Też obserwuje. Miewał swoje rajdy .Kilka miesięcy wstecz miałem kupionego po 4,90. sprzedałem po 8 choć doszedł nawet na 10 w porywie.Trzeba wyczuć ten czas,choć kto kupi w tej cenie raczej już nie straci.Na takie skoki gram jednak mniejszościowym kapitałem. Z tą spółką możesz mieć akurat rację.Przewiduję że moment właściwy nastąpi w styczniu na Komputroniku -jest jeszcze trochę czasu.
Pozdrawiam ciebie Lorg
nie żartuj spółka nagle nie urośnie o xx% dlatego ze 2-5 gości sobie o niej pogada na forum jhm-nie za bardzo poczytnym
na kazdym forum są świry co przy spadkach widza dno 70% niżej i na wzrostach widzą poziomy sprzed x lat i ich życzeniowość nie ma wspywu na kurs
na żadnej spółce drobni nie tworzą trendy
nawet na tych z kapitalizacją po 10 mln
malutki ze srednim portfelem na 20-25 tysi to tylko plankton
Królik Jacek członek Rady Nadzorczej IMX miał 1 mln 800 tys. akcji.
Sprzedał wszystko. Ma teraz 0 akcji
Człowiek, który ma dostęp do wielu informacji niedostępnych dla ludzi z zewnątrz.
Ciekawe dlaczego wszystko opchnął i nie czekał na wyższe poziomy?
Ruch na IVMX to ja zrobilem... tylko niestety 6500 mi sie udalo kupic dzisiaj :(
Fajna spolka, malo dlugu, przychody na poziomie 200 mln... wszedlem i potem wlaczylem googla zeby zobaczyc czy na roznych forach o niej gadaja i wyszlo, ze tez o niej gadacie....
Zobaczymy co bedzie.... jedyne co mnie martwi tam to plynnosc...
Tez to uwielbiam
szczególnie w 2 fazie kiedy cwaniaczki zadowoleni z groszowego zysku
mysleli ze sprzedają na górce a to się okazuje raptem schodek w drabinie
i trzeba odkupywać drożej i dawac zarabiac tym co wiedzą jak się inwestuje
sytuacja w spólkach sie zmienia wiec to co dziś uznasz za wartosc godzwia za rok moze być odchylone o 30-60 % od tego
na dziś przy wk -1,3 za akcje emisji po 1,5
oceniam ze ok 2/3 niższej wartości to poziom minimalny do sprzedazy czyli 0,75-0,80 gr
Muszę przyznać że z wypowiedzią mira zgadzam się w pełni,może tylko odrobinę wyżej oceniam minimum podejścia kursu (okolice 1 zł jako minimum do przetestowania w perspektywie oczywiście czasowej )
Natomiast Mir ma racje że na sytuację i wycenę wpłynie to co wydarzy się w spółce - a wygląda na teraz optymistycznie.
Udało ci się zrealizować strategię kupna na IVMX przy cenach 4,25-4,40 (Mimo że było wiele widocznych znaków że trend spadkowy się dopala- to resztkami oddawali)
Jaką masz średnią z ciekawości pytam jeśli oczywiście kupiłeś?
Moje gratulacje 1973!!! IMX niestety nie kupiłem w tym przedziale cenowym o którym wspominasz. Zaangażowałem się jeszcze trochę we FLUID poniżej 40 gr. Będę dalej obserwował IMX i może zdążę jeszcze wejść. Obserwuję też PLAZA CENTERS ale niewiele mogę odczytać z raportów (są w jęz. angielskim a to sprawia mi trochę kłopotu). Może Ty zerknąłbyś na tą spółeczkę. Wczoraj zaliczyła historyczne minimum, ale to oczywiście nic nie znaczy. Pozdrawiam