http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Rakotworcze-substancje-w-glebie-pod-Warszawa,wid,15150634,wiadomosc.html w artykule wypowiada się dr GRZEGORZ BARCZYK
Tu zbieżność nazwisk ani adresów na pewno nie jest przypadkowa:
PROMIS-TECH sp. z o.o.
KRS 0000225722
Adres: NA GROBLI 6, Wrocław 50-421
Data wpisu do Rejestru Przedsiębiorców: 2005-01-24
jedyny członek zarządu: Ryszard Parosa
udziałowcy: Ryszard i Aneta Parosa
Wypróbowana kilkakrotnie wcześniej stosowana strategia, zaplanowana z góry (zbieżność dat także nieprzypadkowa), na wypadek niepowodzenia ATONa...
Współczuję jeleniom, ja się dałem na to nabrać wcześniej, w poprzednim, trzecim z kolei wydaniu sagi o wielkich technologiach (obecna "słoneczna" jest, wg mojej wiedzy, piąta).
Swoją drogą nomen omen, kariera boga - słońce Atona też nie była długa, a po wspaniałym mieście Achet Aton zostały tylko marne ruiny (Tell el-Amarna).
Dnia 2012-12-06 o godz. 10:48 ~maly miki napisał(a):
> taaaa... stworzyli ten podmiot prawie 8 lat temu, zanim
> jeszcze powstał ATON HT S.A., bo przewidzieli to wszystko
> co się będzie potem działo ....
Taaaak właśnie:
"Spółka Akcyjna ATON-HT działa na rynku od sierpnia 2005r." (ze strony www emitenta)
i PROMIS też sobie działa, pod tym samym adresem, pewnie taaaak na wszelki wypadek...
a całą kasę z ostatniej emisji przerzucili do Promisa płacąc za jakąś wyimaginowaną usługę np. analiza wyników gazów wylotowych z MOS.
I wtedy Aton może padać bo prezes Barczyk ma już odzyskaną kasę i nową spółkę.
Ale przecież oni by się z tego nie wygrzebali już...
www.teleadreson.pl:
PROMIS-TECH Sp. z o.o.
Osoby kontaktowe: dr inż. Ryszard Parosa
Opis działalności :
projektowanie urządzeń i instalacji wykorzystujących energię mikrofalową
doradztwo techniczne, badania naukowe
instalacje mikrofalowe, suszarnicze
Tu mamy wspólny projekt, gdzie ATON był koordynatorem, a PROMIS beneficjentem, stąd też zapewne pojawiały się raporty o kontaktach z Niemcami, Łotyszami, Estończykami, itp, które były prawdopodobnie spotkaniami roboczymi w realizacji projektu europejskiego 7 PR AMIANTE:
Skwiotowanie Zarządu za rok 2010 przez Radę Nadzorcza w obliczu tych spraw i trupów w szafie było błedem. Motorem napedowym tego skwitowania był nowy układ w RN.
Ale to już niedługo, RN sie dekompletuje, podobnie jak możliwości działania lomzyńskiego LOBBY, bo
Biuro maklerskie BOŚ SA w Łomzy zostało rozwiazane. To w ramach restrukturyzacji oczywiscie. Nie wierzycie? To sprawdźcie.
BOS SA - Oddział Operacyjny w Łomży
18-400 Łomża
ul. Sienkiewicza 10
tel. (0-86) 215-48-81
pn.-śr. 9.00-16.30, czw.,pt 10.00-17.30
Pytanie, które inne lobby na tym skorzysta. Wrocławskie, Łódzkie, Wielkopolsko-Lubuskie lub Gliwicko-Krakowskie?
Rozumiem, że między tymi spółkami jest zawarta odpowiednia umowa, znana inwestorom i regulatorowi, wykluczająca jakikolwiek konflikt interesów, także osobistych - akcjonariusza i członka RN.
Oczywiście że nie wystarczy popatrzyc na SF finanowe Atona gdzie żadne transakcje nie zostały podatne z podmiotami powiązanymi a już nie pamiętam czy jest jasne stwierdzenie że nie ma żadnych transakcji z podmiotami powiązanymi
Ta należałoby tak naprawdę sprawdzić (tylko nie wiem kto miałby to zrobić) czy trnaskacje takie były i jak były opisane w sprawozdaniu rocznym (według mnie nie było nt temat żadnej wzmianki) a wtedy można podciągnąć pod fałszowanie sf a za to mamy 2 lata :)
Dnia 2012-12-06 o godz. 13:51 ~xyz napisał(a):
> Ta należałoby tak naprawdę sprawdzić (tylko nie wiem kto
> miałby to zrobić) czy trnaskacje takie były i jak były
> opisane w sprawozdaniu rocznym (według mnie nie było nt
> temat żadnej wzmianki) a wtedy można podciągnąć pod
> fałszowanie sf a za to mamy 2 lata :)
Akcjonariusz może wymagać od Zarządu spółki udzielenia mu informacji dotyczących spraw objętych porządkiem obrad WZ (art. 428). Zarząd jest zobowiązany udzielić akcjonariuszowi żądanych informacji. Ma prawo jednak odmówić udzielenia informacji w przypadku, gdy:
mogłoby to wyrządzić szkodę spółce albo spółce z nią powiązanej bądź spółce lub spółdzielni zależnej, w szczególności przez ujawnienie tajemnic technicznych, handlowych albo organizacyjnych przedsiębiorstwa,
mogłoby narazić członka zarządu na poniesienie odpowiedzialności karnej, cywilnoprawnej lub administracyjnej.
Jeżeli akcjonariuszowi odmówiono ujawnienia informacji podczas obrad walnego zgromadzenia i zgłosił on swój sprzeciw do protokołu, może złożyć do sądu rejestrowego wniosek o zobowiązanie zarządu do udzielenia informacji (art. 429).
po laniu od 1,8 nie widac popytu, spolka bardzo slabo sie zachowuje, nie rokuje odbicia, podaz czeka tytlko na troche popytu i sypie, dzisaj dzien litosci, jutro wpier....