• WK Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Kiedy mysliscie, ze IVMX wroci do przedzialu 0.8-1.0 WK?
  • Re: WK Autor: kocur28 [83.6.212.*]
    Nie ma na to żadnych szans.
    Przestałem już płakać, teraz tylko się śmieję.
    Jeszcze niedawno analitycy IDMSA rekomendowali "Kupuj" z ceną docelową 8 zł. Zapomnieli tylko dodać, że za 2 akcje :-)
  • Re: WK Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Eee tam.... 8 to nie do osiagniecia na dzisiaj, ale jhak najbardziej do osiagniecia jesli poprawia sie wyniki.

Jesli popatrzysz na raporty to zawsze IV kwartal jest najwazniejszy dla spolki. Backlog byl 120 mln... jesli 100 mln z tego zrealizuja to powinien byc ladny zysk w okolicach 8 mln...

Spolka nie ma prawie zadnego zadluzenia.

Tutaj to co bedzie decydowac to przychody....firma teraz jest wyceniana na 20% przychodow.... Comarch na 65%
    Wyniki tej (i nie tylko tej) spółki nie mają najmniejszego wpływu na kurs akcji - chyba nie zdradziłem wielkiej tajemnicy ?
    Wystarczy popatrzeć 1-2-3 lata wstecz, wyniki były świetne a kurs leciał na łeb, na szyję.
    A wyniki - jakieś tam będą, te dobre to już były.
    Po prostu nie ma rynku - 80% akcji jest w rękach 3 ludzi, którzy póki co nie mają zamiaru (i nie są w stanie) sprzedać i jest im obojętne, czy kurs jest 4 zł czy 40.
    Na wielu spolkach tak jest....

TO co jest fajne w IVMX to, ze to nie jest jedna osoba tylko kilka... to zdecydowanie poprawia przejrzystosc....

Wyniki odbija sie na cenie kiedy przyjdzie dywidenda :)
    Nie liczyłbym na to, w tym roku dywidenda była 0,1 zł, w poprzednich latach 0,3 gdy wyniki były lepsze. Czy będzie w przyszłym - kto wie ?
  • Re: WK Autor: ~1973 [77.115.6.*]
    Kocurku nie płacz już. Wszystko się ładnie odmieni.
    Pozdrawiam
  • Re: WK Autor: ~do 1973 [82.177.83.*]
    czy kupic jeszcze czy raczej już za póżno
    Nie pytaj sie nikogo tylko sam mysl...

Zobacz jak wyceniane sa podobne spolki z tego sektora w stosunku do ich przychodow i wartosci ksiegowej!

• Re: WK Autor: ~1973 [77.114.51.*]
    Oczywiscie kolega ma rację- wiec wystarczy że zastosujesz sie do rady greatmongo
    pozdrawiam
  • Re: WK Autor: ~antoś [83.20.148.*]
    Nie tumańcie w głowach 1973 i inni ponieważ lada dzień tu będzie korekta, ile nie wiem, ale po wskaźnikach widać, że będzie i ups w dół.
    Antosiu ja na technicznej analizie sie nie znam i szklanej kuli nie posiadam, wiec tego czy bedziekorekta czy nie nie wiem....

To co wiem, to to, ze ta spolka jest wyceniana na 20% przychodow....a np. taki Comarch na 2/3.

Do tego spolka jest niezle wypozycjonowana i ma silne koneksje w energetyce, a to bedzie sektor wzrostu przez kilka lat....

Nie mowie, ze nie bedzie korekt czy spadkow, ale dzisiejsza wycena jest po prostu za niska..
  • Re: WK Autor: ~gość [31.182.149.*]
    najgorsze przy tej spółce są obroty ( ich brak )
    już myślałem ,że coś drgnęło a tutaj okazuje się ,że ludzie z zarządu miedzy sobą chyba handlują - w ten sposób to się ukisimy na tym poziomie do następnej bessy a wtedy zlecimy na 2 zł
  • Re: WK Autor: ~1973 [95.40.181.*]
    Panie Antoś -korekta z pewnością nastąpi, jak w banku tu się zgadzamy. Wątpię jednak żeby w tym momencie. Kluczowe wybicie nastąpiło a na godzinowym i dziennym dwa ważne wskaźniki
    zachowują się ok. MACD(12,26,9) 0.1696 (SIGNAL: 0.1439) kupuj
    TRIX(14,9) 0.0051 (SIGNAL: 0.0037) kupuj

Pozdrawiam
[x]
IVMX 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.