Zgadzam się z Panem, tak jak pisałem w mojej analizie, zalecam wzmożoną ostrożność w krótkim terminie.
Dodatkowo zakres zmienności ceny podczas ostatnich sesji nie była za duża więc może to sugerować że potencjał tego wzrostu pomału się wypala.
Dziękuję za analizę i cenne sugestie , ale to nie odbędzie się na tym poziomie, teraz lekka korekta dla nerwowych, a później up 8 -8, 50, i później znowu jakaś korekta, ale przełamanie trendu spadkowego nie skończy się tak szybko, wyniki TVN będą coraz lepsze,
- oczywiście moje opinie nie stanowią nic innego jak moje pobożne życzenia:)))
Ten spadek może być spowodowany tym, że TVN wypada z msci poland po sesji 30 listopada. Pytanie czy to ma aż takie znaczenie, że kurs tak mocno spada.
Info z bankiera;
""W kwartalnej rewizji z indeksu MSCI Poland powinien wypaść TVN.
Podaż na zamknięciu w dniu 30 listopada, czyli wtedy kiedy zmiany wchodzą w życie, oceniam na 60 mln zł.
Przed tym dniem kurs akcji spółki też może się słabiej zachowywać, ponieważ część inwestorów będzie stopniowo zmniejszać swoją pozycję" - powiedział PAP Maciej Marcinowski, analityk DM BZ WBK."
pojechali, ale jest podana wiadomość ze 3 członków rady nadzorczej złożyło rezygnacje z dniem 30 listopada, moim zdaniem coś kroją.,,coś na co tych 3-4 członków rady się nie chciało godzić? Sprzedaż TVN? ech, ja mam "instynkt" ze wieści z 2011 o sprzedaży TVN są dalej aktualne , ale prowadzone max dyskretnie, ....
Jasne, myślę że jeżeli od 5 lat TVN zjeżdżał w dół, to na pewno właściciele większościowi, patrzeli bezczynnie na efekty spółki, teraz gdy słabe ręce sprzedały, na SL i na panice papiery, przychodzi czas zarabiania i ewentualnych zysków, Prezes TVN nie jest głupi, ale jakoś przez prawie 2 lata patrzał na zjazd firmy i nikt go nie wywalał, najdroższa prezes na giełdzie? On robi jakiś scenariusz głównego udziałowca i tyle....
Szanowny Panie,
Jeszcze nie pora na na otwieranie szampana, zalecam ostrożność.
Mimo iż dzisiaj był wzrost, to jednak patrząc na wykres świecowy widać że na trzech ostatnich sesjach wartości maksymalne były na coraz niższych poziomach.
Każdy scenariusz jest tu możliwy, oczywiście życzę zysków, a brak straty to też zysk.
Szanowny Panie,
zakończeniem sesji w USA bym raczej się tylko nie sugerował, bo gdzie są teraz oni, a gdzie my.
Wystarczy sobie wykresy porównać, oczywiście nie zaprzeczę, że zawsze to jakiś plus, jak w USA jest na zielono.
No niby też racja. Ale proszę spojrzeć na informacje z wczoraj. TVN jest w czołówce. Mnie bardziej zastanawia jaki wpływ będzie miało opuszczenie MSCI Poland Index po jutrzejszym zamknięciu. Poza tym wczorajsze spadki osobiście traktuję jako korektę, z resztą dziś w TVN CNBC któremuś z redaktorów też wymknęło się słowo korekta w stosunku do tych spadków. Dodatkowo dziś na zamknięciu był spory wolumen kupna po ~obecnej cenie.
wazniejsze ze dalej jest w W20 ktory idzie dalej na poziomy 2450 pewnie minimum...rajd MIkolaja...bylo dzis w ciagu dnia pare akcji..jak brali spore pakiety..m.in 68 tys po 7,76 ktos wciagnal bez zajakniecia....jutro licze na przebicie 8 zł...a to poziom psychologiczny wiec pozniej pojdzie wyzej....jestem optymista
O ile wskoczy na te 8zł. Potem pewnie będzie znów korekta + też liczę na grudzień i styczeń. Osobiście nie byłbym tak hura optymistycznie nastawiony. Jutrzejszy dzień i poniedziałek zweryfikują wszystko, co nie zmienia faktu, że dzisiejszy spadek na 7.40 był dosyć nieprzyjemny.
zobaczymy co dalej, 30 11 2012 , wyglądało ze mocno bronią 7,6 co akurat daje średnia z 6 miesięcy, może kurs z 30 będzie miał jakieś znaczenie do rozliczenia TVN z Cyfrą?
Dzis jest dzień ważny nie z perspektywy średniej i rozliczenia z Cyfra tylko ze względu na decyzje o wypadnięciu TVN'u z MSCI Poland. Po dzisiejszej sesji będzie podejmowana decyzja. Robią duży obrót, aby utrzymać papier w gronie 21 najbardziej handlowanych spółek.