Nie ma na to żadnych szans.
Przestałem już płakać, teraz tylko się śmieję.
Jeszcze niedawno analitycy IDMSA rekomendowali "Kupuj" z ceną docelową 8 zł. Zapomnieli tylko dodać, że za 2 akcje :-)
Eee tam.... 8 to nie do osiagniecia na dzisiaj, ale jhak najbardziej do osiagniecia jesli poprawia sie wyniki.
Jesli popatrzysz na raporty to zawsze IV kwartal jest najwazniejszy dla spolki. Backlog byl 120 mln... jesli 100 mln z tego zrealizuja to powinien byc ladny zysk w okolicach 8 mln...
Spolka nie ma prawie zadnego zadluzenia.
Tutaj to co bedzie decydowac to przychody....firma teraz jest wyceniana na 20% przychodow.... Comarch na 65%
Wyniki tej (i nie tylko tej) spółki nie mają najmniejszego wpływu na kurs akcji - chyba nie zdradziłem wielkiej tajemnicy ?
Wystarczy popatrzeć 1-2-3 lata wstecz, wyniki były świetne a kurs leciał na łeb, na szyję.
A wyniki - jakieś tam będą, te dobre to już były.
Po prostu nie ma rynku - 80% akcji jest w rękach 3 ludzi, którzy póki co nie mają zamiaru (i nie są w stanie) sprzedać i jest im obojętne, czy kurs jest 4 zł czy 40.
najgorsze przy tej spółce są obroty ( ich brak )
już myślałem ,że coś drgnęło a tutaj okazuje się ,że ludzie z zarządu miedzy sobą chyba handlują - w ten sposób to się ukisimy na tym poziomie do następnej bessy a wtedy zlecimy na 2 zł
Panie Antoś -korekta z pewnością nastąpi, jak w banku tu się zgadzamy. Wątpię jednak żeby w tym momencie. Kluczowe wybicie nastąpiło a na godzinowym i dziennym dwa ważne wskaźniki
zachowują się ok. MACD(12,26,9) 0.1696 (SIGNAL: 0.1439) kupuj
TRIX(14,9) 0.0051 (SIGNAL: 0.0037) kupuj