• ING Ubezpieczenie z funduszem kapitałowym Strategia Lwa Autor: ~Marek [89.74.28.*]
    Witam Państwa,

Kto posiada jeszcze i wpłaca na "Ubezpieczenie z funduszem kapitałowym ING Strategia Lwa"? Chciałbym porównać kwoty wpłat do zysku. Chciałbym potwierdzić czy rzeczywiście po wielu latach zwraca nam się koszt poniesiony na administrowanie i zarządzanie przez ING itp. Ja jestem rozczarowany i chciałbym zobaczyć jak to jest u innych.

Pozdrawiam
    Zapraszam tu albo na: d.r.koontz@interia.pl
  • Re: ING Ubezpieczenie z funduszem kapitałowym Strategia Lwa Autor: ~hmmm [194.177.29.*]
    Od 2007 roku zajmuję się ubezpieczeniami i widziałem już wiele polis ING (kilkadziesiąt polis rozpracowywałem na życzenie klientów złotówka po złotówce jeśli chodzi o wpłaty na fundusze i ubezpieczenie) (Strategia Lwa, Emerytura Premium itp) i do tej pory nie natrafiłem na polisę, której wartość wykupu byłaby większa niż suma wpłat (a widziałem polisy zawarte 15 lat temu).

Strategia Lwa to ubezpieczenie, gdzie średni koszt ubezpieczenia i kosztów administracyjnych to 44% ze składki więc zarobek na funduszach musiałby być całkiem spory (średniorocznie) żeby zarobić na emeryturę.
    Miałem kilkukrotnie konfrontację u moich klientów z agentami ING próbującymi sprzedać to cudo... po kilku pytaniach o koszty niestety nie potrafili obliczyć (korzystając z OWU i tabeli limitów i opłat) ile idzie na ubezpieczenie a ile na inwestycję.
    Jedna agentka (12 lat sprzedawała "strategię lwa") poległa na tym pytaniu i nieudolnie próbując wyjść z oszukanym uśmiechem z sytuacji powiedziała: "Panie...a kto by się tam przejmował kosztami?..." to tak jakbym kupował auto i sprzedawca zataił przede mną, że pali 100 litrów na 100 km a koszt roczny serwisu to 50% wartości auta. I do tego bez gwarancji, że auto dowiezie mnie "na emeryturę".
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.74.28.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)