tak mnie naszło,
jeśli Abu Dhabi schodził z niemalże 30% do zera na przestrzeni kilku miesięcy nie informując rynku to czy nie podlega ustawowym karom?
Na moje oko karę powinni dostać.
Ale nie jestem wcale przekonany, że powinno to być jako info od spółki. Skoro nie byli nawet w zarządzie wtedy, to może też nie musieli o tym informować?...
no nie wiem, każde przekroczenie 5,10,15 itd % powinno być komunikowane do 4 dni roboczych. Abu Dhabi zszedł poniżej 25%, później poniżej 20%, 15%, 10%, 5%.
powinno pójść przynajmniej 5 komunikatów o zmianie posiadania. Nie poszedł żaden bo to załamało by popyt i nie daliby rady już nic sprzedać.
AER jako spółka powinien złożyć zgłoszenie do KNF w tym momencie, czy to zrobił? Wątpie,
może ktoś ma ochotę to zrobić?
podaję poniżej linka gdzie takie info można podesłać:
SKARGA na działalność firmy inwestycyjnej*
https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_dzialalnosc_firmy_inwestycyjnej.jsp
Abu Dhabi
http://www.companiesintheuk.co.uk/ltd/abu-dhabi-dolphin-iii
kapitał zakładowy 10tys Funtów
Address
SUITE 72 CARIOCCA BUSINESS PARK
2 SAWLEY ROAD
MANCHESTER
LANCASHIRE
ENGLAND
M40 8BB
(1,213 companies also use this postcode, this is probably a mail forwarding service address)
Spółka zarejestrowana w czymś jak wirtualne biuro, 'mail forwarding service' usługa przekierowywania korespondencji.
Legal Information
Company Registration No.: 07601751
Incorporation Date: 12 Apr 2011
1 Year old
Financial Year End: 30 Apr
Capital: £10,000.00
on 12 Apr 2011
Nie, bo to słup. Jakie ma to znaczenie? Już pisałem, że fakty żyją własnym życiem. Do samej upadłości, czyli do końca spółki mam ot choćby ja amunicji uzbieranej by gasić każdy większy popyt. Zarząd to wie i jest w pacie, z emisją również bo zjadę sobie na 12-15 gr. Cóż tu więcej myśleć? Wiadomo, że będzie gorzej, zresztą nie tylko tu :) Cały czas mamy rynek niedźwiedzia, dziś NC nowe minima wszech-czasów ustanowił - a to pokazuje jak bardzo gotówka jest w cenie
Pozdr przed obiadem - JAcek
myślisz, że abu dhabi mógł nie pokryć swoich akcji przy debiucie a w zamian miał np opłcić samolot, czego nie zrobił i stąd miał akcje za darmo a my nie mamy samolotu?
ta rezerwa 6 baniek na samolot, nikt nigdy nie wspomniał, ze zapłata była gotówkowa i nikt nie wspomniał czy główni pokryli swoje akcje gotówką na debiucie.
idąc dalej, może tej gotówki nigdy nie było, ani samolotu ale akcja umożliwiła ściągnięcie pieniędzy z rynku od drobnych i później jeszcze z rynku wywalając akcje?
To nie tak było. Kupili samolot razem z czymś co bym nazwał odpowiednikiem poliso-lokaty na kredyt, ala ścierwa czarneckiego typu pareto II. Wtopili na rzęchu bo na skłądki ubezpieczeniowo inwestycyjne nie mają ? Wygrać sprawy raczej nie wygrają, zresztą nie mają już kasy na kancelarię. Nawet jak rzęch będzie słono dodatkowym kosztem to musiałby jeszcze zarobić, ale znów papiery trzeba odnawiać od 2014, a na to kasa możliwa tylko z emisji. A żeby emisja była cena musiałaby znacznie wzrosnąć, a to nie jest możliwe ponieważ gram tu ja i lewą dziurką od nosa daje pstryczka całemu towarzystwu.
Zrozumieli?
Jak nie to i tak to nie ma żadnego znaczenia
EOF - JAcek
Jacek s padaj na drzewo.
I przestań dyskutować sam ze sobą. To robi się nudne.
Przestań tu mieszać - jak chcesz zbierać więcej, to zbieraj teraz, nikt Ci już niżej przed raportem nie odda.
A takie teksty jak przed chwilą to pisz do czasopisma "Wróżka".
Nie ma co się denerwować. Widzisz, że jakakolwiek dyskusja mija się z celem. Spółka już upadała, potem jechała na 1zł. (co najmniej). Teraz trzyma zarząd w szachu, sobie tylko znany sposobem:) Finansowanie mają zapewnione to po co im emisja..? I w kółko te same banialuki, które się kupy nie trzymają. Zresztą, na innych spółkach schemat jego postów jest taki sam, tylko zmienia "samolot" i "branża lotnicza" na co innego.
Efekt ten sam, napędzany psychoza, Wy oddajecie, a ja tańczę. Miałęm zdawkowe relacje z życia spółki, tak jak pisałem. Trzymanie tego pow. 27-30 gr. to trochę już przegięcie, zatem poluzuj Mieteq, idź na spacer, spotkaj kamrata i zagrajcie jakiś gambit przy paru głębszych