wydaje sie ze zblizajaca sie hossa plus MIkołaj plus CANAL+ spowoduja ze bedziemy fajnie rosnac....pytanie do doswiadczonych posiadaczy akcji- do jakiego poziomu jestemy w stanie dojsc do konca roku. Pozdrawia nowy akcjonariusz
Sądzę, że realne jest 11,50 - 12zł za akcję na początku stycznia/w momencie ogłaczania wyników za 2012. Zobacz jaki będzie szał na cyfrową tv na święta. Rynek wcale nie jest nasycony, a ofertę będą mieli lepszą niż Polsat - no i jeszcze to fajne podejście do Multiroomu - ja wybrałem Cyfrę - bo mam dwie karty sim - jedną w domu, a drugą w wozie kempingowym. A nie oddzielny dekoder, cuda wianki.
Wyniki za Q4 i 2012 powinny być dobre, sporo ludzi ma akcje, i dzięki rekomendacją będą dokupywać. W maju/kwietniu dywidenda.
Połączenie zakończone, koszty działalności spadną, reklam na święta też jest najwięcej.
Z analizy fundamentalnej wychodzi mi ok. 9.5 - 10 zł na ten moment za akcję. Liczę na optymizm drobnych.
Boję się jednego - w związku z cyfryzacją tv ogólnodostępnej chwilowo spadnie zasięg TVN, ale to chwilowo - z doświadczenia wiem, że ludzie w ciągu tygodnia się przestawią na cyfrowy odbiór.
Ale w związku z tym mogliby, dawać pakiety tv sat za darmo+używany dekoder regenerowany, jedynie z kaucją za dekoder 10zł i podstawowym pakietem kanałów, totalne minimum.
Sądze, że to byłby dobry krok, bo jak ktoś kupi, to może zasmakuje, a potem powiększy pakiet.
no ja sie dlugo zastanawialem w jakie akcji wejsc z WIG20 bo mysle ze teraz w grudniu w czasie rajdu MIkolaja tutaj bedzie najlepiej bo generalnie w styczniu mysle ze lepiej miec male spolki ktore przewaznie lepiej sie zachowuja niz WIG20...lada chwila pelna para ruszy hossa wiec potencjal wzrostu kursu jest duzy zwlaszcza ze cena jest lekko sponiewierana.
Połączenie n i CYFRY+ tworzy istotną wartość dla naszych akcjonariuszy i pozwala Grupie TVN odnieść korzyści ze strategicznej współpracy z Grupą CANAL+, zabezpieczając jednocześnie dystrybucję treści TVN na wiodącej platformie płatnej telewizji premium nc+. Bardzo się cieszę, że Julien Verley dołączył do Grupy TVN i zgodził się objąć stanowisko Prezesa nc+. Jego głęboka znajomość branży i doświadczenie na polskim rynku płatnej telewizji, przy wsparciu zespołu menedżerów najwyższej klasy, gwarantuje płynne przeprowadzenie połączenia obu firm.” – powiedział Markus Tellenbach, Prezes Grupy TVN.

„Fuzja n i CYFRY+ oznacza powstanie wiodącej platformy na bardzo konkurencyjnym rynku płatnej telewizji. Dzięki wyjątkowej, ekskluzywnej ofercie programowej, najnowocześniejszej technologii oraz doświadczonemu zespołowi, nowa platforma nc+ będzie bardzo atrakcyjna dla wielu gospodarstw domowych w Polsce. Korzystając ze wsparcia dwóch wiodących spółek telewizyjnych, Grupy CANAL+ oraz Grupy TVN, nc+ zapewni sobie wszystkie niezbędne środki do rozwoju a klientom dostarczy najlepsze na rynku doświadczenia w kontakcie z tym wyjątkowym produktem.” – powiedział Julien Verley, Prezes nc+.
a gdzie jest prorok i mesjasz CH....???
jego prognozy na TVN były równie słuszna jak na HB - tam wieszczył 5 zł do końca tego roku
gdzie HB jest teraz każdy widzi....