ale czy to ktoś negował? pp mozna ale akcje jak z tego kupisz to za sztgukę ostatecznie musisz mieć 14,333grozsza :) same pp ci nic nie dadzą . chcyba że astoria ma coś w zanadrzu i nasz uraczy tym. możliwe że się wtedy będize opłacało kupić nawet za te 14 groszy za sztukę byle duży pakiet :) wtedy tak, wtedy ma rację bytu taka emisja.
ale za 1 grosz mozna było sprzedać :) ale prawo poboru a nie akcje :)
czesc. prosze o wyjasnienie. a ze leszcz jestem ...
czyli 10 pp daje 3 akcje? kupuje 10 pp za 10 gr. przydzial akcji jest 25.01.2013. czy ponosze jeszcze jakies koszty czy za 10 pp dostaje 3 akcjie a kosztem jest to 10gwydane dzis?
dziekuje
tak za 10 groszy dostajesz pp na 3 akcje i więcej pp nie kosztuje :) ale jak będziesz chciał kupić te akcje to za każdą będziesz bulił jezscze po 11 groszy. wiesz wychodzę z założenia że nie nalezy ludzi oszukiwać dLA PIENIĘDZY :) nie mniej jednak skoro ktoś może zdobyć spory pakiet na NWZ to możę się pokusić o skup wszystkich pp i nawet normalnych akcji astorii co nie jest nieprawdopodobny lecz całkiem możliwe.. Spqr dąży do przejęcia akcji z tego co powszechnie się mówi.
t ow sumie do 14 groszy mozna smialo z rynku zgarniac akcje ... zamaist kupowac pp.
wiec pytanie jest , po co kupuja pp teraz ?:))) skoro do 14 groszy za akcje sie oplaca ?
tego juz moj rozum leszcza nie ogarnia, jakies sensowne wyjasnienia kolezanki i koledzy.
dziekuje
widocznie ktoś coś wie i chce zgarnąć ile się da :) akcje na astorii są i będą się powoli sypały póki ten co ma wiedzę nie zacznie skupować. pewnie najpierw zbiera pp :) żeby konkurencja nie zagarneła
takie jest moje zdanie
ps. obecnie niewiele masz na prawej ustawione na astorii więc gdyby ktoś grubszy chciał zgarnąć sporą pulę to drogo by go to wyszło a tak ma szansę na skup od 14 groszy do pewnie około 25 :) zależy jak pp wysoko zajedzie :)
w prawach poboru masz 1/4 całego przyszłego zasobu akcyjnego astorii;) tak k woli wyjaśnienia, żeby wiedzieli o co gra się toczy. to nie jest malutki nic nie znaczacy pakiecik :)
ok.
rozumiem ale patrzac na wolumen kupionych pp , to oprocz tych 400 tys i 600 tys to reszta ( pakiety po 1 tys, ) to chyba jeszcze wieksi leszcze ode mnie kupili, myslac moze ze juz nie poniesie sie zadncyh dodatkowych kosztow niz koszt kupna pp.
stad moje 1 . pytanie czy sa jeszcze dodatkowe koszty oprocz koszty zakupu pp.:)
moim zdaniem ruch na pp tworzy animator. Żeby dostać akcje z nowej emisji jakiś grubas może je kupić w zapisach dodatkowych a do tego nie musi skupować pp bo ulica i tak nie weźmie po 11 gr.
skoro tak uważasz :) to oddawaj :) ja poczekam i oddam wyżej:) bez naciągania i naginania!
jeśli chodzi o animatora to on sam sobie NIE MOŻE PRZEŻUCAĆ JAK TO SIĘPOWSZECHNIE TWIERDZI :) on może być tylk ojedną stroną skoro tak to ktoś musiał kupić od animatora albo sprzedać jemu :) co wyjdzie w wykazie niebawem. tak więc dupa z tych teorii spiskowych o animatorach:)