• masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~grenouille [83.157.25.*]
    ...a moze dokupic?
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~trollus [80.213.78.*]
    Kupuj, kupuj, tylko sie najpierw zastanow komu to pozniej sprzedaz...i po ile.
    Pzdr
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~grenouille [83.157.25.*]
    ...jeszcze niedawno ta cena to marzenie scietej glowy, a na spoleczce nic zlego sie nie dzieje!!
    ..kupic czy nie kupic, oto jest pytanie...???
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~Tomek [217.153.175.*]
    Ja masz tyle kasy jak kiedyś Korzeń to kupuj ;) W tak na poważnie Władek już nie wróci a jego kolego został bez kasy która stracił na O2O
    Swoja droga, trzy-, piecio- czy dziesiecioletni wykres notowan Procadu to wypisz wymaluj wykres One2One, z wyjatkiem ostatniego roku, w ktorym to One2One mial niezla, jak to niektorzy mowia, jazde (w dol, zeby byc precyzyjnym). Pod tym wzgledem w 2012 Procad doznal sporego opoznienienia, ale kto wie, moze w 2013 uda sie co nieco nadrobic :)
    ...mowi sie ze kupuj, jak krew sie bedzie lac...
    moze to ten moment?
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~safari [77.253.23.*]
    jak ktos sprzedaje to zawsze ktos kupuje. A w spólce nic zlego sie nie dzieje, raport byl dobry, listopadzie i grudniu pewnie dosypia jeszcze zysku i bedzie fajna dywidenda. jak bym mial kase to bym kupił :)
    Tak tak, ktos skupuje od trzech lat, a w tym czasie kurs sobie zjezdza z trzech zlotych do jednego. Raport byl zly, z czterech konsolidowanych spolek w grupie tylko Procad cos zarobil (na waciki), w listopadzie i grudniu rownie dobrze moga dosypac straty i z czego bedzie ta dywidenda? Przez trzy kwartaly okolo kilkudziesiecio-osobowa grupa zarobila netto 258tys zlotych. Wynik rzeczywiscie imponujacy.
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~safari [77.253.1.*]
    a czego oczekujesz na tym gownianym rynku? jesli zgodnie z obietnica zrobia milion zysku to bedzie super i dletego warto dokupic skoro taka promocja! Moze i zarzad malo robi ale strat jeszcze nie przyniesli, nie kombinuja, szwindli nie widac, wszystko jak na dloni, tylko patrzec jak znow beda po 3-4 zlote
    Mowisz, ze strat nie przyniesli. Zalezy jak patrzec na straty. Zobaczmy na dwa ostatnie skonsolidowane raporty roczne 2010 i 2011 rok.

Przeplywy pieniezne netto z dzialalnosci operacyjnej -243tys (2011) i -765tys (2010)
    Przeplywy pieniezne netto z dzialalnosci inwestycyjnej 1304tys (2011) i 2142 tys (2010) !!!

Mowi Ci to cos? Co roku ratuja sie wyprzedajac obligacje, ktore kupili za pieniadze z emisji. Dlatego twierdzenie, ze nie przyniesli strat, choc jest formalnie prawdziwe, jest tutaj bardzo mylace.

To, ze nie widac szwindli, to chyba nie jest wystarczajacy argument, zeby kupowac jakies akcje. Akcje sie kupuje, zeby na nich zarobic. Zdajesz sobie sprawe, ze wiekszosc by chciala te akcje wywalic jak by byly po 3 zlote (nie mowiac juz o 4). Free float to grubo ponad trzy miliony akcji. Kto niby mialby wylozyc 10 baniek, zeby od Was to odebrac po tych cenach? I na co ten ktos by liczyl? Ze znajdzie pozniej chetnego po 5-6 zlotych? I nie zapomnij, ze w takim przedziale 3-4 zlote, wywalal nie tylko free float.
    czyzby sypacz sie wysypal??? ;)
    Moze sie wysypal, a moze aktualnie po lewej nie muz juz zlecen nikogo innego poza sypaczem, i czeka az ktos sie znowu podstawi. To wie tylko sypacz :)
    No i masz odpowiedz, zlecenie po lewej na 0,88 stalo jakies 5 sekund (15:34:06) i juz mamy kolejnego obdarowanego akcjami w promocyjnej cenie :)
    No i tradycyjnie podciaganie kursu, tym razem cala JEDNA akcja, zabawni jestescie.
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~mocny [89.75.96.*]
    Chyba będzie jazda na tym papierze... już wkrótce
    A uzasadnisz, dlaczego Twoim zdaniem miala by byc jazda (rozumiem, ze mowisz o jezdzie w gore, odpale, Up UP, rakiecie itp.). Czy tylko tak piszesz, zeby pisac?
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~leon [178.235.46.*]
    Tutaj żadnej jazdy nie będzie tylko kolejne okresy na coraz nizszych poziomach,
    szkoda ze mi jescze ponad 15000 tego szitu zostalo.
    Jak zarzad nie zareaguje i odpowiednich działań nie poczyni to zastaniemy z papierem toaletowym na peronie.
    Coraz wiecej spółek osiąga coraz to nowe minima a pomysłów prezesostwo nie ma na biznes.
    Starate chce sobie ktos sporą na nowy rok zrobić ?
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~mocny [89.75.96.*]
    bardzo dobre fundamenty ma ta spółka...
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~JurekQ [178.37.25.*]
    Ale cały czas nic z tego nie wynika, a spółka może spaść jeszcze 2-3x w dół... To prawdopodobny scenariusz.
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Wiele jest prawdopodobnych secenarjuszów i pytanie dlaczego ma byc ten akuratnie gorszy - osobiście stawiam że poziom obecny to absolutne minima i jakos trudno mi wyobrazić kapitalizacje mniejszą niż 8 mln choć wszystko jest możliwe ale tak samo i 5 PLN jak trzeba może się znaleść w jeden kwartał - w zależności od nowych Korzeniewskich.
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~JurekQ [77.254.119.*]
    Ja wysypałem połowę papierka gdy spadło poniżej 2zł. Teraz zastnawiam się czy nie sprzedać kolejnej 1/3. Wiesz, HBPolska też nienotowała najgorszych wyników 1-2 kwartały i bankrut.
    Ja piszę tylko, że kurs jest zły i to co napisałem nie jest najgorszym scenariuszem. Może być gorzej i jeszcze gorzej, ale to perspektywa raczej przynajmniej paru lat.

Cały czas mam tutaj sporo papierka i nie miło jest gdy 4zł topnieje do 1zł, a sytuacja się nie poprawia. Cała grupa wymaga ogromnej restrukturyzacji.

Co z tego, że jest duża kapitalizacja jeżeli 2/3 tego kapitału przynosi straty i lepiej by było sprzedać niż trzymać działy przynoszące straty.
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~Turek [78.133.178.*]
    to sprzedawaj na co czekasz.......ja tam kupię jeszcze troche po 0,88 tak jak ostatnio
  • Re: masakra, poprostu niema slow!!! Autor: ~JurekQ [77.254.119.*]
    ... żebyś potem sam nie oddawał po 44groszy
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.