Ja sie zastanawiam czy oni rzeczywiscie jeszcze w tym roku dogadaja sie w sprawie zakupu Trzemeszna. Dziwna cisza zapadla w tej sprawie. Nie chce byc zlym prorokiem ale zostal praktycznie miesiac to niby sporo czasun a zarazem bardzo malo.
Dnia 2012-11-28 o godz. 23:26 ~Wawiak napisał(a):
> Dnia 2012-11-28 o godz. 21:13 ~karol napisał(a):
> w
> tym roku dokonaja transakcji zakupu i to będzie upominek
> > na świeta
Tego to akurat nikt nie we. Jest
> komunikat o zaproszeniu do rozmow ale istotnie mogliby
> chociaz napomknac , ze rozmowy trwaja i na jakim sa etapie.
W jakimś wywiadzie ostatnio prezes mówił, że zostały im do ustalenia kwestie socjalne dla pracowników Trzemeszna. Nie dodaje linku, bo nie pamiętam źródła.
Wierzyć mi nikt nie musi, ale jeszcze z miesiąc możemy poczekać - a nawet gdyby nie to na ewentualny zrzut akcji zawsze tu znajdzie się ktoś chętny :).
Dziś w TVNCNBC był prezes spółki - jak ktoś znajdzie link z rozmową to proszę o podanie, bo widziałem tylko końcówkę wywiadu w trwających obecnie Rynkach Dnia - dało się zauważyć, że był spokojny o oczekiwane przejęcie :).
Ziemniaki sie powoli rozgotowuja. Rozmowy trwaja i trwaja, zainteresowanie papierem zadne, do konca roku coraz blizej. Dziwne ruchy celem utrzymania kursu na koncu sesji. To wszystko jak zagadka wyglada a malo czasu do konca roku zostalo.
No, faktycznie z tych naszych ziemniaczkow to niedlugo puree bedzie jak tak sie beda bez konca gotowac i gotowac. Czas najwyzszy Panie Prezesie zdjac je z garnka i przystapic do konsumpcji, ukraszajac je obficie skwareczkami. Zeby nam tylko samo zsiadle mleko nie zostalo.
Jesli maja zamknac rozmowy z SP to praktycznie maja tylko tydzien. Potem swieta i nie wierze aby te pare dni do Sylwestra im wystarczylo.na podpisanie umowy. Ten zapowiadany przez prezesa finsz negocjacji trwa juz dluzej niz one same. Dziwne.
Mnie najbardziej dziwi, ze przy prawie 60 mln akcji ff praktycznie nie ma handlu na Pepeesie. Czyzby wszyscy tylko i wylacznie czekali na jedno info i nic wiecej?
Dnia 2012-12-15 o godz. 19:59 ~a999 napisał(a):
> nie wiem jak inni...?, ja czekam...
Ja też czekam...na spokojnie, bez nerwów, bo co to za różnica kiedy podpiszą ostateczną umowę jak wiadomo, że na pewno podpiszą - koniec grudnia, czy styczeń 2013 to żadna różnica jak dla mnie.
Prezes nie mówił, a przynajmniej ja tego nie słyszałem/nie czytałem, że umowa będzie w grudniu, a czytałem, że obie spółki by chciały sfinalizować te połączenie w 2012 roku.
Mam jeszcze chęć dokupić trochę tego waloru, ale czekam na jakiś zastrzyk gotówki, bo na zaplanowany przeze mnie zakup PPS na moim kocie gotówki brak-póki co :).
Dnia 2012-12-15 o godz. 16:04 ~celtic napisał(a):
> Mnie najbardziej dziwi, ze przy prawie 60 mln akcji ff
> praktycznie nie ma handlu na Pepeesie. Czyzby wszyscy tylko
> i wylacznie czekali na jedno info i nic wiecej?
dzisiaj to faktycznie jakis kabaret... 5 akcji za 4 zeta poszlo hehe
Korekta na szerokim z każdym dniem coraz bliżej.
Ziemniak lubi chodzić pod prąd
Choć nie powiem irytuje strasznie to czekanie
Oby zostało to nam wynagrodzone
Ja tez sobie przejrzalem dzis stronki MSP i tam najmniejszej wzmianki o zakupie Trzemeszna nie ma. Niby tuz tuz jak chwalil sie prezio a wciaz g.... wiemy. Czekanie tak dlugie jak ciaza slonia - 660 dni. Jestem dobrej mysli choc lubie konkrety a nie rzucanie slow na wiatr.
to naprawdę jeden z największych śmieci na warzywniaku
siedzenie tu to istne tortury, nie wiem czy warto dla zdrowia psychicznego sie męczyć
wywalam przy pierwszej większej podbitce, bo pewnie taka będzie, ciekawe tylko czy w pierwszym półroczu ;o]]]]
hehehe najlepszego
nie jesteś sam..., nie tylko ciebie denerwuje wyczekiwanie na zakończenie przejęcia Trzemeszna...,pewnie nie jedena osoba zadaje sobie pytanie ile czasu to będzie trwać i czy warto czekać? Powiem ci, że mam papier brany poniżej 0,60 g. i dalej czekam... Wesołych i spokojnych świąt....
Wesolych, wesolych.
Wiem ze nie jestem sam, tak naprawde przesadzam z ta irytacja, ale jakos dobrze tak wyladowac sie na forum.
Moze ziemniak nie jest tradycyjna potrawa na stole wigilijnym, ale milo by bylo dzis dostac pod chojaka przejecie.
Najlepszego dla posiadaczy