Ja straciłem bezpowrotnie,ale bede przestrzegał przed wtopieniem kasy przez innych
Od tego jest forum , a ty możesz sobie pouczac swoich naganiaczy zeby ze zdwojona silą naganiali na to scierwo ,bo inaczej nie dostaną premi.............
Jak sam królik tego nie rozbuja to będzie tylko gorzej. Mam pytanie bo chyba coś mnie ominęło skąd się wziął zakład produkcyjny Regnon-Zgoda w Świętochłowicach bo komunikatu nie kojarzę. Myślałem że Regnon ma tylko halę w Dąbrowie, a tu takie niepodzianki.
Data sporządzenia 2012-09-28
Raport bieżący nr 64/2012
Skrócona nazwa emitenta REGNON S.A.
Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu
Zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z dnia 28 lutego 2009 r. Nr 33 poz. 259 z późn. zm.) Zarząd Regnon Spółka Akcyjna (Emitent, Spółka, Najemca) informuje, że w dniu 28 września 2012 roku Spółka zawarła z Ideon Spółka Akcyjna z siedzibą w Katowicach umowę na mocy której Emitent wziął w najem na okres 15 lat 19.025,8 m2 powierzchni magazynowej i biurowej w położonych w Świętochłowicach nieruchomościach będących w użytkowaniu wieczystym Ideon Spółka Akcyjna (Wynajmujący). Całkowita wartość umowy wynosi 17.850.000 zł (siedemnaście milionów osiemset pięćdziesiąt tysięcy złotych) i jest powiększona o podatek VAT. Należność z tytułu umowy zostanie zapłacona w 180 miesięcznych ratach o równej wartości. W umowie zawarto postanowienie o karze umownej w wysokości 1.200.000,00 zł (jeden milion dwieście tysięcy złotych) do zapłaty której na rzecz Najemcy będzie zobowiązany Wynajmujący w przypadku sprzedaży nieruchomości w której znajduje się przedmiot najmu, jeżeli jednocześnie nie zagwarantuje Najemcy prawa do kontynuowania najmu na warunkach określonych w przedmiotowej umowie. Umowa została uznana za znaczącą ze względu na przekroczenie wartości 10% wartości kapitałów własnych Emitenta.
Czyli wszystko w rodzinie. To już wiadomo że Regnon z tego kasy miał nie będzie. Ideon przepierze pare zleceń przez Regnon. A jak wiadomo Regnon ma coś około 140mln. podatku do odliczenia.
no przeciez to bylo wiadome od dawna.
tam gdzie Krol tam inwestorzy nie zarabiaja.
tam zarabia zarzad i prezes wywalaniem darmowych akcji w rynek i wyplacaniem sobie wysokich pensji.
a akcjonariuszy maja w d..