Kończy się hossa 2012 na szerokim, złudna i dziwna, gdyż wyciągana kilkunastoma spółkami przy spadającym cały czas adline. Ale 30 % rynek urósł co jest faktem:
---------------------
http://stooq.com/q/?s=wig&c=1y&t=l&a=lg&b=0
---------------------
Indeks NC, gdzie notowany jest aer jest nadal balonem i spada do jak pisałem 25 pkt. Spadki nawet ostatnio przyspieszyły. Za kilka tyg/m-cy zacznie sie nowa bessa na szerokim więc spokojnie spółkę kupicie za grosze (dosłownie). Na nc, który jest drogi wskaźnikowo spadki przybiorą na sile.
Rok hossy to aż nadto przy tak dramatycznej sytuacji jaką mamy :) Pora się obudzić i zacząć skracać pozycję na ciężkich spółkach, a nie daj wam Niebo wchodzić w małe jak aery zwłaszcza teraz u progu bankructwa...
Roztropnych pozdr. - JAcek
Bzdury większej nie słyszałem, matematyka to nie przedmiot, a stan umysłu, matematyk to badacz tegoż, ale humanista jak najbardziej, zamiast poznawać świat poznaje wciąż ludzi...
Powiedz dlaczego tak Ci zależy na tym żeby kurs spadł
Dlaczego właśnie Aer?? Pomagasz komuś we wrogim przejęciu??
Lepiej razem budować i samemu niszczyć
Wziąć i piejnąć przez łeb... Czytaj ze zrozumieniem!, a potem wróć do nas z powrotem dokształcony. NCindex spadnie w okolice 25-20 pkt (czyli spółki średnio o 2 razy), z tego część wypadnie, jak sobety, dependy, noviany, immofundy, aery i masa innych
Pozdr - JAcek
a chcesz Dziadu w beret :D
każdy świadomy wie ,że kilkanaście spółek zniknie...
ale Ty chodzący autorytecie uzasadnij dlaczego piszesz, że właśnie AER ...
chcesz kupić tanio to spuszczaj się z wdziękiem ...ponoć masz czym
miałem nic nie pisać ale nie mogłem się powstrzymać. Wypadało by cię teraz zjechać, ale że względu na nadchodzący czas, pozostawie sobie tą przyjemność na czas poświąteczny. Ograniczę się tylko do stwierdzenia; nie zajmuj się waść giełdą bo goowno wiesz. Raczej, skup się na roli giełdowego Stańczyka. Jesteś jak na nią, wystarczająco zabawny.
można go wyzywać , obrażać , lubić nie lubić ale jedno niestety trzeba mu przyznać : chłop ma rację i tyle. i choćbyście analizowali wykresy , raporty i żarliwie modlili o kurs 1,5 , 2 i wyżej to po dwóch dniach powyżej 30 gr i tak paroma sztukami cena spada. wcześniej pisałem dwa razy " jutro znowu 24 gr " więc nie chce mi się już kolejny raz ponawiać ten wątek.
inne pytanie to to " po co się tym zajmuje? " skoro nie pasuje mu spółka to sprzedaj i szukaj gdzie indziej a tu chłopisko się czuje jakby był p.o prezesa
Co wy pierdzielicie o bankructwie skoro funfusz ma 10mln dotscji w cashu..... co za ifiota wymy a lil r en watek. P w wnie colia byly prezezes ktorego wywalili czarny pr sieje...