co
stary 20-letni duy fiat
> 126p.
Niektre domy na tym portalu dla mnie s zbyt
> nowoczesne, nie wiem, by moe jestem zbytnim
> tradycjonalist ale jest tam sporo projektw w tradycyjnym
> lecz nowoczesnym stylu i to uwaam za wielki plus.