5 złotych to dużo, ale w arkuszu sprzedaży do 3 złotych jest 5 tysięcy akcji, więc niby nic.
Dużo zależy od inf jakie dostaniemy na dniach.
Jeśli wyniki finansowe znów będą dobre i "urwą dupę" to skok na 3-4 złote jest w zasięgu.
Jeszcze jakieś info o nowym kontrakcie, dodatkowo przejście na ciągłe i jest 5 ziko.
Dla mnie osobiście jednak najważniejsze jest żeby odbudował się arkusz kupna i sprzedaży. Wtedy zobaczymy co w trawie piszczy. Myślę że przed przejściem na ciągłe przydało by się by ktoś zrobił małą "kolędę" po forach i powiedzieć ludziom, że "BGodzilla is back"
Ja myślę, że jest szansa. Ale to będzie raczej wzrost pod przejście na inne notowania...na ciągłych może ostro bujać, bo będą chcieli trochę odebrać. Dlatego w styczniu może polecieć w dół. Ale jedno info i ...wiadomo
A Ty jak myślisz???
Wklejam też to co pisałem na innym wątku. Nie ustosunkowałeś się do tego. Albo więc masz inne zdanie albo Ci umknęło
Zysk z obecnych kontraktów widzę w granicach 12-16 milionów. Rentowność powinna być lepsza niż za 3kw...chociażby własny transport...
Ty od jakiegoś czasu widzisz tu 15 zł za akcję...W tym momencie większość się uśmiecha i nie wierzy. Pewnie zawsze jest ryzyko, że ktoś nas oszuka i że zamiast zysków pojawią się straty....Jednak my musimy opierać się na oficjalnych infach i mieć nadzieję, że grają fair.
Dlatego napiszę coś co może Cię lekko zaskoczyć. Twoje 15 zł jest na wyciągnięcie ręki. Muszą być tylko spełnione warunki:
1 - przynajmniej podobne kontrakty na drugą połowę 2013 i na 2014
Jeżeli pojawią się następne kontrakty, podobnej wielkości i będzie pewność, że 2 zł zysku na akcję to niepojedynczy wyskok a reguła, to 15 zl mamy bardzo szybko. Może przełom 1 i 2 kw? może trochę później.
No i rzecz najważniejsza. Dla naszej spółki głównym celem są biogazownie,. No i tu niestety nasze interesy się rozmijają...Dziwne to wręcz zakrawa o paradoks, ale według mnie tak właśnie jest. Same bowiem kontrakty mogą nam dać szybko 15 zł.
Z biogazowniami na 15zł możemy czekać długo dłużej....
Piszesz, że będzie według Ciebie spora emisja. Jeżeli by tak faktycznie było, to czeka nas przystopowanie kursu. Może i biogazownie są teraz w modzie, ale jednak trzeba na to sporo czasu i pieniędzy. Kontakt, to łatwy do policzenia zysk. Budowa biogazowni niesie ryzyko...Spółka musi się zadłużyć (może to robić na różne sposoby)
Dlatego w krótkim czasie budowa biogazowni oddali w czasie 15 zl.
2 - możliwe jest też 15 zl przy budowie biogazowni, ale tylko pod warunkiem finansowania innego niż emisja akcji. Finansowanie inne niż emisja jest wręcz wskazane w sytuacji jeżeli cena akcji nie odzwierciedla jej rzeczywistej wartości...a o tym wspominał Prezes
Podsumowując:
Jeżeli firma jest w stanie dalej zawierać kontrakty i mieć z tego stały roczny zysk na akcji w granicach 2 złotych, to po co nam biogazownie???? Paradoks???
To 2 złote zysku prędzej czy później musiałoby spowodować wzrost kursu do min 20 zł
Jeżeli jednak kolejnych kontraktów nie będzie, to by znaczyło, że ktoś komuś za coś pomógł przetrwać trudny okres....do emisji...
Kolejna rzecz szalenie istotna, to ile są w stanie wyjąć pieniędzy z Brukseli???
Aby było 5 zł musi się jeszcze ukazać jakieś pozytywne info. Osobiście myśle, że zarząd poczeka z następnymi infami do zmiany notowań.
Ale chętnie poznamy Twoje zdanie Jurek na ten temat.
awe na giełdzie trzeba myśleć samemu. Co do Digate - Jurek rzeczywiście pomylił się co do zasięgu wzrostów ale pisał aby kupować jak akcje były po 6 gr. Ja osobiście kupowałem po 10 i 12 gr tak więc nie straciłem.
Chętnie poznam zdanie Jurka odnośnie BGE.