niestety ale musze przyznac racje i nie porównuj BGE do open neta !!!!! bge ma kontrakty na 500 mln zł !!!!!!!!!!!!!! ludzie uciekaja z fixów a tutaj nigdy nie było i niestety nie bedzie takich kontraktów.... zobaczycie ze po swietach bedzie mega sypanie a teraz odpowiednio kurs musi byc w miare wysoki...
porównałem do BGE bo za to samo tam traficie ! za zbyt zmienny kurs. No ale jesli kolega porównuje bge do open neta to ja dziekuje i przepraszam i spadam !
Wladco kalkulatora a od kiedy to osoba zarzadzajaca na NC?Dopoki nie ma infa,to dla mnie sa brednie:) jak taki jestes dobry z kalkulatorem to moze tez wyliczysz wyniki finansowe za 4 Q?
Bedzie na GPW niebawem , i tego sie trzymac nie bylo mowy o 2 fixach heh.A kto biedny i nie stac go na akcje w godziwej cenie to niech spierdala, a nie prubuje naganiac na spadki.
eryfikacja listy spółek w segmencie NC SHLR przeprowadzana jest raz na kwartał, na 3 sesje przed zakończeniem miesiąca kończącego kwartał kalendarzowy:
marzec
czerwiec
wrzesień
grudzień
a jaki mamy kolego miesiac ? gridzien. wiec srednia licz za wrzesien pazdziernik i listopad :)
"Segment NC SHLR obejmuje spółki, które uznawane są za spółki o podwyższonym poziomie ryzyka płynności, które dodatkowo charakteryzują się wysoką zmiennością kursu, a w ich przypadku nastąpiła upadłość lub likwidacja majątku."
Zakwalifikowanie spółek do segmentu NC SHLR skutkuje:
wykreśleniem akcji spółek z list uczestników indeksów rynku NewConnect;
Szczególnym oznaczaniem spółki w serwisach informacyjnych giełdy;
Odrębną prezentacją spółek w wynikach notowań;
Przeniesieniem akcji spółek do systemu notowań jednolitych;
Drogi Kolego naganiaczu pod różnymi nickami 31.60.164.*
ale proszę napisz wprost która to spółka ten wałek?
Bo widzisz jak piszesz tak niby o opennet a niby nie do końca to trudno cię zgłosić do KNF po nagrodę za pisanie bredni.
TA i 80% spolek notowanych na NC przejdzie na 2 fixy , hehe a jesli nawet to wiekszosc przeniesionych spolek ma sie duzo lepiej niz na Nc.Zreszta mnie to zwisa zawsze inwestuje dlugoterminiowo kupuje trzymam conajmniej rok 2 i sprzedaje , majac kilkanascie spolek zawsze kilka roslo kilkset 5 i ogolnie caly czas do przodu hehe.Nawet jesli ktoras bankrutuje pozostale odrabiaja to z nawiazką,
Dlaczego ted piszesz bzdury, podstawą zakfalikowania spółki do segmentu HLR jest (cyt)
Kryterium zakwalifikowania spółki do segmentu HLR jest wartość akcji w wolnym obrocie:
•średnia wartość akcji w wolnym obrocie w ciągu ostatnich trzech miesięcy nie przekracza 1.000.000 złotych
Kwalifikacja spółek do segmentu SHLR opiera się na analizie wskaźników rynkowych spółek za okres ostatnich 3 miesięcy; tylko spółki które spełniają następujące wskaźniki mogą trafić do segmentu Super High Liquidity Risk:
•średnia wartość akcji w wolnym obrocie w ciągu ostatnich 3 miesięcy nie przekracza 1.000.000 złotych,
•średni kurs akcji emitenta był niższy niż 10 groszy lub jego średnia zmienność przekraczała 10%, lub
•ogłoszono upadłość emitenta, lub
•nastąpiło otwarcie likwidacji emitenta.
Tutaj średnia wartość akcji w wolnym obrocie jest ok 3 razy większa więc nie piep.. głupot
Widać pojawiło się duzo naganiaczy na spadki co jak wiecie dobrze wrózy.
Szanowny panie ted.Nie pisz glupot,bo dzieci straszysz.A lat mam wiecej niz bym chcial i za dlugo siedze na gpw,zeby nie wiedziec o co chodzi.Poczekamy do konca roku i zobaczymy kto mial racje.Jesli jeden czynnik wystarczyl by do przeniesienia spolki to wybacz ale z NC 80% spolek od razu tam idzie.Takze do przeczytania w styczniu,ale pewnie juz Cie tu nie bedzie:)
Bez odbioru
Zgodnie z par. 4 ust. 1 ww. Uchwały, do segmentu SHLR kwalifikowane są akcje emitentów, jeżeli:
1) spełnione zostały łącznie następujące warunki:
a) średnia wartość akcji w wolnym obrocie wynosiła mniej niż 1.000.000 złotych,
b) średni kurs akcji był niższy niż 10 groszy lub jego średnia zmienność przekraczała 10%, lub
2) ogłoszono upadłość emitenta, lub
3) nastąpiło otwarcie likwidacji emitenta
Upadłości ani likwidacji spolka BGE nie przewiduje.
Średnie wskaźniki, o których mowa zaś w pkt 1), obliczane są jako średnia arytmetyczna z ostatnich 3 miesięcy kalendarzowych (z uwzględnieniem miesiąca, w którym dokonywana jest okresowa weryfikacja, z wyłączeniem ostatnich trzech dni obrotu tego miesiąca).
Giełda dokonuje okresowej weryfikacji wskaźników i warunków oraz kwalifikacji akcji do segmentów na 2 dni obrotu przed ostatnim dniem obrotu marca, czerwca, września i grudnia każdego roku.
jesli w planach macie budowe 3 biogazowni, kontrakty na 500 mln zł , przejecie 2 duzych firm i dostep do kontraktów z Lotosem oraz zsyki kwartalne na poziomie 2 mln zł to przyznaje.... wchodze i ja !!!!! :)
Tutaj idzie gra o co innego.Obroty juz rosna.Podpowiem Wam,ze tutaj nie ma przypadkowych decyzji a na polskich szkolach,ktore potrzebuja podlaczenia do "sieci" mozna tez dobrze zarobic.Po opublikowaniu infa juz bedzie za pozno na kupno.Caly czas was strasza a obroty rosna :D
ted, produkujesz się, a i tak nie kupisz Opennet, to po co tu siedzisz i się mądrzysz? Kupuj BGE, zarabiaj. Załóż firme nawet, żeby Cię BGE przejęło i basta ;)
Chłopaki tu nikt Wam zle nie zyczy. ale miejcie to na uwadze i badzcie tego swiadomi bo wielu z was o tym nie wie a druga polowa wie ale zaklina rzeczywistość . Argumenty Wam podałem co z nimi zrobicie Wasza sprawa. Tylko zeby sie nie okazało ze marshall własnie upycha 125 k akcji ktore posiada a zszedł z progu informacyjnego a na fixach udusicie sie własnym sosem i bedzie lawina kto pierwszy sprzeda bo to samo było na bge ale tam mega infa poszły. Te fixy to jeden wielki chu.... i nie wiem po co to wymyslili,