• Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~Kris [148.81.254.*]
    Albo na NWZA wszystko pójdzie ok i będą korzystne info dotyczące układu, wtedy jutro będzie plus, albo coś się nie uda i mamy spadek w dół. Widać jedno, że wszyscy trzymają akcję i czekają na rozwój sytuacji... Tak kiepskich obrotów już nie pamiętam. Wybieram pierwszy scenariusz bo mam papier i chciałbym na nim trochę zarobić :)
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~artudit [83.27.200.*]
    na walnym nie okaze sie nic i bedzie sie osuwac
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~sam [188.146.174.*]
    Jeslina walnym wszystko pojdzie dobrze to pewnie zrobia podbitke chociaz juz powinno cos ruszyc a tu cisza spokoj
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~str [91.145.129.*]
    A ktorego walne?
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~EKO [81.163.201.*]
    hehe....raczej juz po...
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~sam [89.231.220.*]
    co myslisz o tym EKO?? nie wyglada to zbyt kolorowo slaby ruch dzis chociaz wydaje sie ze nie ma duzo drobnych ale niepokoi mnie ta duza emisja ktora chca zrobic i ktora mieli dzis uchwalic
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~sam [87.116.216.*]
    poza tym szoruja po wsparciu jesli nie bedzie dobrega infa dzis czy jutro to zaczniemy osuwac sie w dol i to moze zapoczatkowac dluzszy spadek
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~EKO [81.163.202.*]
    dzisiejsza sesja faktycznie może bez kolorów i zdecydowanych ruchów, koszyk dziurawy także transakcja na 1-2k potrafi hustać kursem mocno co dzisiaj zresztą było widoczne,..wsparcie dopiero ruszyliśmy także nie jest źle, poczekajmy na sprawozdanie z walnego co do ceny emisji, potencjalnych inwestorów zainteresowanych warrantami no i oczywiście planu restrukturyzacyjnego, w dalszej kolejności spotkania z wierzycielami, ..a że emisja także też na + pewnie część środków pójdzie na spłatę wierzycieli także pewnie dogadają się bez problemów..jak to mówią ..."jak bym wiedział to bym w złotych butach chodził":)..nie ma sensu robić pochopnych ruchów cena i tak jest niska także kierunek powinien być oczywisty. a że buja to już chyba każdy zdążył się przyzwyczaić.pzdr
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~sam [89.231.192.*]
    dzieki za odpowiedz, oby bylo tak jak piszesz zostaje nam czekac na infa ktore cos wiecej nam wyjasnia
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~obserwator [89.151.40.*]
    troche dziwne ze jeszcze nie ma zadnych informacji na temat nwza bo odbylo sie ono dzisiaj o godz 11 , cos ktos wie
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~sterw [178.36.186.*]
    byly dni zuchwalych mlodych ,potem beda dni strachu na koniec juz tylko dni paniki taka jest gielda nie ma na niej latwego chleba.
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~Kris [93.154.245.*]
    Jak dla mnie NWZA powinno zapoczątkować sprzątanie w spółce i uważam że zarząd zrobi wszystko żeby kurs ruszył do góry, im powinno na tym najbardziej zależeć, muszą udowodnić wierzycielom że to chwilowa zadyszka i będzie dobrze... Najważniejsze nie panikować i realizować swoje założenia...
    z tego co wyczytalem z projektow to akcje serji i ktore to mialy by byc przyznane inwestorom w liczbie ok 4,3 mln szt cena nominalna 2,41 , maja posluzyc restrukturyzacji spolki wiec zeby pomuc cena emisyjna musiala by byc przynajmniej 20 zl co daje nam ok 100 mln w przeciwnym wypadku emisja bedzie mijac sie z celem , niepokoi mnie jedynie brak info z nwza , ktore napewno juz sie skonczylo
    walne zostolo przerwane kurwa mac co za zarzad zmeczyli sie kilkugodzinnymi obradami ciekawe na czym stanelo
    Skąd info że zostało przerwane...
    dzwonilem pod numer relacji inwestorskich alterco , troche pozno ale odebrala babka i muwila ze zostala zarzadzona przerwa do 20 grudnia , info o przebiegu obrad mialo sie ukazac ale do tej pory nic nie ma wiec nie wiadomo na czym stanelo jutro bede dzwonil ok 9 rano jezeli do tej pory nic sie nie pokarze troche dziwne przecierz wszyscy powinni wiedziec zwlacza w takim napieciu sytuacji
    Dzięki za info :) też uważam że inwestorzy nawet tacy drobni jak my powinni wiedzieć na czym stoimy, jeżeli spółka zacznie unikać kontaktów to straci zaufanie i wtedy to będzie koszmarny dół... Mam nadzieje że jutro się coś wyjaśni, i podadzą powody przerwania...
    ps nie ma co panikowac trzymamy akcje z tego co wydedukowalem cena emisyjna nie moze byc nizsza niz 20 zl jezeli ta emisja chca ratowac spolke
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~Shooter [37.8.223.*]
    Zgodnie z tym co zapowiadali cena akcji będzie zależała od sytuacji an rynku. I tu się zgadzam na 20 zł . Czyżby musieli dzwignąć kurs? Czekamy :)
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~Kris [148.81.254.*]
    Myślę że macie racje co do ceny, i myślę też że to ona jest w tej chwili problemem, bo kurs jest jaki jest na dzień dziesiejszy i uważam że liczyli na to że na dzień 3 grudnia będzie sporo wyższy...Chciałbym przypomnieć że w październiku analityk Jerzyk mówił o 5,8 zł za akcję, więc teoretycznie liczyli na kurs w grudniu co najmniej 8-10 zł.... Nie ukrywam że byłbym bardzo zadowolony z takiego obrotu spraw... Trzeba czekać i nie panikować, papier musi się ruszyć, jeśli spółka ma być dalej na rynku...
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~artudit [83.29.99.*]
    wy wszyscy chyba od wczoraj na gieldzie a oto cytaty kurs musi ruszyc bo zarzad musi pokazac ze w spolce ok a co ma kurs do tego co robia by ratowac spolke kurs to moze tu na trupie podniesc kazdy i to za kilkaset tysiecy i pewnie tak bedzie przed wycofaniem z parkietu drugi cytata emisja musialaby byc po 20 bo inaczej mija sie z celem czemu nie po 1000 tylko kto by to mial po 20 objac i po co? trzeci cytat chyba najzabawniejszy jest zle ale jest tanio buhhhaaaa tu sie musialem usmiechnac tanio to bylo po 70 gr i to niedawnoa teraz jest po 400% wzroscie obudzcie sie to bankrut i poza dt nic tu sie nie da zrobic a i mozliwosci dt przed silnym spadkiem sa obecnie znikome
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~Zosia [37.130.46.*]
    "trzeci cytat chyba najzabawniejszy jest zle ale jest tanio buhhhaaaa tu sie musialem usmiechnac tanio to bylo po 70 gr i to niedawnoa teraz jest po 400% wzroscie obudzcie sie to bankrut i poza dt nic tu sie nie da zrobic"

~artudit tez juz tylko obserwuje. zwrociles uwage na ciekawa rzecz, jak od 70 gr roslo to ludzie mieli ten sam optymizm. teraz ludzie wsiedli po paresetprocentowym wzroscie i sie ciesza, ze zlapali promocje. ale tak jest zawsze. kilka sesji na czerwono i nastroje sie zmienia. od konca wrzesnia przewinela sie przez ta spolke masa goniacych za milionami. przy 70 groszach to bylo ryzyko, powyzej 3 to juz szalenstwo, ale wiesz jak to jest, rzuc dolarek za rog, a wszyscy pobiegna. pozdrawiam
    artudit- ty to chyba od palucha jestes placi ci za te bzdury co wypisujesz , nie masz akcji to spadaj z forum alterco i nie truj tu dupy bo kazdy wie co z pieniedzmi zrobic
    bzdury to wy wypisujecie i to takie zyczeniowe moze ktory zapyta ile bedzie w tym roku dywidendy?
    kto ma troche oleju w glowie to wie ze akcje sa mocno niedowartosciowane , emisje musza dopasowac do warunkow panujacych na gieldzie ale tez nie moga wyemitowac wiecej niz ok 4,3 papiera wiec cena emisyjna musi byc wysoka zeby ta emisja miala jakikolwiek sens
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~Kris [148.81.254.*]
    To się nazywa krótka pamięć...Mówisz że urosło 400% i już więcej nie pójdzie, a jak spadło o 95% z 40 zł to nikt nie zauważył, piszesz tylko o wzroście 400 %. Ja nie mam stresu bo jestem jednym z tych co kupili po 70 gr, ale nie panikuje bo uważam iż spółka jest mocno niedowartościowana, dodrukowując papier zwiększają kapitał żeby się oddłużyć, mogliby również sprzedać nieruchomości po zaniżonej cenie, ale widać że nie chcą tego robić jak myślicie dlaczego? Moje zdanie jest takie, emisja to jak dodrukowanie pieniędzy, oni mogą sobie na to pozwolić bo spółka ma spory majątek i jest nie do szacowana, co innego gdyby mieli jedno biurko i rzucali pustymi obietnicami, a i takie twory są na naszym parkiecie... Oczywiście jest to moje zdanie i mogę się mylić, ale jak to mówią jest ryzyko jest zabawa.... :)
    oj obserwator ty jak jarek polske zbaw a pomysl ze ktos te emisje musi objac i niby po co ma placic za akcje te twoje 20 zl? ty wychodzisz z zalozenia ze alterco musi przetrwac bo ty masz akcje i do tego starasz sie dopasowac rzeczywistosc tymczasem rzeczywistosc jest taka ze alterco jest w upadlosci skonfliktowane z wierzycielami i ich szanse na przetrwanie sa grubo ponizej 50 %
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~sterw [77.254.38.*]
    a potem tylko placz i zgrzytanie zebami
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~bankier [78.8.73.*]
    Patrząc jak do tej pory w zasadzie akcje były skupowane to liczę na korzystna wersję i od jutra powinien być plus
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~fhhhh [67.159.5.*]
    zzzzzz
  • Re: Cisza przed burzą - opcje są dwie... Autor: ~sterw [178.36.56.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-cisza-przed-burza-opcje-sa-dwie,12121204.html

wiecie jak sie czuja ryby miotajace sie w sieci z ktorej nie moga sie uwolnić?
[x]
ALTERCO -50,00% 0,02 2016-05-23 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.