• BĘDZIE STRATA ZA IV KWARTAŁ Autor: ~greg [31.182.115.*]
    Przeanalizowałem wyniki spółek portfelowych astorii i nie wygląda to dobrze. Znów będzie baaardzo duża strata za IV kwartał :(((. Dlatego tak sie kisimy na poziomie 5gr.
    Głownie stracą na e-kancelarii :(. Wielomilionowe zaangażowanie i znów spory minus od końca września. Szkoda bo cały rynek WIG ładnie pnie się do góry a NC ciągle jest w czarnej dupie...
    Podwyższenie kapitału najprawdopodobniej sie nie uda, chyba że WDM sobie po prostu dokupi udziałów.
  • Re: BĘDZIE STRATA ZA IV KWARTAŁ Autor: ~estory [31.174.112.*]
    a skąd ci się wzięła ta e-kancelaria to ja nie wiem. ale możliwe. ja myślę że niekoniecznie. zobaczymy co będzie z lugiem. wiesz. lub buduje fabrykę ( jest w astorii sporo udziałów) , nie wiesz co z Biomedem jakie będą jego wyniki bo skąd?
    cała reszta.. w sumie wystarczy żeby jeden się dostał na rajd Św mikołaja a astoria zrobi znacznie więcej niż jaki kolwiek inny fund. czemu ? bo dobra dobre spółki czemu? bo każda z nich ma coś sensownego na przyszłość. czemu nie ma akcjonariatu? bo ogólnie nie ma OBROTÓW wig ledwie 700mln nc= 200k nic ciekawego. w sumie siedzą i cisza. jeśli coś się ruszy to z pewnością pierwsze dobre wyniki będą na nc więc nie pisz gupot bo się po wystraszają :)
  • Re: BĘDZIE STRATA ZA IV KWARTAŁ Autor: ~greg [31.182.115.*]
    jesli chodzi o e-kancelarie to
    http://stooq.pl/q/h/?s=eka

To wszystko co piszesz to ładnie i pięknie brzmi, natomiast zarobi dopiero za 2-3 lata tak samo jak emmerson który handluje hipotekami.
    A wycena aktualna astori niestety wynika z wyceny spółek portfelowych. Ruszą spółki portfelowe to dopiero ruszy astoria. Normalna zasada działania rynku. Nikt jak na razie nie stety nie szczyci się kosmicznymi dochodami, wszedzie tylko straty i straty...
  • Re: BĘDZIE STRATA ZA IV KWARTAŁ Autor: ~astory [109.243.46.*]
    ale daj info że astoria ma w koszu choć 5% e-kancelarii :D bo nic w raporcie nie ma
    na lugu zarobią krocie ponad 2500% ;) a luga mają sporo
    aha ze strony masz. ale to nie wiadomo czy jest jeszcze czy nie bo w raporcie za 3q nic o tym ... poza tym = oni nie sprzedali ekancelarii więc ..
    W raporcie pisza to co chca abyś przeczytał. Szukaj troche szukaj. Od czego jest google.
    Poczytaj w raporcie ESPI e-kancelarii, tam pisze ile kto ma udziałów.
    Pozdrawiam!
    ps. pamietaj ja jestem po twojej stronie, też chce aby rosło bo wierzę w tą spółke, natomiast cudów nie ma. Dopóki spółki portfelowe nie rusza, astoria nie ruszy.
    zobaczymy , ja mam dobre przeczucie zwykle :)
    zobacz sprzedali 1mln akcji lug w pazdzierniku. A historycznie lug nigdy nie był tak nisko. Znów strata...
    http://slimak.onet.pl/_m/nb/biznes/20121022/165639/zawiadomienie.pdf

http://stooq.pl/q/?s=lug&c=5y&t=l&a=lg&b=0
    ale dywidendę zgarneli :) spora była od 6,65% :) poza tym sprzedali tylko 450tyś :) reszta jest i lug wciąż ciągnie do góry :)
  • Re: BĘDZIE STRATA ZA IV KWARTAŁ Autor: ~greg [195.20.110.*]
    zmien stronę na której ogladasz wykresy kolego. LUG miał 26-11 Split 1:25 jeśli twoja strona pokasuje Ci że wcześniej była to spółka groszowa a teraz kosztuje ponad 3,5 tu musze cie rozczarować. LUG jest na poziomie dawnych 14 groszy. A to jest cena emisyjna akcji C po jakiej Astoria objełą tą spólkę w 2010r.
    Mówiłem już GOOGLE zanim napiszesz jakąś rewelację.
    Liczę na to, że coś znajdziesz co mnie zaskoczy.
[x]
APOLLO 0,00% 2,04 2025-10-22 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.