Od 3 miesięcy ani jednego, co najwyżej jakiś aneks. Czemu nikt im nic nie zleca?? Trochę się obawiam o ten nowy rok i nie wiem czy nie odpisać sobie straty...A wy co myślicie na ten temat?
że jak dorośniesz i założysz prawdziwy rachunek to dostaniesz odpowiednio wcześniej info z biura maklerskiego że żeby rozliczyć stratę trzeba zamknąć pozycję D+3 przed końcem roku. w tym roku D+3 wypadało w czwartek 20 grudnia
Na rachunkach demo nie ma takich informacji ale strata też wirtualna więc jakoś to przeżyjesz...
to w poniedziałek nie ma giełdy?? Olaboga !!! to kiedy ja to teraz rozliczę tą moją wielką stratę. Będę musiał potrzymać kolejny rok a tu trend spadkowy i brak nowych zleceń. Koszmarne święta będę miał a dzieci bez prezentów zostaną :-(
Dnia 2012-12-23 o godz. 12:19 oilman napisał(a):
> Rzuciliscie sie "wsciekle" na Czlowieka a
> on zadal bardzo konstruktywne pytanie: "Gdzie sa
> nowe zlecenia"???
No wlasnie .... jakos tych
> nowych zlecen brak!
swoją strategią udowodnili, że nie ich ilość ma znaczenie a jakość
część zleceń ze względu na rozmiar nie jest przecież publikowana
Rzuciliscie sie "wsciekle" na Czlowieka a on zadal bardzo konstruktywne pytanie: "Gdzie sa nowe zlecenia"???
No wlasnie .... jakos tych nowych zlecen brak!
nie "rzuciliśmy się" tylko z tego co i jak pisze, składni zdania, kolo wydaje się jakby nie dokończył jeszcze edukacji na średnim powiedzmy poziomie. stąd uwaga że inwestuje na rachunku demo bo na prawdziwy jeszcze nie może (z racji wieku) sobie pozwolić ;)
aaale widzę że kolega Oilman lobbuje na spadek kursu, pewnie żeby odkupić taniej to co wcześniej spieniężył. strach paraliżuje? ;)
Kolego "o_z_kreska"! Ja tam za niczym nie lobbuje, aczkolwiek zastanawiam sie czy juz odkupic akcje, czy moze jeszcze poczekac:)
Faktem jest, ze spolka ma dosyc pokazny portfel, ale faktem rowniez jest, ze czestotliwosc podpisywanych nowych kontraktow znaczaco spadla:)
Pragne przypomniec, ze nie tak dawno firma podpisywala przynajmniej 3 kontrakty miesiecznie, a teraz?
Nie bede tez pisal, ze firma jest jakims trupem, jak co niektorzy, bo nie jest, ale z drugiej strony ida ciezkie czasy, wiec napewno sie to odbije na jej kondycji.
Na koniec zycze Wesolych Swiat Bozego Narodzenia:)
Oto odpowiedzi na wasze głupie komentarze
1. To że spółka ma portfel zamówień na 60 baniek to kążdy głupek wie ale spółek się nie wycenia na podstawie teraźniejszej sytuacji tylko zawsze przyszłej stąd moje obawy o kontrakty.
2. Jeśli komuś nie pasuje moja gramatyka to jego problem, jakbym był polonistą to niegrałbym na giełdzie. jestem umysłem ścisłym więc skończyłem studia ekonomiczne.
3. Jabym grał na demo to niepisałbym na forum bo szkoda czasu, inwestuje na tej spółce do kilku 6 tys zł max wiec grubą rybą moze nie jestem ale i licealistą tez nie.
4. Jak kogoś drazną moje wpisy bo wtopili kupująć po 40 czy 30 groszy to ich problem ale piszę trzeźwą prawdę o tej spółce i jej fundamentach. Prawda boli, a jak do tej pory 3 z 4 moich przewidywań odnośnie kursu się sprawdziło. Kto niewierzy niech sprawdzi.
5. niektórzy tu piszą normalnie jak oilman i za to im chwała.
WESOŁYCH ŚWIĄT. NIECH SSI BEDZIE Z WAMI
Re: Gdzie są nowe zlecenia???? w MGM Systems
Autor: ~Nowe Zlecenia [46.7.102.*], 2012-12-24 11:04
Zobacz kto przeniosl sie do MGM Systems i ich nowej firmy Teletechnika to przekonasz sie gdzie sa nowe zlecenia.
------------------------------------------------------------------------------------------
widzę ktoś ma paranoję i strach w oczach po otwarci kolejnej firmy w tej samej branży ;) ani Teletechnika ani SSI nie przejmą całego rynku kabli w Polsce, nażrą się i oni i dziesiątki innych firm
spółka nie informuje o zleceniach ponizej 1mln. spółka nie bedzie znaczaco powiekszała portfela z sektora który jest na dzien dzisiejszy core biznesem tj mniej wiecej jak 60-70 mln. poczytac wystarczy, posłuchac czasem prezesa. ciemne wizje łyka ciemny narod.
Pracownicy wynosza sie z SSI do MGM Systems. SSI ma moze zlecenia, ale mizerny zysk na akcje. MGM Systems ma 3 miliony akcji a SSI prawie 90 milionow. No to jaki SSI ma zysk na akcje a jaki MGM Systems?
Re: Gdzie są nowe zlecenia????
Autor: ~Nowe Zlecenia [46.7.102.*], 2012-12-26 23:34
Pracownicy wynosza sie z SSI do MGM Systems. SSI ma moze zlecenia, ale mizerny zysk na akcje. MGM Systems ma 3 miliony akcji a SSI prawie 90 milionow. No to jaki SSI ma zysk na akcje a jaki MGM Systems?
to mnie rozbawił kolega :))))) jedno góFno lepsze od drugiego.
kupuj stary ile tylko wlezie, zastaw mieszkanie, żonę, dzieci i rodziców - na razie też szoruje po dnie ale jak "odpali" będziesz zarobiony... http://stooq.pl/q/?s=mgm&c=3m&t=c&a=lg&b=0
Nie rozumiem, gdzie tacy ludzie się rodzą,
nie rozumiem po co piszą publicznie coś o czym nie mają pojęcia,
chyba tylko dlatego,ze nie trzeba podawać imienia i nazwiska.
Gość pisze o zysku na akcję i porównuje to kwotowo kiedy jedne kosztują 14 gr, drugie 1,74 zł,
zastanów się takze tylko ile byłoby akcji SSI gdyby zrobili resplit i podnieśli cenę do 1, 74 zł,
Chyba nie 90 mln szt.
Pała z matematyki i ekonomi!!!!!!!
nie bede wiecej polemizował
MGM system nie zajmuje się teletechniką ale zarządzaniem a po wtóre utworzona przez nich spółka teletechnika powstała w tym roku objęli tam większość udziałów (990). Trudno więc mówić o doświadczeniu w branży i pozycji rynkowej. SSI ma pozycję z goła odmienną.
No ale jak ktoś chce ferment siać i prowadzić jakąś nierzetelna kampanie to jego sprawa.
Czy np. taki Budimex będzie wolał zlecić coś SSI czy Teletechnice firmie z kapitałem zakładowym 50 tys. zł która powstała dopiero w kwietniu tego roku i raczej ma nieporównywalne kompetencje do SSI ?
a jakie to w ogóle ma znaczenie? sypali zleceniami - cena akcji robiła swoje, brak zleceń - cena akcji też zrobi na co ma ochotę. tylko cygancośtam i leszczyna podnieca się takimi pierdołami, chyba czas wydorośleć...
Dnia 2013-01-03 o godz. 10:51 ~o_z_kreską napisał(a):
> a jakie to w ogóle ma znaczenie? sypali zleceniami - cena
> akcji robiła swoje, brak zleceń - cena akcji też zrobi na
> co ma ochotę. tylko cygancośtam i leszczyna podnieca się
> takimi pierdołami, chyba czas wydorośleć...
dobrze o_z_kreską "GRUBASIE" mów co mamy robić ;-)
O_z_kreską ci nic nie powie bo to leszcz. zleceń jest brak bo nie mają kasy by je obsłużyć. Poza tym technicznie wciąż jesteśmy w trendzie spadkowym a już nieraz powtarzałem: obowiązuje trend spadkowy i z nim nie wygracie