Z okazji Świąt, chcę wam powiedzieć, że firma jest bdb, posiada coś wyjątkowego - pomysł oraz wszystkie klucze do sukcesu. Projekt, który się rozwija (podkłady uprawowe dla roślin szklarniowych) to ogromna perspektywa, w Polsce ale przede wszystkim w Hiszpanii, która jest bliska mojemu sercu. Dotychczas uprawy szklarniowe stosowały podkłady z wełny mineralnej ! a utylizacja odpadu to duży koszt. Teraz koncepcja firmy GOLAB wykorzystania odpadów z wełny owczej (dotychczas dla Golab był to koszt związany z utylizacją) do zastąpienia wełny mineralnej w podkładach jest genialna! to co kosztowało teraz przyniesie dochód. W Polsce podkłady szklarniowe to rynek rzędu 60-80mlnzł, w Hiszpanii 20x większy i to w euro. Golab jakąkolwiek część rynku weźmie wygeneruje czysty zysk - redukując koszty utylizacji no i zarabiając na sprzedaży wsadu. Podkład to takie "worek" z wsadem w którym zakorzenia się pomidor, ogórek itd.. szklarniowy - warunkiem musi być trzymanie wilgoci, przewietrzanie, odprowadzanie toksyn... wełna mineralna była idealna tyle że sztuczna, ale owcza nie jest gorsza i koszt niższy a po zużyciu można wyrzucić na pole jako ..nawóz!)
Wkrótce powinny tym zainteresować się fundusze, potem przyjdą firmy od wełny mineralnej, by budować odnogę ekologiczną. UE zrobi wszystko by sztuczną wełnę usunąć z tej działalności, równolegle wspomóc hodowlę owiec, ect. to pójdzie na silnym trendzie eco.
Życzę Wam - niewielu inwestorom z NC - byście cierpliwie poczekali na swój sukces. Dzisiejsza cena akcji nie odzwierciedla wartości spółki, nie wspominając o potencjale całego projektu, który może łatwo przenieść GOLAB na główny parkiet.
Wszystkiego dobrego z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Henryk
no dzisiaj to był szał. A genowefa to pewnie jeszcze tańczy od Sylwestra z jakimś górolem, który strzygł owce a teraz robi fryzurki fantazyjne .. paniom, panom i wszystkim innym
nie tańczy i prowokuje tylko szuka kasy na akcje golaba
ja w to wchodzę i to póki ten kurs nie pójdzie w górę
N razie kicha informacyjna, brak zainteresowania i własnie to jest ten moment
a ty PRIM poczytaj to co Henryk napisał, poczytaj sobie na stronie to może skończysz robić jaja.
analiza dokonana. Teraz sytuacja - kurs nisko, WZA głosowało w pełnej zgodzi widać spólka realizuje projekt. Konczą się wakację to i ożywienie może przyjść - warto być na akcjach