co mam ci napisac, dla mnie swiat wkolo igr sie nie kreci. Co dzien na rynku sa roznego rodzaju okazje. dzis procentowo ladnie poszedl do gory. otwieracie szampany radujecie sie to dobrze , nadzieja widze odrzyla. Ja czekam na info o przejeciu. NIejkai zajac o tym pisal. Mialo byc dzis, wedlug jego postow, ale dalem mu czas do swiat. i znajac zycie zapadnie sie pod ziemie i zmieni nik, tak jak ty zmienisz za jakis czas.
To jest właśnie info o przejęciu, ktoś ma 21% akcji IGR lub więcej jeśli posiadał przed transakcją.
Chyba, że transakcje pakietowa była robiona z tych pozostałych 21%, to potencjalny inwestor ma 17% akcji, czekamy na info o zwiększeniu zaangażowania.
Dla mnie te zagrywki oznaczają jedno - uniknięcie konieczności wezwania ( ze wzgledu na goniący czas ). Inaczej nie mogliby zwiększac stanu posiadania bez konieczności wezwania, ponieważ zgodnie z art. 72. ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z dnia 23 września 2005 r.)
"Nabycie akcji spółki publicznej w liczbie powodującej zwiększenie udziału w ogólnej liczbie głosów o więcej niż:
1) 10 % ogólnej liczby głosów w okresie krótszym niż 60 dni, przez podmiot, którego udział w ogólnej liczbie głosów w tej spółce wynosi mniej niż 33 %,
- może nastąpić, z zastrzeżeniem ust. 2, wyłącznie w wyniku ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę tych akcji."