"Umowy czasowego ograniczenia zbywalności akcji typu lock-up
Zobowiązaniem w sprawie czasowego wyłączenia zbywalności akcji objętych zostało:
 281 725 akcji imiennych uprzywilejowanych serii A oraz 58 275 akcji zwykłych na
okaziciela serii B posiadanych przez Marka Fryc – Prezesa Zarządu,
 281 725 akcji imiennych uprzywilejowanych serii A oraz 58 275 akcji zwykłych na
okaziciela serii B posiadanych przez Karola Maziarza – Wiceprezesa Zarządu,
 145 000 akcji zwykłych na okaziciela serii B posiadanych przez MIK Sp. z o.o.
Na mocy ww. umów czasowego wyłączenia zbywalności akcji, wymienieni powyżej
akcjonariusze Emitenta zobowiązali się, iż w okresie dwunastu miesięcy od dnia pierwszego
notowania instrumentów finansowych Spółki w alternatywnym systemie obrotu (rynek
NewConnect) nie obciążą, nie zastawią, nie zbędą ani w inny sposób nie przeniosą własności,
jak również nie zobowiążą się do dokonania takich czynności, co do całości lub części
objętych przedmiotowym zobowiązaniem akcji, w żaden sposób, na rzecz jakiejkolwiek
osoby, chyba że na taką czynność zgodę wyrazi Dom Maklerski WDM S.A."
Z drugiej strony nie jest to spolka widmo, zeby sie bac, iz zostala stworzona wylacznie w celu wyciagniecia kasy wiec nie sadze, zeby bylo sypanie od nowego roku... zreszta sam dzis dokupilem maly pakiet w celu usrednienia :-)
Tu nie 2k sa potrzebne..., bo co z tego, ze bedzie duzy + jak zaraz jakis znerwicowany chloptas wrzuci komus po lewej i zrobi sie duzy - ... Tu jest potrzebny popyt prawdziwy. Mam tego kilka k ze srednia 0,86 ale trzymam i czekam. na zasadzie albo zysk albo nic.
Masz racje, ze tutaj bdzie co najmniej 2zl. Spoleczka nie jest jakims wynalazkiem, ktorych dosc duzo na NC. Istnieje od prawie 40 lat, a kase z gpw faktycznie przeznacza na rozwoj, a nie wyprowadzanie na lewo gotowki. Lecz nie sadze, zeby Zarzad chcial zbywac akcje, przynajmniej nie prezes, zgodnie z zapowiedzia o nie zbywaniu akcji.
Trzymam, trzymam :)
A gram na innych wynalazkach. Zaluje, ze KKherbal wczoraj kupilem po 0,5x i sprzedalem po 0,5x bo sadzilem, ze bedzie dalej lipa... a tu patrzcie... ;/
bo jesli chodzi o obroty to to zalezy od kupujacych... jak spadalo naturalne, ze ludzie odchodzili i sie przestawali interesowac i zamarl ruch, ale teraz jak bedzie up i ludzie zaczna podkupywac bedzie mozna rozruszac obroty... :)
Ze 40 tys jest na arkuszu, może trochę więcej, wystarczy tylko brać z prawej albo cierpliwie czekać. ;) W komunie tak kupowało się samochody, albo czekało się cierpliwie w kolejce, albo płaciło ekstra i było od razu, ale tak czy inaczej opłacało sie kupić bo za rok były znacznie droższe. Tutaj jak obkupisz się do 2-4 złotych to i tak zarobisz tyle co w banku przez 10 lat. (policz ile papieru jest na rynku)
Dnia 2013-03-11 o godz. 08:54 ~jumbo napisał(a):
> Jeżeli dotarł nawet tu największy idiota giełdowy....
> masakra
A który to bo po wpisach to większość chcą ludzi na czajniki ubrać
Dnia 2013-03-11 o godz. 09:04 ~łołoło napisał(a):
> Dnia 2013-03-11 o godz. 08:54 ~jumbo napisał(a):
>
> Jeżeli dotarł nawet tu największy idiota giełdowy....
> > masakra
A który to bo po wpisach to większość chcą
> ludzi na czajniki ubrać
Dopiero wstałem... Wczoraj później wróciłem niż oczekiwałem.;))))
Widziałem na smartfonie jak ładnie poszliście do góry a dzisiaj delikatna korekta? Taka korekta po 40% wzroście to rzecz naturalna, szczególnie gdy na papierze nie ma mega grubasa w stylu Patrowicza, która za wstępie wali po kilkaset tys zł na K a potem spokojnie podnosi do melona. ;)
Moim zdaniem spokojnie, lepiej, że sypią teraz niż po 2 złote. ;)
nie....nie mam watpliwosci ze to Twoj pakiet....pytanie tylko czy jedyny?....bo moje doswiadczenie mowi ze takie pakiety na kosmicznych poziomach ustawia sie po to zeby wzniecic podniecenie wsrod drobnicy i przeswiadczenie ze niebawem kurs tam dotrze...:-) ha ha ha ha normalnie usmialem sie jak pszczola