• ATM Grupa potencjał Autor: ~Koenigsegg [83.6.14.*]
    W spółce jest duży potencjał co moim zdaniem na to wskazuje m.in:
    1) skup akcji własnych
    2) gdzieś wyczytałem że TVP ma emitować ranczo włącznie do 2014 roku
    Co Waszym zdaniem może wpłynąć jeszcze na zachowanie kursu akcji?
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~stara_donalda [83.27.244.*]
    XXVIII Mistrzostwa Europy w piłce siatkowej mężczyzn 2013 zorganizowane zostaną po raz pierwszy w Polsce i Danii.

Zobaczymy kto załapie się na transmisje (o ile będą), potencjalnie może to zrobić ATG lub TVP.

Ale najciekawsze kryje się tutaj i aż mi się ryło uśmiecha.
    http://www.atmgrupa.pl/o-nas-przetargi/

"Tytuł projektu: ”Ekspansja Spółki ATM Grupa na rynku europejskim poprzez wdrożenie Planu Rozwoju Eksportu„

Badania marketingowe winny obejmować następujące rynki docelowe: Niemcy, Włochy, Hiszpania, Słowenia, Węgry i Bułgaria."

Chyba wykorzystam te spadki na więcej zakupów.

• Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~Luis zwany Figo [83.22.181.*]
    Największy potencjał ma w kanale ATMRozrywka, w końcu do niego ma obecnie dostęp cała Polska w naziemnej tv :) Także to jest największy kapitał. Po drugie Solorz-Żak ma 17% akcji ATM to logiczne, że jak Polsat będzie emitował nowe seriale czy teleturnieje to ATM będzie je w większości produkował np. Bar, Awantura o kasę, Dwa Światy, Big Brother jak był w tv4 itd. Po trzecie co roku wysoka dywidenda ostatnio 0,12 zł to przy kursie 1 zł daje 12% zysku czyli dwa razy więcej niżej na dobrej lokacie w banku. Po czwarte zerowe albo bardzo małe zadłużenie spółki. Także nic tylko kupować akcje o ile ma się obecnie kapitał i cierpliwość poczekać dłuższy czas żeby zebrać plony w wysokości od 50-100 % zysku :)
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~Koenigsegg [83.6.14.*]
    O o tych przetargach nie wiedziałem.. no właśnie jest więcej plusów niż minusów w tej spółce. Też się zastanawiam nad zwiększeniem liczby akcji. Średnia wartość mojego papieru to 0,96 więc jest okey, ale jak spadnie poniżej 0,90 to na pewno dokupię.
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~krokodyladam [46.112.150.*]
    to jest pewne !!!!! kupuj po 0,93 i jedziemy do 1,18 ,lokomotywa już sapie
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~Km [89.73.93.*]
    Trudno będzie kupić poniżej 0,9 . Teraz sprzedają ci ,którzy kupili po tej cenie a nie ma ich dużo. Moim zdaniem pójdzie wyżej.
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: jok007 [157.25.200.*]
    1. Fakt, że spółka generuje gotówkę, a słabe wyniki na papierze "generuje" amortyzacja. Inwestycje natomiast zwrócą się błyskawicznie jak tylko skończy się kryzys

2. ATM Rozrywka i nowe źródło gotówki

3. Skup akcji w mniejszym stopniu, bo już pewnie jest dyskontowany
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~luj [83.82.78.*]
    Skup to najgorszy syf jaki sie tu mogl trafic, dopoki sie nie skonczy, nic tu sie dobrego nie zdazy. To wlasnie w celu przeprowadzenia korzystnego skupu akcje zostaly wyprowadzone do luxembuga (gem, masashi itp., mowi wam to cos?). Kurs pewnie dzwignie sie mocniej koncem roku, ale nastepnego - bo cena 3 pln za akcje to i tak nie jest tu drogo w dluzszej perspektywie. A jak bedzie - sie zobaczy
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~marcin [83.29.129.*]
    ja dokupuje powoli bo warto w perspektywie roku
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~CyCu [95.160.35.*]
    Skup akcji został najpewniej przegłosowany z uwagi na to że spółka sama chcę zarobić na swoich własnych akcjach, nic nadzwyczajnego. I tak jak ktoś wyżej powiedział do czasu aż nie będzie zakończony skup spółka nie ruszy się nawet o 5% w górę. bo kto chcę kupować drożej ?
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~lejek [89.68.102.*]
    to do grudnia 2013............ te wcześniejsze obroty były niepokojące słupy się nałykały a walić będą ostro .......................to typowo komunistyczna spółka .......powstała na zrębach komuny --------------------więc wam nie odpuszczą są pazerni...............pozdro do listopada 2013 wtedy muszą się słupą odpłacić nie ma nic za darmo
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~CyCu [178.36.132.*]
    Zobaczymy na koniec roku, w info dotyczącym skupu mowa jest że nie może potrwać dłużej niż do 31.12.12r więc zobaczymy jak na tym wyjdziemy.
  • Re: ATM Grupa potencjał Autor: ~Jm [37.108.46.*]
    Chyba do końca 2013 roku?
[x]
ATMGRUPA 1,77% 4,02 2025-10-22 10:54:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.