• INFO Autor: ~IG [85.222.114.*]
    http://biznes.pap.pl/NSE2/pl/index/newsInfo/687105,internet_group_sa_zawiadomienia_o_zejsciu_ponizej_progu_5__ogolnej_liczby_glosow_na_wza

To chyba tylko przerzucanie z wora do wora.
  • Re: INFO Autor: ~CPH [93.167.53.*]
    co mam ci napisac, dla mnie swiat wkolo igr sie nie kreci. Co dzien na rynku sa roznego rodzaju okazje. dzis procentowo ladnie poszedl do gory. otwieracie szampany radujecie sie to dobrze , nadzieja widze odrzyla. Ja czekam na info o przejeciu. NIejkai zajac o tym pisal. Mialo byc dzis, wedlug jego postow, ale dalem mu czas do swiat. i znajac zycie zapadnie sie pod ziemie i zmieni nik, tak jak ty zmienisz za jakis czas.
  • Re: INFO Autor: ~hr-aabia [188.47.51.*]
    A jeszcze wczoraj tak po mnie i po moich postach jechałeś CPH.
  • post byl do niejakigo dzis hrabiego Autor: ~CPH [93.167.53.*]
    j.w
  • Re: INFO Autor: ~spoko [83.22.224.*]
    ciekawe komu to sprzedają pewnie dzisiaj sprzedali to resztę i już nie mają nic no ale kto to teraz ma zapewnę się niedługo dowiemy
  • Re: INFO Autor: lechm2 [158.75.80.*]
    To jest właśnie info o przejęciu, ktoś ma 21% akcji IGR lub więcej jeśli posiadał przed transakcją.
    Chyba, że transakcje pakietowa była robiona z tych pozostałych 21%, to potencjalny inwestor ma 17% akcji, czekamy na info o zwiększeniu zaangażowania.
  • Re: INFO Autor: ~abrams24 [46.204.94.*]
    pewnie tak, tylko ciekawe do czyjego wora to trafiło?!
  • Re: INFO Autor: ~yeta [83.26.148.*]
    parówka
  • Re: INFO Autor: ~Luk [85.176.44.*]
    kogo macie na myśli pod pseudonimem "parówka"?:)
  • Re: INFO Autor: ~ddddaaaawwww [83.27.78.*]
    Świetnie to rozegrali, teraz tylko czekać no kolejne informacje, kto ma akcje :)

Wygląda to znakomicie...
  • Re: INFO Autor: ~bogaty [81.190.142.*]
    Jeśli to parówa to będzie ostra jazda, a później lawina- analogicznie do jego innych spółek.
  • Re: INFO Autor: ~Teo [5.173.222.*]
    Dla mnie te zagrywki oznaczają jedno - uniknięcie konieczności wezwania ( ze wzgledu na goniący czas ). Inaczej nie mogliby zwiększac stanu posiadania bez konieczności wezwania, ponieważ zgodnie z art. 72. ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z dnia 23 września 2005 r.)
    "Nabycie akcji spółki publicznej w liczbie powodującej zwiększenie udziału w ogólnej liczbie głosów o więcej niż:
    1) 10 % ogólnej liczby głosów w okresie krótszym niż 60 dni, przez podmiot, którego udział w ogólnej liczbie głosów w tej spółce wynosi mniej niż 33 %,
    - może nastąpić, z zastrzeżeniem ust. 2, wyłącznie w wyniku ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę tych akcji."
  • Zrobią wezwanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~oł jeeeee!!!!! [194.181.128.*]
    wezwanie na sprzedaż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oł jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  • Re: INFO Autor: procka [83.7.117.*]
    Najprawdopodobniej masz rację, bo w raporcie jest wyraźnie napisane:

"... iż w dniu 28 listopada 2012 r. LB zbyła, na podstawie umów zbycia akcji..."

czyli zawarto kilka umów, więc poszło do kilku podmiotów - jeśli ten próg jest 10% jak piszesz, to sprzedali do co najmniej 3 różnych...

Ciekawe... wg tego rozumowania muszą teraz czekac 60 dni, żeby to połączyc w jedno..

... Ale to przecież nie ma kompletnie żadnego znaczenia, bo...

...chyba wreszcie jest dobrze :)))
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.