W pełni zgadzam się ze znawcą. Ja zamierzam wykorzystać panikę cwaniaczków, którzy weszli po ogłoszeniu informacji o wejściu EQT, do dokupienia tanio akcji. Jestem pewien, że w ciągu kilku miesięcy dogada się z innym funduszem lub inwestorem branżowym. Moim zdaniem nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Gerber to nie jest głupi facet. Nie zgodzi się na wpuszczenie kogoś na niekorzystnych dla spółki warunkach. Jeśli pognał EQT do domu, to znaczy, że jest pewien, że dostanie kasę on innych na lepszych warunkach.
Kto czyta moje komentarze wie, że wiele razy okazywały się już słuszne :)
jestem z Twoim opiniami.
Teraz może być dobra okazja do kupna po atrakcyjnych cenach tym bardziej że same wyniki też ulegają poprawie
co do rozmów z private equity to może nie poszło o cenę ale inne warunki współpracy...
EQT pisali w Pulsie Biznesu negocjuje również LUX med a więc pewnie na tym etapie nie chodziło im o zakup emc, ale jak ktos inny kupi luxmed to zapłacą tyle ile chce prezes emc albo i nawet prezesa zaskoczą pozytywnie ha ha ha.
EQT pisali w Pulsie Biznesu negocjuje również LUX med a więc pewnie na tym etapie nie chodziło im o zakup emc, ale jak ktos inny kupi luxmed to zapłacą tyle ile chce prezes emc albo i nawet prezesa zaskoczą pozytywnie ha ha ha.
z tego co wiem to chyba nie ma już ich w dalszym etapie rozmów ale na pewno transakcja z LX pokaże poziom wycen
A więc z twardych faktów pozostaje im medicover, który chyba nie potzrebuje inwestora a na pewno nie takiego, enelmed być moz nie wiem ale chyba nie ma takiego potencjału jak emc, moze swiismed ale to troche mała skala działalności - no to wychodzi na to , że EQT wróci a jak wróci to musi coś ciekawego przyniesc dodatkowo.