czyli coraz blizej finału powstania grupy "polska skrobia", a co do wyników trzemeszna za rok 2012 to zapewne przekoczą 100mln przychodów a zysk w okolicach 3-4mln
Dnia 2012-11-29 o godz. 21:18 ~kamil napisał(a):
> celowe zanizanie przed odpałem
Albo zaniżanie i zbieranie, a co do odpału to może być różnie...choć pewnie jakiś będzie - mniejszy lub większy, bo na tym papierze to nie jest wielki koszt i może jakaś Grupa się pokusi o to :). Pozdrawiam
Dnia 2012-11-29 o godz. 22:09 ~modmot napisał(a):
> Dnia 2012-11-29 o godz. 21:18 ~kamil napisał(a):
>
> celowe zanizanie przed odpałem
Albo zaniżanie i
> zbieranie, a co do odpału to może być różnie...choć pewnie
> jakiś będzie - mniejszy lub większy, bo na tym papierze to
> nie jest wielki koszt i może jakaś Grupa się pokusi o to
> :). Pozdrawiam
Mysle, ze Pepees jednak ruszy do gory po informacji o zakupie Trzemeszna. Zysk nabytej spolki powinien zgodnie z zasadami ekonomii znalezc odzwierciedlenie w kursie akcji. Fakt ,ze nasza gielda poj... i roznie moze byc ale to bylaby wtedy jakas paranoja.
Wtedy będą mieli skonsolidowane przychody grubo powyżej 200mln zł. Efekty synergii też zrobią swoje co wpłynie na mniejsze koszty a tym samym na wzrost zysku. Wcześniej czy później kurs dotrze wg mnie do 2zł.
Dokładnie tak, kiedy w końcu będzie to później.
Mamią tym przejęciem i mamią, już już prawie, a ciągle dupa, jakoś nie widać po obrotach aby ktoś to zbierał.
Łudzicie się, pewnie w grudniu znów pójdzie komunikat "jesteśmy na finiszu negocjacji, będziemy potęgą w ziemniaku, czekajcie"
Panowie spokojnie! O przejeciu Trzemeszna trabia juz faktycznie na wszystkich fachowych portalach. Tylko jakas katasrofa moze temu przeszkodzic. Nawet nie ma pytania czy tylko kiedy? Prezes deklaruje, ze do konca roku zakup ma byc sfinalizowany.i tego sie trzymajmy. Sprawa jest na finiszu i tyczy sie juz tylko zabezpieczen socjanych dla pracownikow. Sam zastanawiam sie dlaczego powoli zainteresowanie spolka nie wzrasta bo kurs troche kreci jak g... w przereblu. W tej chwili na wyglodzonym rynku z chwila podpisania umowy z SP Pepees moze byc hitem. Jesli sie doczepi do tego jeszcze spoldzielnia to moze byc bardzo goraco. Nie wiem natomiast do jakich pulapow kurs pofrunie i czy bedzie to szybko i na krotko czy systematyczne wspinanie.
Tutaj nie będzie żadnego rajdu , podbitki itp, co najwyżej obsuwa jeżeli nie będzie przejęcia i to do poziomów o wiele niższych. Giełda dyskontuje przyszłość i przejęcie Trzemeszna w przypadku PPS jest już w cenie
nie sądzę że trzemeszno jest w cenie, raczej każdy spadek jest oakzja do zakupu bo cena jest b.atrakcyjna. a co do tych 2zł o ktorych pisałem wczesniej to nie miałem na myśli roku 2030 tylko 2013:)
pozdrawiam
Dnia 2012-12-02 o godz. 15:58 ~kupujący napisał(a):
> 0,66 zl - mozna zacząc kupować.
Ja bym na twoim miejscu w dniu zakupu Trzemeszna ustawil sie jeszcze nizej. Przeciez to bedzie tragiczne info - po co im zaklad, ktory miliony zysku przynosi - i kto wie czy ze dwa razy dolnych widel nie zaliczymy?
ciekawe co piszesz bo 29 listopada prezes mówił że sa na etapie oststnich uzgodnień i że chcą do końca roku dokonać transakcji do końca tego roku. to co w ciagu w ciagu 5 dni zmienili zdanie????, poza tym podaliby tą informacje do wiadomości. więc podaj link
Ja to juz rzygam tym PEPEESem. Mam nadzieje, ze chodzi kupno w grudniu ale tego roku, bo kompletnie niegrywalny papier. Czuje ,ze rozczarowanie bedzie wielkie a nie wzrosty.
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.