• do kaceja Autor: ~leon [83.22.8.*]
    widze kaceju ze tutaj kazdy jest zastraszony przez Jacka.wywale troche mojego papiera a jak uwale kurs odkupie taniej.narazie 50kg,a jakbedzie trzeba to wywale wiecej.
  • Re: do kaceja Autor: ~Kacej [193.168.0.*]
    Nikt nie jest spanikowany przez JzG.
    JzG już na nikogo nie powinien działać. Zresztą tylko gadką straszy - nie oddaje już, bo by tylko stracił, bowiem sa chętni na jego akcje.
    Ludzie oddają bo liczyli na szybki wzrost przy raporcie.
    Czemu go nie było? Nie wiem. Raport był dobry, może jak wpłynie kasa z transakcji, albo więcej rzeczy zostanie rozwiązanych (np. skąd taki zysk za Q2? Prezes na razie mi nie odpowiedział.) to kurs się ruszy.

Obecnie jesteśmy w poziomym kanale 0,25 - 0,33 i nic się na razie nie zmieni.

A Ty Leon rób co chcesz. Może lepiej jakby Cię nie było na spółce (też trochę postraszyłeś ludzi na forum przed raportem).
  • Re: do kaceja Autor: ~LOLEK [83.7.138.*]
    Witam.
    No tak, teraz czas świąteczny, mniejsze zainteresowanie giełdą, dobry czas na zwalenie kursu.
    A ten Leon to też nie wiadomo kto to jest, zaczyna wyraźnie działać na szkodę kursu.

Kacej piszesz o zysku za Q2, może przeczytaj ten komunikat czy nie ma to coś wspólnego z tym zyskiem.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/AERFINANC-Zawiazanie-nowej-spolki-przez-AerFinance-PLC-i-Spolke-Zalezna-New-company-set-up-by-AerFinance-PLC-and-a-subsidiary-2641378.html

pozdrawiam WSZYSTKICH !!! ale szczególnie tych którzy są tutaj długo i trzymają akcje.
    No mamy przeniesienie wierzytelności w kwocie 667.000 zł (czyli ok. 130 tys. GBP). Z tej kwoty została zawiązana spółka. Bardziej mi to podchodzi pod przyczynę zwiększenia kapitału własnego, a nie zysku.
    Z finansów byłem noga, ale coś nie coś pamietam.
    Doczytałem w necie.
    Zysk operacyjny to "suma przychodów ze sprzedaży towarów i innych składników majątku, oraz pozostałych przychodów operacyjnych pomniejszonych o koszty działalności operacyjnej" Źródło:
    http://zrozumfinanse.pl/poland/portal/slownik/slownik_1636.htm

Zatem musieli sprzedać jeszcze jakiś składnik majątku. (Fajnie że nie pomniejsza im to kapitałów własnych;)

W skład zysku operacyjnego na pewno nie wchodzą zyski z ew. opcji walutowych. Powinny się one liczyć do zysków nadzwyczajnych. Ciekawe czy w Wielkiej Brytanii jest podobnie. Ktoś wie?
  • Re: do kaceja Autor: ~Oli [95.154.230.*]
    Problem z AER jest taki, że nie publikują ŻADNYCH danych swoich podmiotów zależnych, nie ma raportów jednostkowych - nie możemy wiedzieć które spółki przynoszą zyski a które straty. Jedynie podali info, że AERtech SAS jest nadal nierentowny.
[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.