• komunikat Autor: ~gr [195.245.224.*]
    Zarząd Nicolas Games S.A. w związku z informacjami prasowymi informuje że, Spółka nie otrzymała kopii pozwu z USA. Spółka uregulowała zobowiązania wobec Epic Games Inc. przed otrzymaniem informacji o pozwie w USA. Jesteśmy w kontakcie z Epic Games Inc aby jak najszybciej rozwiązać tą trudną sytuację, tak aby zarówno Spółka jak i Epic Games nie były narażone na dalsze niepotrzebne koszty i mogły korzystać z nadchodzącej premiery na platformie Steam.
  • Re: komunikat Autor: osokim [178.36.135.*]
    TVNCNBC po13 czyli za 5 min
  • Re: komunikat Autor: ~laik [46.204.96.*]
    Witam, nie mogę śledzić na żywo, czy ktoś mógłby streścić najważniejsze informacje. Odnośnie komunikatu, gdyby spółka nie uregulowała zobowiązań, to Majka przez ten komunikat sam wydałby na siebie wyrok. Czy takie oficjalne info też należy traktować jako ściemę, bo tu już wszystko wydaje się możliwe.
  • Re: komunikat Autor: ~Rozsądny [87.204.57.*]
    Spółka nie otrzymała kopii wielu pozwów gdyż siedziby jako takiej nie ma i nikt korespondencji nie odbiera, więc jak mieli otrzymać ten z USA? Poza tym ani słowa o pozwie i wyroku w Polsce, który już zapadł...
  • Re: komunikat Autor: ~rikardo [83.0.238.*]
    Informacja Zarządu w sprawe Epic Games Inc.
    Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, że zaskarżył postanowienie Sądu Okręgowego w Katowicach Wydział XIII Gospodarczy z dnia 5 listopada 2012 r., wydane w sprawie z wniosku Epic Games Inc w Cary ( USA) przeciwko Nicolas Games Spółka Akcyjna w Katowicach o udzielenie zabezpieczenia przed wniesieniem powództwa. W związku z uregulowaniem wszystkich należności wobec Epic Games Inc. Spółka uznała postanowienie za niezasadne i wnioskowała o jego oddalenie.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu ,,Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:

Tomasz Majka - Prezes Zarządu
  • Re: komunikat Autor: ~zed [89.228.78.*]
    Zaskarżenie postanowienia o zabezpieczeniu nie skutkuje jego wstrzymaniem, tak więc (o ile sąd rozpoznający sprawę nie uzna inaczej) nic to nie zmienia - zabezpieczenie będzie wiążące przez czas procesu i nicolas nie będzie mógł sprzedawać gry. A jaki będzie wyrok, to chyba wszyscy się spodziewamy...
  • Re: komunikat Autor: ~ovb [217.79.189.*]
    I taki show i nic.
  • Re: komunikat Autor: ~nadzieja [83.10.1.*]
    Jest lepiej niż komukolwiek mogłoby się wydawać!
    Wystarczy zatrudnić teraz dobrego PR-owca (czyli mnie) i gra (totalny chłam) będzie schodzić jak świeże bułeczki.
    Pomysł jest taki: ostatnia szansa na kupno AI przed całkowitą zagładą gry (czyt. wymuszonym przez Epic zniszczeniem wszystkich egzemplarzy).
    Za tę propozycję reklamy żądam od prezesa (mała litera jest jak najbardziej uzasadniona) wydrukowania dla mnie 16mln akcji po 5gr, które obejmę za free. Proszę o pospieszenie drukarki, tak abym akcje otrzymał zanim spółka zostanie na zawsze wycofana z obrotu.
    z poważaniem, przyszły (jedyny) pracownik
  • Re: komunikat Autor: ~xxxxx [89.79.82.*]
    Dnia 2012-11-29 o godz. 21:28 ~nadzieja napisał(a):
    Wystarczy
    > zatrudnić teraz dobrego PR-owca (czyli mnie) i gra (totalny
    > chłam) będzie schodzić jak świeże bułeczki.

Musisz się pospieszyć, bo faktury za serwery też nie potrafią odnaleźć siedziby firmy:

www.afterfall-universe.com

This Account Has Been Suspended

:-)))
  • Re: komunikat Autor: ~123 [193.109.244.*]
    3
    2
    1
    Halo, nie słyszę, coś przerywa...
    TMNG
  • Re: komunikat Autor: ~jilij [183.88.73.*]
    ale masakra !!! ratować trzeba ostatki !!1
[x]