Zwolnienie do 600 osób zapowiedziały Zakłady Chemiczne Zachem S.A. w Bydgoszczy - poinformował Urząd Pracy. Firma wygasza produkcję chemikaliów, po sprzedaniu praw do głównego wyrobu niemieckiemu koncernowi BASF.
Dnia 2012-12-16 o godz. 21:31 ~marysia napisał(a):
> Zwolnienie do 600 osób zapowiedziały Zakłady Chemiczne
> Zachem S.A. w Bydgoszczy - poinformował Urząd Pracy. Firma
> wygasza produkcję chemikaliów, po sprzedaniu praw do
> głównego wyrobu niemieckiemu koncernowi BASF.
Dnia 2012-12-16 o godz. 21:31 ~marysia napisał(a):
> Zwolnienie do 600 osób zapowiedziały Zakłady Chemiczne
> Zachem S.A. w Bydgoszczy - poinformował Urząd Pracy. Firma
> wygasza produkcję chemikaliów, po sprzedaniu praw do
> głównego wyrobu niemieckiemu koncernowi BASF.
hehe. no i po co to komu tutaj? przecież wiadomo co się dzieje... zachem od dawna nie przynosi kasy, ciech się go pozbywa. zobaczymy co będzie dalej, choć osobiście obstawiam, że taki poważny gracz na scenie chemicznej, jak ciech wróci ze zdwojoną siłą :D zresztą takie są plany, stworzenie z zachemu mniejszych spółek i działanie dalej, tylko w innych segmentach.
W innych segmentach?A to ciekawe.Np w budowlance co?Ja słyszałam zupełnie inne informacje dotyczace zupełnego zlikwidowania ZACHEMU.Ktory zakład chemiczny następny???????????
Dnia 2012-12-18 o godz. 17:32 ~marysia napisał(a):
> W innych segmentach?A to ciekawe.Np w budowlance co?Ja
> słyszałam zupełnie inne informacje dotyczace zupełnego
> zlikwidowania ZACHEMU.Ktory zakład chemiczny
> następny???????????
Dnia 2012-12-18 o godz. 17:32 ~marysia napisał(a):
> W innych segmentach?A to ciekawe.Np w budowlance co?Ja
> słyszałam zupełnie inne informacje dotyczace zupełnego
> zlikwidowania ZACHEMU.Ktory zakład chemiczny
> następny???????????
wiesz jak to jest, różni ludzie wypisują różne rzeczy... ja mam znajomego w zachemie, który mówił mi, że zachem będzie działał w energetyce i logistyce. i z tego co on uważa, to jest o wiele lepsze rozwiązanie, niż dalsze działanie w tych obszarach, w których zachem działał do tej pory - produkcja po prostu była nieopłacalna. biorąc pod uwagę, w jakiej sytuacji zakłady są teraz...