• pan W. Autor: _zajaczek_ [164.126.116.*]
    Ktos mi chcial cos przetrzepac?!?! Nie pogardze!! Cph pijemy dzis??? :)
  • Re: pan W. Autor: ~ck [87.205.198.*]
    czym sie podniecasz
  • Re: pan W. Autor: ~spoko [83.22.222.*]
    to cena nominalna jest 0,10 gr wiem że to niewiele znaczy ale jednak zmienili z 0,32 gr
  • Re: pan W. Autor: ~TTomi [217.153.156.*]
    A nie niepokoi Was spora emisja po 10 groszy?

2. Warunkowe podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji 362.181.312 (słownie: trzystu sześćdziesięciu dwóch milionów stu osiemdziesięciu jeden tysięcy trzystu dwunastu) nowych akcji zwykłych na okaziciela serii O o wartości nominalnej 0,10 zł (słownie: dziesięć groszy).

i dalej:

§ 3.
    Walne Zgromadzenie Spółki upoważnia i zobowiązuje Zarząd Spółki do podjęcia wszelkich czynności prawnych oraz faktycznych niezbędnych w celu realizacji niniejszej Uchwały, w tym do:
    [...]
    6) złożenia wniosku o wprowadzenie akcji Spółki serii O do obrotu na rynku regulowanym GPW.
  • Re: pan W. Autor: ~ck [87.205.198.*]
    nie bo sa ubrani
  • Re: pan W. Autor: procka [83.4.161.*]
    Tomi - szczerze mówiąc, jeśli ma to byc pod akcje W Investments, to myślałam, że emisja będzie dużo większa (pierwotnie w planach było przecież nawet miliard akcji i to po cenie 3 razy wyższej).

Z ceną 0,10 zamiast 0,32 zagrali nie fair, bo w projektach było inaczej, ale w sumie nominał a cena rynkowa to dwie różne rzeczy...

Generalnie ważny jest efekt, no i ciekawe co powiedza na tej całej konferencji (która nota bene nie wiem o której jest i w jaki sposób się dowiemy, co na niej było - jak ktoś wie, to niech się podzieli).

Zajączek - pisałeś tyle żeby patrzec na pakiety, bo one są ważne - jak na razie nikt nie ujawnił, że posiada jakieś akcje - może jednak opchnęli wszystko w rynek, a obejmą dopiero z emisji - wiesz coś na ten temat ?
  • Do Procki Autor: ~Maruder [79.110.197.*]
    Procka jak się trzymasz? Niezła zawierucha przeszła, ale ja nie wymiękam. Wiem że nie jest łatwo, miło i przyjemnie, ale porzucać trochę musi.

Pewien mędrzec powiedział, że człowiek nie powinien nigdy zostawiać swojego rozsądku za sobą, ponieważ ma oczy z przodu a nie z tyłu. Wiem że nie jest to prosta układanka, ale jeszcze przed konferencją nie są wskazane nerwowe ruchy. Nerwy na wodzy.

Co do pakietów to zobaczymy jaki dzisiaj pójdzie i po jakiej cenie.

Trzymaj się i powodzenia :)
  • Re: Do Procki Autor: procka [83.4.161.*]
    Powie tak: w mojej ocenie wszystko jest dobrze i należy się cieszyc z obrotu sprawy. Cena nominalna nie powinna miec na kurs żadnego wpływu.

Mój "jakiś tam" niepokój dotyczy tylko jednej rzeczy - drobni akcjonariusze często nie rozumieją do końca lub nie chcą rozumiec, o co tak naprawdę chodzi, często nie wczytują się w różne informacje tylko działają na zasadzie "stadnej", do tego dochodzi robota naganiaczy i efekt często jest odwrotny niż powinien.

1. Cóż to np. za argument, że emisja jest bez PP, gdy od początku miała taka byc ?
    2. I cóż to za zła informacja, że będzie emisja, jeżeli będzie to emisja za akcje W Investments, które przecież sporo jest warte ?
    Powiem więcej - mnie wielkośc emisji wręcz zdziwiła, tzn. myślałam, że będzie dużo większa - chyba, że to tylko początek.

Człowiek martwi się za innych, bo również od ruchów tych innych zależy wartośc naszych akcji - takie to niestety zależności...

Pozdrawiam i odkąd mi "nagadałeś", to już się staram nie byc poddenerwowana :)))
  • Re: Do Procki Autor: ~Maruder [79.110.197.*]
    Niestety efekt owczego pędu dało się zauważyć i to bardzo mocno. A przed startem dzisiejszej sesji to był prawdziwy pokaz kogutów, który lepiej sprzeda PKC.

Teraz najważniejsze aby opadł kurz po bitwie (przynajmniej trochę) i zobaczymy co powiedzą na konferencji (również nie znalazłem informacji gdzie i o której miałaby się odbyć). Może w najbliższych dnia lub dzisiaj wywiad w CNBC Biznes? Przynajmniej wskazane.

I ciekawy jestem czy dalej będą pakiety ...

Teraz trochę pobuja. Ważne że przetrwaliśmy falę tsunami :)

1,5 mln akcji w 45 min

Pozdrowienia :)
  • Re: pan W. Autor: ~as [89.77.193.*]
    z tego wszystkiego to jest kluczem :-)
    Strony listu intencyjnego deklarują, że:
    1. będą dążyć do zrealizowania współpracy polegającej na zaangażowaniu właścicielskim Spółki w W Investments S.A. z siedzibą w Warszawie, pod adresem: ul. Prosta 32 00-838 Warszawa, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem: 0000385403 (dalej: WISA),
    2. docelowym modelem współpracy pomiędzy Stronami jest nabycie przez Spółkę akcji stanowiących 100% w kapitale zakładowym WISA, to jest nabycie 100.500.000 (słownie: stu milionów pięciuset tysięcy) akcji w kapitale zakładowym WISA,
    3. zamiarem stron przedmiotowego listu intencyjnego jest, aby Spółka nabyła 100% akcji w kapitale zakładowym WISA do dnia 30 czerwca 2013 roku.
  • Re: pan W. Autor: _zajaczek_ [164.126.116.*]
    Ludzie małej wiary. Czy cos z tego co pisałem do tej pory sie nie sprawdzilo? Czy tez jest tak jak mowilem:) znow dowod na to ze sie nie warto udzielac. A moze naganiacie na spadki?? :) hehehe
  • Re: pan W. Autor: leo7 [213.128.122.*]
    Dnia 2012-12-12 o godz. 09:07 _zajaczek_ napisał(a):
    > Ludzie małej wiary. Czy cos z tego co pisałem do tej pory
    > sie nie sprawdzilo? Czy tez jest tak jak mowilem:) znow
    > dowod na to ze sie nie warto udzielac. A moze naganiacie na
    > spadki?? :) hehehe

Zając wytłumacz mi tylko co niby z tego co zapowiadałeś sie sprawdziło , bo ja jakoś nie widzę ? To , że ktoś to może przejmie mówili wszyscy , którzy tu są i na to liczyli.
    Ty obiecywałeś ,że będzie mega info i jazda na 1 PLN do końca roku.
    Jeżeli tu będzie dodruk po 0,1 to jedziemy w dół, więc o czym ty mówisz ?
    Jeżeli pojedziemy w góre do 1 PLN , to wtedy będziesz mógł się przechwalać. Jak narazie aktualne, "przetrzepanie futerka ".

Pozdrawiam,
  • Re: pan W. Autor: ~miś [89.191.162.*]
    przykre jest obniżenie nominału do 10groszy a nie emisja akcji.
  • Re: pan W. Autor: ~raf [62.61.37.*]
    Kolego ale oni wnoszą swój nie mały kapitał więc nie przesadzajmy...
  • Re: pan W. Autor: ~Pin [188.127.6.*]
    Dla mnie to normalne oszustwo i żałuje, że siedze w tym dziadostwie już ponad rok. Najgorsza inwestycja jaką zrobiłem.
  • Re: pan W. Autor: ~jesssssssssssss [87.206.25.*]
    to teraz zajace przepowiadaja przyszlosc na gieldzie--no nie wytrzymam buhahaaaaaaaaaaaa-powodzenia w inwestycjach ----a czekam na ta zlotowke do swiat i na tego hit niusiora co to szarak cos tam bakal
  • Re: pan W. Autor: ~miś [89.191.162.*]
    zając poubierał ludzi, bedzie miał premię od WIŚNIEWSKIEGO
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.