Dnia 2012-12-11 o godz. 16:33 ~bart napisał(a):
> q...a mać !!!
a tu musi być info? zawsze ulica dowiaduje się ostatnia. Procka pisała ,ze słupy biorą. A ja obstawia,że po to harcerz puścił słupom aby teraz nie dawać komunikatów i walić w rynek bez wazeliny.
Twój wariant też jest możliwy, tylko jak to się ma do jutrzejszej konferencji - śmiałam się, że zwołują ją po to, żeby ogłosic likwidację - ale to by była jakaś totalna bzdura !
Ja myślę, że to tylko jakieś celowe rozgrywki, zabawa drobnymi, animator się popisuje (i może dodatkowo dostał odpowiednie polecenia), a może po prostu coś się wydarzyło na Walnym - może były dwie siły - jedna wygrała, a drugiej nie poszło, więc ewakuuje się z tematu...
Reasumując, naprawdę wcale się nie zdziwię, jak to jeszcze na plusie skończy...
Dnia 2012-12-11 o godz. 16:47 procka napisał(a):
> Twój wariant też jest możliwy, tylko jak to się ma do
> jutrzejszej konferencji - śmiałam się, że zwołują ją po to,
> żeby ogłosic likwidację - ale to by była jakaś totalna
> bzdura !
Ja myślę, że to tylko jakieś celowe rozgrywki,
> zabawa drobnymi, animator się popisuje (i może dodatkowo
> dostał odpowiednie polecenia), a może po prostu coś się
> wydarzyło na Walnym - może były dwie siły - jedna wygrała,
> a drugiej nie poszło, więc ewakuuje się z tematu...
> Reasumując, naprawdę wcale się nie zdziwię, jak to jeszcze
> na plusie skończy...
Zobacz sama. Ten schemat powtarza się od kilku dni. Kupowanie z prawej aby zachęcić leszcza a potem jednym zleceniem walenie w rynek PKC do Zera. Dziś poszło ponad 3 bańki w rynek. To nie kupuje gruby. Bo kupowaliby na wyższych poziomach.
Również niewykluczone, że animator robi sztuczny obrót - tu tak naprawdę drobni nie kupiliby 3 mln - tzn. nikogo nie obrażając, po prostu uważam, że drobni zostali "ubrani" wyżej i teraz raczej nie dokupują tylko dokładają się po stronie sprzedaży w tzw. panice.
No nie wiem - zgaduję.
Dnia 2012-12-11 o godz. 16:57 procka napisał(a):
> Również niewykluczone, że animator robi sztuczny obrót - tu
> tak naprawdę drobni nie kupiliby 3 mln - tzn. nikogo nie
> obrażając, po prostu uważam, że drobni zostali
> "ubrani" wyżej i teraz raczej nie
> dokupują tylko dokładają się po stronie sprzedaży w tzw.
> panice.
No nie wiem - zgaduję.
ok. ma to jakiś sens. Tylko dlaczego czekają jak uzbiera się po lewej i od razu sypią ? Po drugie nie podoba mi się to FF. Zdecydowanie za duże.
Nazwałam dzisiaj animatora "zabawiającym się młodziakiem" i pewnie teraz się mści... :)))
A patrząc od innej strony - Mają robic emisję po 0,32 - dzisiaj potwierdzili cenę (że emisyjna będzie równa nominalnej), to może rzeczywiście słupki się pozbywają w rynek, a Inwestor akcje będzie miał dopiero z emisji.
Tylko komu by się to opłacało - JRW sprzedał Lb za jakąś cenę, LB słupom za jakąś cenę, a słupy w rynek walą całkiem nisko - ktoś tu ewidentnie ma stratę - po co ?
Moim zdaniem nie warto robic nerwowych ruchów, ale każdy decyduje sam.
Kupowanie całej ilości z prawej za jednym ruchem dało by do myślenia. Jeżeli kupuje to gruby ale małymi kroczkami aby nie wzbudzać podejrzeń. Jak Wywala ktoś cały pakiet to myślicie od razu gruby to robi. Wcale nie musi tak robić w odwrotną stronę. Po prostu już sam nie wiem co myśleć. Po prostu może próbuję się pocieszać...