Mimo powszechnie panującej opinii hossy, cały rynek permanentnie z dnia na dzień leci w dół, juz jakiś czas temu obiliśmy dno bessy z 2009 roku
http://stooq.pl/q/?s=c_&c=5y&t=l&a=lg&b=0
Dzisiaj było najniżej od 6 lat niestety...
Różnie może być jak w listopadzie ubiegłego roku osiągnęliśmy 1,15 też wszystko dookoła leciało na łeb na szyję więc żadne reguły tu nie działają. Ruszy jak rozdający karty tak zdecyduje. Wskaźniki, krzywe kroczące krzyczą kupuj, dno wydaje się udeptane aż za dobrze. Dalej czekamy ważne, że spółka się rozwija kiedyś w końcu ruszy.
Gdzie ma ruszyć i pod co? Pod wejście na główny rynek? Zbyt słabe fundamenty jeszcze na razie, zauważ, że ostatnio ruszyliśmy kiedy miał wejść benefit. Teraz to zupełnie inna spółka o mocnych fundamentach i wspaniałych perspektywach. Im dłużej się kisi, tym lepiej dla nas. Jeśli chcesz stabilnego wzrostu, a nie krótkotrwałego podbicia to razem z całym rynkiem, a to najwcześniej pod koniec I kwartału 2013 jak się dane makro zaczną poprawiać. Mamy inwestora strategicznego, co prawda o niskiej kwocie inwestycyjnej jak na możliwości rozwojowe spółki, ale skoro raz zwiększyli wartość inwestycji to może zwiększą i ponownie. Spółka ma niski FF, także spokojnie szanowny kolego. Za 6 lat jak spadną Lockupy cena powyżej 10 zł powinna oscylować i a obroty klasyfikować nas do Swig80 :)
To jedyna spółka fitness na giełdzie, więc benefit zrobi pompkę przed wpuszczeniem na rynek pozostałe firmy w których nabył udziały :), dodaj do tego możliwość przejęć innych firm z branży no i investcon na pokładzie. Teraz czeka na najprawdopodobniej hossa 10 lecia pod gaz łupkowy i zimową olimpiadę 2022 kraków/zakopane :)
Wiesz marceusie może być jak mówisz ale niekoniecznie. Gdyby to był główny to bym się z Tobą zgodził ale to jest nc i większość ff wyzbierana, będzie chęć realizacji zysków będą wzrosty. Jestem cierpliwy ale do 2017 nie chce mi się tu siedzieć.
Oczywiście coś może pójść źle, a przenosiny na główny obstawiam najpóźniej w 2014, przy zysku na poziomie 4 milionów. Śliczna spółka pod rozwój organiczny, co nie wyklucza możliwości zrobienia i 2000% w trzy miesiące bo jak sam piszesz to NC
Poza tym, gdyby chcieli wydymać drobnice, nie dawali by sobie tak długiego lock up'a. Zawsze miałem czuja do spółek i tutaj widzę potencjał, coś na miarę LPP :), wiem wiem to spółka odzieżowa i inne czasy powstania. Ale na razie dobrze im idzie. Przejście na główny da im kopa, z emisji powinni 10-20 baniek zgarnąć jak pokażą dobre wyniki. Mefisto kiedyś i w Appla nikt nie wierzył. Jeden z ojców założycieli sprzedał swój pakiet 33% akcji za 500 albo 1000$. Na razie to ja chce jeszcze pół roczną albo roczna kiszonkę potem zobaczymy
P.S.
Inwestuje kolega w coś jeszcze ciekawego albo coś poleca?
Gdzieś tam coś kupię ale na krótko ciężkie czasy nastały. Tu siedzę na d..pie z całkiem pokaźnym pakietem i wierzę w sukces zarówno mój jak i spółki. Szczerze mówiąc nie jestem w stanie nic polecić. Tan rok nie należy do najlepszych chociaż kończę go z zyskiem (no chyba że zrobię sobie stratę na ffo :) )
To tak jak ja :), chociaż z NC przyglądam się jeszcze Innogenne, ale dopóki nie poznam tematu od strony technicznej to nie kupię,szczególnie, że i oni wyszli dołem i ostatnio zrobili nowe minimum
"To jedyna spółka fitness na giełdzie, więc benefit zrobi pompkę przed wpuszczeniem na rynek pozostałe firmy w których nabył udziały :), dodaj do tego możliwość przejęć innych firm z branży no i investcon na pokładzie. Teraz czeka na najprawdopodobniej hossa 10 lecia pod gaz łupkowy i zimową olimpiadę 2022 kraków/zakopane :) "
No jak czytam o investcon jak o bożyszcze to się na bok obalam.
A ile ma jeszcze papiera?
Cholera wie ile mają ffo mieli coś koło 1mln a czy puścili coś? Jeśli tak to niewiele. Zakładam, że mają ten 1 mln. A czy to dobrze, że są na pokładzie? Nie wiem na gppi też są i akcje kupili po 2zł. Zobaczymy co z tego będzie. Niejaki mędzia z parkietu jest nieźle zapakowany może to Ty?
Być może. Jak mawiają przyzwyczajeń się nie zmienia.
A w meritum sprawy to ostatnie dane mówią o tym że 1066tyś ale są pod progiem, więc nie wiadomo. Czy nie jest tak, że w raporcie rocznym będą musieli wskazać te aktywa?
Doczytałem, ze nie więcej niż akcji (a) za kwotę (b) czyli w najgorszym wypadku 40gr.
Czyli reasumując: 1) Benefit płaci gotówką po od 40 - 47, 2) Więcej akcji nie powinno być bo kwestia kontroli byłaby zachwiana. 3) Fundamenty zdrowe. 4) Aspiracje do głównego parkietu prezesa czyli cena w przyszłości ok 2pln. Obecna cena to 38gr - to chyba osoby niezbyt rozgarnięte sprzedają. No ale to bananowa trzeba kupować jakiś wynalazek po 50gr bo spadło z 3pln a to, że ktoś obejmuje po 1 gr. i śrutuje indora to już mniej istotne no ale obroty przynajmniej są. A jakie są minusy?
Powiem szczerze, że jakiś specjalnych zagrożeń nie widzę bo raczej jakiegoś specjalnego załamania branży nie powinniśmy się spodziewać. Struktura aktywów i pasywów też wygląda na całkiem zdrową. Wg mnie spółka jest nastawiona za zysk z działalności operacyjnej a nie z operacji na akcjach zresztą Benefit jest raczej w tej chwili gwarantem zdrowego rozwoju. Benefit ponadto mocno wspiera działalność ffo widać, że bardzo im zależy na powodzeniu spółki.
Jest dobrze, dzisiaj mi na szczęście trochę wpadło, spółka rozwija się poprawnie, także czekamy na hosse i zwiększamy zaangażowanie zmniejszając realny FF
Na stronie investcon ffo figuruje jako spółka będąca w portfelu chociaż w kwestii głosów to nieaktulna informacja bowiem wg nich mają 5-10% głosów. Więc raczej nie ma co przywiązywać wagi do tej informacji.
Jak to co, nowy rok to arkusz uległ zresetowaniu. A wracając do IGN niech kolega spojrzy na jego dzisiejszą wycenę :), oczywiście to tylko podbitka, ale za rok półtorej 15 zł powinno tam być
IGN rośnie całkiem całkiem jeśli kupiłeś to gratuluję. A o której to zerowanie ma miejsce, koło południa arkusz wyglądał jak co dzień i nawet zlecenia z dzisiaj były. Na innych spółkach czegoś takiego nie widzę.
Na IGn drobne zarobiłem, ale jak wróci znowu poniżej 1,5 to kupie konkretny pakiecik. Jak patrze na wykres FFo to chyba mamy trend wzrostowy z dołkiem ubitym w połowie sierpnia :) Mi bardzo powolny długotrwały trend z możliwością dokupowania. Ten kto pamięta poprzednie hossy ten wie jak się to skończy.
Pozdrawiam
No to mamy już 4 siłownie w poznaniu, Greenpointfitness zostanie przejęte przez FF :) Moja wizja rozwoju FF zaczyna się krystalizować, chociaż myślałem, że z przejęciami zaczekają do 2014 roku
Znaczy się pospieszyłem się trochę, trwają obecnie rozmowy jak będzie pewne, to napisze co i jak (na 90% już dziś dojdzie do przejęcia i od poniedziałku już jako FF ), a wiem od insidera :D i to wyjaśniałoby pusty karnet.
Przejęcie jest na 100%, tylko muszą się dokładnie dogadać do warunków. Klub ma między 1500 a 2000 m2 i jest doskonale wyposażony. Tempo jest faktycznie imponujące to ja zakładam, że jeszcze co najmniej 2 kluby będą przejęte do końca roku :) I za rok widzimy się na GPW.
No i masz mefisto nowy klub :), jeden z lepszych klubów w Poznaniu, wzorowany jednak w całości na FFO, tylko inne kolorki wybrali. Do końca roku 7 klubów będzie :)
Wyjdą waść :), daj im czas na ogarnięcie tego, sam widzisz, że tempo rozwoju obecnie jest olbrzymie. Spółka jest mała i dopiero się uczą zarządzania. Przyszły rok to już na 99% GPW, ale zarząd woli działać powoli i na spokojnie i nie ogłaszać się jak masa spółek na NC, a potem tego nie dotrzymać. Wolą pozytywnie zaskoczyć rynek. Z emisji spokojnie pozyskają z 20-40 mln zł, także od dołka tj 30 gr spółeczka da zarobić te 10 000% w odpowiedniej perspektywie czasu. Jak tylko będę wiedział o jakichś już na 100% pewnych akwizycjach/lokalizacjach napiszę :) Pozdrawiam