W spółce jest duży potencjał co moim zdaniem na to wskazuje m.in:
1) skup akcji własnych
2) gdzieś wyczytałem że TVP ma emitować ranczo włącznie do 2014 roku
Co Waszym zdaniem może wpłynąć jeszcze na zachowanie kursu akcji?
Największy potencjał ma w kanale ATMRozrywka, w końcu do niego ma obecnie dostęp cała Polska w naziemnej tv :) Także to jest największy kapitał. Po drugie Solorz-Żak ma 17% akcji ATM to logiczne, że jak Polsat będzie emitował nowe seriale czy teleturnieje to ATM będzie je w większości produkował np. Bar, Awantura o kasę, Dwa Światy, Big Brother jak był w tv4 itd. Po trzecie co roku wysoka dywidenda ostatnio 0,12 zł to przy kursie 1 zł daje 12% zysku czyli dwa razy więcej niżej na dobrej lokacie w banku. Po czwarte zerowe albo bardzo małe zadłużenie spółki. Także nic tylko kupować akcje o ile ma się obecnie kapitał i cierpliwość poczekać dłuższy czas żeby zebrać plony w wysokości od 50-100 % zysku :)
O o tych przetargach nie wiedziałem.. no właśnie jest więcej plusów niż minusów w tej spółce. Też się zastanawiam nad zwiększeniem liczby akcji. Średnia wartość mojego papieru to 0,96 więc jest okey, ale jak spadnie poniżej 0,90 to na pewno dokupię.
1. Fakt, że spółka generuje gotówkę, a słabe wyniki na papierze "generuje" amortyzacja. Inwestycje natomiast zwrócą się błyskawicznie jak tylko skończy się kryzys
2. ATM Rozrywka i nowe źródło gotówki
3. Skup akcji w mniejszym stopniu, bo już pewnie jest dyskontowany
Skup to najgorszy syf jaki sie tu mogl trafic, dopoki sie nie skonczy, nic tu sie dobrego nie zdazy. To wlasnie w celu przeprowadzenia korzystnego skupu akcje zostaly wyprowadzone do luxembuga (gem, masashi itp., mowi wam to cos?). Kurs pewnie dzwignie sie mocniej koncem roku, ale nastepnego - bo cena 3 pln za akcje to i tak nie jest tu drogo w dluzszej perspektywie. A jak bedzie - sie zobaczy
Skup akcji został najpewniej przegłosowany z uwagi na to że spółka sama chcę zarobić na swoich własnych akcjach, nic nadzwyczajnego. I tak jak ktoś wyżej powiedział do czasu aż nie będzie zakończony skup spółka nie ruszy się nawet o 5% w górę. bo kto chcę kupować drożej ?
to do grudnia 2013............ te wcześniejsze obroty były niepokojące słupy się nałykały a walić będą ostro .......................to typowo komunistyczna spółka .......powstała na zrębach komuny --------------------więc wam nie odpuszczą są pazerni...............pozdro do listopada 2013 wtedy muszą się słupą odpłacić nie ma nic za darmo